CD recensies

Augustus 2005 

 

 

Various: “Brazilectro 7” (Audiopharm/ SPV)

 Genre: Bossa Nova/ Samba/ Broken Beats/ Dowmtempo

Bron: 2-CD

Datum: 8/2005

Distributie: SPV/ B-Coz Promotie

 Het zevende deel uit de langlopende Brazilectro serie is een feit. Verspreid over 2 disks wordt je weer ‘bijgepraat’ over de stand van zaken in de zogenaamde ‘electronic Brazilian & Latin jazz fusion’ muziek. Op de tracklist staan grote namen als Victor Davies, Nicola Conte (met zijn sublieme mix voor Fertile Ground’s “Yellow Daisies””), Intuit, Azymuth, BiD, Emo, Otto, Bebel Gilberto (geremixt door The Latin Project), Moodorama (met een exclusieve track voor deze compilatie) en nog veel meer moois. Voor liefhebbers van deze serie een ‘must have’. Sowieso is deze 2-CD een luisterbeurt waardig! Kijk op www.audiopharm.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Various: “DJ Kentaro On The Wheels Of Solid Steel” (Ninja Tune)

 Genre: Drum & Bass/ (Abstract) Hip-Hop/ Breaks

Bron: CD/ DVD

Datum: 8/2005

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 De multi-getalenteerde DJ Kentaro neemt deze nieuwe mix CD, verbonden aan de Solid Steel radioshow, voor zijn rekening. Bij het opzetten van deze disk zit je direct op het puntje van je stoel. Ten eerste is de introductie uiterst vermakelijk en de beuk gaat er gelijk in met de snelle, op drum & bass geschoeide, track “Animal Chin” van Jaga Jazzist. De mix bevat in totaal 20 tracks van alle bekende namen uit de Ninja Tune stal zoals Coldcut, Wagon Christ, DJ Vadim, DJ Food, The Herbaliser, Funki Porcini en Pest. De vele scratches en turntable tricks maken deze compilatie CD een onmisbaar document. Het fraaie van de mix is dat je via drum & bass wordt meegenomen op een reis langs (abstract) funky hip-hop en breaks. Grote omhoog voor DJ Kentaro! Als extra krijg je een DVD (2 uur speeltijd) met onder andere een registratie van een live optreden.

 

Cijfer: 8,5

 (AD)

 

 

Various: “Playa Azul - Flamenco Chill Vol. 2” (Blue Flame)

 Genre: Downtempo/ (Deep) House/ Flamenco

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Coast To Coast

 Het tweede deel uit de “Flamenco Chill” serie mag er zijn. De compilaties van Blue Flame zijn soms wat wisselvallig, maar dit nieuwe product mag er absoluut zijn. Het warme, gezellige en liefdevolle geluid vanuit Zuid-Europa blijft een genot om in een luie stoel te beluisteren. José Delgado, Ojos De Brujo, Jazzamor, Christophe Goze, Jaleo, Stigmato Inc. en Agua Loca zijn slechts enkele voorbeelden van de veelzijdigheid van dit op een niche gerichte compilatie concept. Vooral de bijdrage van José Delgado, “Sal Rossa” genaamd, doet ons verlangen naar een heerlijke sunset sessie bij Café del Mar!

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Various: “Eivissa” (Luxury House Recordings)

 Genre: House

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Astral Music

 De Ibiza verzamelaars zijn, zoals ieder jaar, in veelvoud verkrijgbaar. “Eivissa” is een redelijk diverse compilatie met allerlei housestromingen. Verwacht invloeden uit de (deep) house, progressive, tech-house, electro getinte house, acid, Chicago house en grooves. Op de tracklist staan leuke tracks van uiteenlopende artiesten als Slam, Flunk (geremixt door Jori Hulkkonen), Scent (geremixt door Kurtis Mantronik), 2raumwohnung & Moguai, Hardsoul en Trentemøller. Vooral de remix van Trentemøller voor Malou’s “I Wish” is een genot om naar te luisteren. Het is tevens een verrassende sound (Chicago house invloeden) van de hand van deze getalenteerde producer! Kijk op www.daredo-music.de voor meer informatie.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Treva Whateva: “Music’s Made Of Memories” (Ninja Tune)

 Genre: (Abstract) Hip-Hop/ Funk/ Latin/ Drum & Bass/ Experimental

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 Deze maand dus weer meerdere Ninja Tune releases die besproken worden. Treva Whateva is een naam die wij nog niet eerder hoorden, maar met dit puike album is dat verleden tijd. Het experimentele van deze act past uitstekend bij het avontuurlijke Ninja Tune label. Op de ‘demonstration copy’ staan in totaal 14 lekkere tracks, die variëren van  funky (abstract) hip-hop tracks tot pop, funk en latin achtige tracks met fraaie breakbeats (zelfs een drum & bass track). Geen nummer op het album lijkt op elkaar! Dat is toch iets bijzonders en we steunen dit soort diverse, niet voor de hand liggende producties graag! Wij horen zelf de track “Driving Reign” het liefst, vanwege de aparte, maar vooral sferische sound. Ook de titeltrack en “Dangerous Disco” zijn meer dan de moeite waard!

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Terry Callier: “Lookin’ Out” (Mr. Bongo)

 Genre: (Nu) Jazz/ Soul/ Funk

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Coast To Coast

 Terry Callier werd geboren in 1945 in Chicago en bracht zijn jeugd al "doo-wopend" door op de muziek van soul grootheden Jerry Butler, Major Lance en Curtis Mayfield. Op zijn zeventiende tekent hij zijn eerste platencontract en na vele albums en verschillende platenlabels brengt Mr. Bongo in 2001 het live album “Alive” uit, opgenomen in het Jazz Café te Londen. Daarnaast was hij onder andere te horen op de veel geprezen albums van Koop (“Waltz For Koop”) en 4hero (“Creating Patterns”). Nu is het tijd voor zijn langverwachte nieuwe studioalbum “Lookin' Out”, wat voor hem moet voelen als een thuiskomst. De tracks hebben allemaal dat Lazy, Jazzy gevoel uit Chicago en hij gaat er dan ook echt mee terug naar de oorspronkelijke vorm van zijn muziek. Hij schreef alle nummers in zijn eigen stad en daar werd ook alles uitgevoerd en opgenomen met de participerende muzikanten. Daarnaast was hij voor het eerst zijn eigen producer. Naast de pakkende, ingetogen jazzy balads en de diverse funk en soul injecties, blijft de stem van Callier uniek en zullen veel mensen weer veel plezier beleven aan dit album.

 

Cijfer: 7,5 

(AD)

 

 

Various: “Dancehall And Reggaeton 2005” (Sequence Records)

 Genre: Dancehall/ Reggaeton

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 De stromingen Dancehall en Reggaeton zijn momenteel flink ‘in the picture’. De urban gerelateerde stromingen hebben al diverse chart successen voorgebracht en daarom springen labels in op de trend en releasen compilaties. Deze 21 tracks tellende compilatie CD is zo’n voorbeeld daarvan. Met bijdragen van onder andere Sizzla, Beenie Man, Sean Paul (shake that thing miss), Nikii Parker en Lady Saw, zal de liefhebber van deze dansbare, doch monotone muziek op zijn of haar wenken bediend worden.

 

Cijfer: 6

 (AD)

 

 

Princess Superstar: “My Machine” (!K7)

 Genre: Hip-Hop/ Elektronica/ Pop

Bron:CD

Datum: 8/2005

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 Princess Superstar is een nieuwe naam voor ons. Via een fabuleuze intro krijgen we te maken met de sound van deze blanke hip-hopster. Dit is geen hip-hop zoals je op de radio hoort, maar avontuurlijke sounds met invloeden uit pop, rock en elektronica. Een fraai voorbeeld van de diversiteit is het melodische “Bad Girls N.Y.C.”, dat na 2 minuten een fraai thema meekrijgt. In totaal staan er 25 tracks op “My Machine”. We willen het album betitelen als vernieuwend, maar het mist voor ons toch de kracht om echt voor opschudding in muziekland te zorgen. Live zou dit wel eens een geweldige act kunnen zijn! We wachten af.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Various: “Def Jazz” (The Verve Music Group)

 Genre: Jazz

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Universal Music

 Het Verve label heeft wat nieuws verzonnen; fuseer hip-hop classics uit de Def Jam stal met jazz. Met andere woorden: laat jazz artiesten hun eigen ding doen op muziek van artiesten als LL Cool J en Oran “Juice” Jones en je krijgt een verrassende wending. De muziek op deze CD is aardig te noemen, maar hier en daar missen we de kracht van de originele versies. Al met al zeker een project dat de moeite waard is en een luisterbeurt verdient.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Various: “Once Upon A Time In Wigan Volume 2” (BBE)

 Genre: Classic Soul

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 Mick Martin stelde deze 2e editie uit deze classic soulserie samen voor het BBE label. Op de promo vinden we 20 uitstekende tracks met een minder bekend karakter. Het is de sound die je zo naast die van Motown kunt leggen. De lekkere swingende klassiekers uit (vermoedelijk) jaren 60 en 70 klinken zodanig dat je direct geboeid gaat zitten luisteren. De namen op de tracklist zeggen ons eerlijk gezegd weinig, maar de muziek liegt er dus niet om. Een uitstekend concept voor mensen die vergeten klassiekers willen toevoegen aan hun collectie.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Marcelo D2: “Looking For The Perfect Beat” (Mr. Bongo)

 Genre: (Nu) Jazz/ Soul/ Funk

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Coast To Coast

 Marcelo D2 geniet als live act een grote status. Met zijn tienkoppige band, bestaande uit DJ, drums, percussie en rockende gitaren, maakt hij met zijn mix van samba en hip-hop op elk podium een feest. Hij trad op in de Melkweg tijdens Amsterdam Roots en de kans is erg groot dat hij dit najaar een andere zaal in ons land gaat platspelen. Zijn tweede album, “Looking For The Perfect Beat” genaamd, werd geproduceerd door Mario Caldato (Beastie Boys), met de medewerking van Shabazz The Disciple, Seu Jorge & Mixmaster Mike. In Brazilië gingen van zijn debuut meer dan 100.000 stuks over de toonbank. Dit tweede album bevat een eigenzinnige en energieke mix van Braziliaanse vibes, hip-hop, funk en enige mate van pop. Het is muziek die je moet ontdekken, maar zeker niet verkeerd klinkt. Conclusie: eerst even beluisteren in je platenzaak!

 

Cijfer: 7 

(AD)

 

 

Various: “Good Times 5 - Silver Jubilee Edition” (Resist Music)

 Genre: Eclectic

Bron: 2-CD

Datum:  8/2005

Distributie: Rough Trade

 Joey & Norman Jay MBE presenteren hier het vijfde deel uit de Good Times serie. Op deze eclectic dubbelaar staan uiteenlopende stijlen als soul, funk, r&b (swing), jazz, pop, elektronica, downtempo, house, broken beats en drum & bass. Het bronmateriaal varieert van (redelijk) nieuwe tracks tot classics van artiesten als Marvin Gaye en James Brown. Ook de moderne dance/ elektronica wordt feilloos ingepast. Producties van Recloose, Goldie, Nu:Tone, Shaun Escoffery, Masters At Work feat. India en Roisin Murphy sieren de tracklist!

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Mr. Oizo: “Moustache (Half A Scissor)” (F Communications)

 Genre: Elektronica/ Electro

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: PIAS (www.pias.com)

Mr. Oizo aka Quentin Depieux was in 1998 trendsettend met zijn commercieel succesvolle track “Flat Beat”. Door een spijkerbroekenmerk kreeg iedereen het deuntje in zijn hoofd en tijdenlang er niet meer uit. Het schattige karakter Flat Eric zorgde voor een humorrijke videoclip en een chartsucces bleef niet uit. Helaas was het album dat volgde erg matig (we hebben het dan over “Analog Worms Attack”). Het tweede album ziet dan eindelijk het dachtlicht en de single “Stunt” is het eerste voorproefje daarvan. Op “Moustache (Half A Scissor)” staan 17 freaky elektronica meets electro deuntjes die een stuk toegankelijker zijn in vergelijking met de weinig zeggende gromdeuntjes op het vorige album. Een hitje horen we niet op dit album, maar dat is waarschijnlijk ook nooit de opzet van Depieux geweest. Een vermakelijk album derhalve.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Hystereo: “Corporate Crimewave” (Soma Recordings)

 Genre: Tech-House/ Downtempo

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Rough Trade 

Het was alweer een tijd geleden dat wij voor het laatst een Soma CD bespraken. Dit album van Hystereo is echter geen verrassing; we weten al langer dat het label sublieme (tech) house en techno met sfeer uitbrengt. Op “Corporate Crimewave” staan 12 tracks die ‘techy’ van aard zijn, maar ook soms disco en elektronica invloeden bevatten. Over het algemeen zijn het lekkere, vol geproduceerde dansvloerkillers met pit, maar ook is er ruimte voor subtiliteit. Zo horen we toch duidelijk wat French house (zoals Daft Punk, Alan Braxe etc.) invloeden voorbij komen. Naast alle house tracks is er ook ruimte ingelast voor wat sferische downtempo elektronica. Denk daarbij aan de track “Velocity”. Al met al is dit een prima album voor de liefhebbers van Daft Punk met een scherp randje! Beste track: “Deale”.

 

Cijfer: 7,5 

(AD)

 

 

S.U.M.O.: “Rebounces” (HEYA HIFI)

 Genre: (Deep) House/ Latin House

Bron: CD

Datum: 8/2005

 Vanuit Stockholm ontvingen wij deze fantastische disk met remixen van de formatie S.U.M.O. De formatie bestaat uit Combo en Alf Tumble; geen onbekenden in de zogenaamde broken beats en (deep) house scene. Op deze “Rebounces” CD staan in totaal 17 tracks. Het zijn weliswaar een groot aantal house getinte tracks, maar de diversiteit daar binnen zorgt voor de aantrekkelijkheid. Zo horen we geregeld latin getinte housetracks, maar ook pure deep-house. De jazzy en soulful ondertoon in veel producties maken het geheel af. Met remixen voor artiesten als Blaze, Meitz, Trüby Trio, A Bossa Elétrica, Brett Johnson en Dalminjo is het iets meer dan een uur puur genieten!

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Various: “Funk Academy” (BMH/ ZYX Music)

 Genre: Funk/ Jazz (Fusion)

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: ZYX Music

 Het BMH label heeft een sampler uitgebracht die de ‘fusion’ sound van het label moet presenteren aan het publiek. De funky sound in combinatie met jazz werkt erg goed, maar wat wil je met participerende artiesten als Bill Evans, Randy Brecker, Maceo Parker en Dennis Chambers. Deze grootheden leggen genoeg gewicht in de schaal om maximaal te kunnen genieten. Dit is een sound die vooral het wat ‘oudere’ publiek zal aanspreken, maar door haar goede luisterbaarheid ook kan dienen als lekker luister CD’tje voor op zondagmiddag tijdens de onthaasting.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Moodorama: “Mystery In A Cup Of Tea” (Audiopharm/ SPV)

 Genre: Downtempo/ Bossa Nova/ Broken Beats

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: SPV/ B-Coz Promotie

 Moodorama was één van de meest spraakmakende namen ten tijde van de opkomst van de zogenaamde ‘lounge’ beweging eind jaren 90. De track “Jazz Tip” mag bestempeld worden als onmiskenbare classic en hun diverse albums voor Shadow Records, Stereo Deluxe en Audiopharm liegen er ook niet om! Hier is dan het vierde album van de formatie rondom Martin Sennebogen. Ook op “Mystery In A Cup Of Tea” is het weer genieten. De gelikte producties zijn een genot om naar te luisteren. Het album bevat naast downtempo tracks ook muziek die we onder de genres bossa nova, samba, broken beats en (deep) house kunnen scharen. De snaarinstrumenten op “Lovechild” zijn een waar hoogtepunt door het donkere gevoel. Opvallend is dat ook op dit album weer blijkt dat lounge nog steeds springlevend is. Een aanrader voor de zondag!

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Various: “Old School New Cool 2” (Acid Jazz Records)

 Genre: Acid Jazz

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: ZYX Music

 Deze compilatie, met de subtitel “Totally Wired Series 2 - Volume 3” (snappen we het nog?), bevat 14 acid jazz/ jazzdance parels van formaat. Deze gezellige en vooral goed luisterbare dansmuziek is nooit echt groot geworden, maar blijft wel interessant om te volgen. Die fusie van soul, funk en jazz blijft een onmiskenbaar sterke muzikale output! Cal Tjader, Lloyd, Andy Lewis feat. Bettye Lavette en The Evergreen prijken op de tracklist. Vooral de opener van Andy Lewis feat. Bettye Lavette (“Laughter Ever After” genaamd). Het bronmateriaal varieert van nieuwe tracks tot 2 classics uit respectievelijk 1968 en 1970. Hoogepunt: Cal Tjader’s “Little Red Book” uit 1968! Kortom: veel lekkere muziek die niet snel verveelt.

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

São Paris: “Movimento” (F Communications)

 Genre: Brazilian Elektronica

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: PIAS (www.pias.com)

F Communications heeft een nieuwe troef in hand; São Paris. Deze formatie combineert Herbert achtige elektronica met Braziliaanse vibes. Dit zorgt voor een fris en fruitig resultaat, dat zeker niet onopgemerkt zal blijven. Het is eerlijk gezegd wel even wennen, want de stem van Leticia Maura kan ik me nog beter voorstellen met een lekkere bossa nova of samba beat. Minpunt aan dit album is de geringe inbreng van echte pakkende melodieën (her en der). Daarom schatten wij in dat dit album opgemerkt zal worden, maar geen echt groots succes zal worden.

 

Cijfer: 6,5 

(AD)

 

 

Various: “Marco Remus - Stunde Eins (DJ Mix)” (Killaz Records)

 Genre: Techno/ Electro

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Astral Music

 Marco Remus trekt stevig van leer op deze mix compilatie. In 18 tracks laat deze DJ horen waar hij voor staat; harde, ‘loop-driven’ techno met regelmatig gebogen beats. De disk begint aardig met Thomas Schumacher’s versie voor “Tainted Love”. Ook diverse andere tracks vallen positief op zoals DJ Bam Bam’s “Here It Comes”. Helaas vallen we daarna in een diep gat. Een gat dat wellicht op een party werkt, maar thuis zorgt voor een minder positieve beoordeling. Met één electro track op de tracklist is het met de diversiteit niet zo bijster goed gesteld. Kortom: geschikt voor mensen die hun partymuziek graag thuis horen.

 

Cijfer: 6,5

 (AD)

 

 

Various: “Preach - Relic Mix Compilation” (Relic Recordings)

 Genre: Techno

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Astral Music

 DJ en producer Preach is een techno talent uit Canada. Pas geleden stond hij nog geprogrammeerd op Dance Valley in ons land. Op deze wisselvallige mix CD laat hij nou niet bepaald een subliem visitekaartje achter. Wat ons betreft is de mix nogal onsamenhangend. Het is niet dat de platen niet goed zijn, maar het verhaal erachter komt niet over. Ook missen wij een stukje melodie tijdens de mix. Er zijn heus wel melodische stukken te horen gedurende de 75 minuten, maar naar onze smaak net even te weinig. Erg goed zijn de eigen producties van DJ Preach op het Intec label van Carl Cox. Naast diverse eigen producties remixte Preach ook Marco V en Michel de Hey. Deze beide tracks zijn ook terug te vinden op deze CD. Conclusie: een gemiddelde CD met weinig echt spectaculaire tracks. Hoogtepunt: DJ Remy & Roland Klinkenberg met het tech-house pareltje “Till Ya Drop”. Op www.partyflock.nl kun je een interview met deze DJ terugvinden.

 

Cijfer: 6,5

 (AD)

 

 

Various: “Across Borders - Greece” (Audio Therapy)

 Genre: Progressive (Breaks)/ Tech-House

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie:  Astral Music

 Op deze door Dave Seaman samengestelde compilatie staan 10 exclusieve tracks die binnen de genres progressive (breaks) en tech-house genre vallen. Het gaat om tracks die van Griekse productie zijn. Op deze promo disk staan alle tracks als soundclips, waarmee we een redelijk goed beeld van de compilatie krijgen. Participerende artiesten zijn: Christian Cambas, Dousk, G Pal & Anna Maria X, Kosmas Epsilon alongside Nick & John Dalagelis, Phatjak, Stel & Good Newz, Tonedepth, Vilton & KST en V-Sag. Diverse namen hebben al underground hits gehad, maar deze CD moet de luisteraar attent maken op al het moois er op dit gebied uit Griekenland komt.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Various: “RH Mixed Series Vol. 1 - Red Knows!” (Rush Hour Rec.)

 Genre: Soul/ Hip-Hop/ Broken Beats/ House

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Rush Hour

 Rush Hour is al tijdenlang bezig met sterke releases. Deze compilatie is samengesteld en gemixt door de leden van Rednose Distrikt. Zij laten in totaal 33 tracks de revue passeren. Met een groot aantal grote namen op de tracklist zoals Mitsu The Beats (feat. Dwele), Benny Sings, Mocky, Recloose en Volcov vs. Paradox, is er niet bespaard op kwaliteit. Ook de producties van Aardvarck, Kid Sublime en Rednose Distrikt zelf liegen er niet om. Opmerkelijk is de naam Sjors Pikin Kut (say what?); met een flink aantal bijdragen vertegenwoordigd. Deze mix heeft het in zich om een groot en breed publiek te gaan trekken. De crossover van soul, hip-hop, broken beats, house en andere elektronische dance varianten tovert bij ons in ieder geval een lach op ons gezicht.

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Lotek Hi-Fi: “Mixed Blessings” (Big Dada)

 Genre: (Abstract) Hip-Hop/ Reggae/ Ragga Dancehall

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 Van Lotek Hi-Fi bespraken wij in 2003 al eens een album (ook voor Big Dada); het gelijkname “Lotek Hi-Fi” dat de toptrack “Inner Storm” bevat. “Mixed Blessings” bestaat uit 15 wisselende tracks met een aantal gastrollen voor Roots Manuva, Sandra Melody, Earl J en Shlomo. De reggae en ragga dancehall invloeden komen voortdurend naar voren in de muziek van Lotek Hi-Fi, dat bestaat uit leden Aurelius, Earl J, Lotek en Wayne Paul. De uitschieters kunnen wij niet ontdekken, maar wat overblijft is een lekker luisteralbum met goed geproduceerde urban music. Grappig is vooral het beatbox nummer “Dazzla Interlude” met Shlomo. Van het album is “Ram Dancehall” inmiddels verschenen als 7” single.

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Various: “Channel 4” (Output Recordings)

 Genre: Electro/ Electro-Pop/ Punk

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 Op Output Recordings verscheen onlangs de vierde editie uit de “Channel” serie. Op de disk staan vooral de wat meer alternatieve electro-pop achtige tracks met raakvlakken richting punk en soms house. Artiesten die op de tracklist staan zijn onder andere: Von Spar, Lopazz, Dead Combo, Loneshark en Tall Blonde. Dit is muziek die je wellicht niet direct weet te boeien, maar zeker na een paar luisterbeurten beter en beter wordt!

 

Cijfer: 6,5

 (AD)

 

 

Various: “Ritmo De Bacardi Volume 6” (Ministry Of Sound)

 Genre: Latin & Funky House

Bron: 2-CD

Datum: 8/2005

Distributie: Astral Music

 Op deel 6 uit de “Ritmo De Bacardi” serie staan in totaal 42 tracks, verspreid over 2 schijfjes. Deze keer zijn het de Belgische producer/ DJ Buscemi en Kenny Dope (van Masters At Work) die beide een schijfje voor hun rekening nemen. Buscemi strooit de meer latin en afro achtige houseplaten ‘in the mix’ en gebruikt daarbij naast een eigen productie werk van Jeremy Sylvester, John Beltran, Zero dB, Delgado, Ian Pooley en Spiritual South. Kenny Dope kiest de meer funky kant van de house en overtuigd daar wellicht nog meer mee. Gedurende zijn mix passeren namen als Louie Vega feat. Mr. V, Blaze feat. Barbara Tucker, Mike Delgado, Kerri Chandler, Sandy Rivera meets Robert Owens en Kenny Dope zelf. Al met al een vermakelijke 2-CD die gegarandeerd van groot nut is op je zonnige vakantie!

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Various: “Kaffeehaus Lounge 4” (Ayia Napa)

 Genre: Downtempo/ Lounge/ Broken Beats/ Deep-House

Bron: 2-CD

Datum: 8/2005

Distributie: ZYX Music

 Van het Ayia Napa label komen geregeld aardige tot sterke compilaties uit. Nu is “Kaffeehouse Lounge” een serie die wij nog niet kenden en daar balen we flink van, want deel 4 uit die serie is sterk, heel sterk! De compilatie bevat diverse tracks uit de MOLE Listening Pearls en Good Looking catalogus. Het begint allemaal al fantastisch met het bewelmende “Loopium” van Orbient (de beste track die wij van hen kennen). Met strakke bijdragen van uiteenlopende namen als The Timewriter, Ohm-G, Naomi, Deela, Audio Lotion, Lemongrass, The Funky Lowlives, Les Voleurs, Soda Inc., Makoto, PFM en Big Bud, is dit een compilatie om niet te missen. Puur kwaliteit!

 

Cijfer: 8,5

 (AD)

 

 

Various: “Far Out 100” (Far Out Recordings)

 Genre: Bossa Nova/ Samba/ Broken Beats

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Rough Trade

 De 100ste release van Far Out Recordings is een feit. Het label dat al jaren ‘Brazilian music on elektronica’ brengt, pakt flink uit op deze jubileumdisk. Het label heeft een flink aantal topformaties/ artiesten onder contract zoals Azymuth en Marcos Valle. De eigentijdse artiesten als Troublemen, 4hero, Sabrina Malheiros, Offworld en Grupo Batuque brengen ook muziek uit op het label en komen, net als de eerder genoemde namen, ook op deze compilatie voor. Ondanks de (marketing) truc van 5 exclusieve tracks en ‘deleted items’, kun je gewoon niet onder de torenhoge kwaliteit van dit label uit! Positieve uitschieters zijn “Passa” van Sabrina Malheiros (welke al te horen was op haar prima album dat recentelijk op ditzelfde label verscheen) en Offworld feat. Marcos Valle met het soepele, maar vooral aanstekelijke broken beats werkje “Black Magic Power Ride”. Deze compilatie is niet zo goed als “Brazilika”, maar wederom een niet te missen item!

 

Cijfer: 8,5

 (AD)

 

 

Various: “Latin Village - The Compilation” (Hardsoul Pressings)

 Genre: Latin/ House

Bron: 2-CD

Datum: 8/2005

Distributie: Hardsoul Pressings (www.hardsoulpressings.com)

 Latin Village vond op 3 juli jl. plaats in Spaarnwoude (een dag na het Awakenings Festival). Nu is er een fraai naslagwerk in de vorm van een 2-CD compilatie. Op de eerste disk staan enkel latin tracks, gemixt door DJ’s Real El Canario en DJ Mauri. Alles is smaakvol uitgekozen en vakkundig aan elkaar gesmeden (voorbeelden: Aventura, Papi Sanchez, Gerardo Rosales en Willie Rosario). Op CD2 zijn het D-Rashid en Madskillz die de mix verzorgen. Zij houden de latin vibe erin, maar dan in moderne vorm met dancebeats. Uiteraard ontbreken de populaire tracks van Gregor Salto en DJ Madskillz zelf niet. Opvallend is de lekkere track van Wahoo waarin we de vocals van Capitol A herkennen! Deze compilatie wil ik betitelen als vernieuwend door de verrassend goede eerste CD en de tweede disk maakt het helemaal af! Kijk op www.latinvillage.nl voor meer informatie!

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

Various: “Ibiza Chillout - Special Classic Mix Edition 2” (Ayia Napa)

 Genre: Downtempo/ Lounge/ Chill-Out

Bron: 2-CD

Datum: 8/2005

Distributie: ZYX Music

 Van het Ayia Napa label is hier een lekkere chill-out dubbelaar. Het materiaal is weliswaar wisselvallig, maar toch is het als geheel een compilatie die genoeg voldoening geeft. Op de disks staan lekkere Ibiza achtige sfeerkrakers zoals je ze op de vroegere Café del Mar compilaties hoorde (zowel uit de José Padilla als Bruno periode). Met artiesten als Mystic Diversions, Naomi, LTJ X-Perience, Ohm-G, Lemongrass, Mandalay en Lovers Lane (waarvan Café del Mar resident DJ Bruno deel uitmaakt) wordt het behaaglijke, rustieke, Middellandsezee chill-out gevoel benadrukt! Kortom: een CD waarop naast diverse classics nog genoeg te ontdekken valt!

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Various: “I Like It Volume 2” (Compost Records)

 Genre: Reggae/ House/ Hip-Hop/ Pop/ Leftfield/ Experimental

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Lowlands Distribution

 Na het onderscheidende eerste deel van “I Like It”, dat (even uit m’n hoofd) in 2003 verscheen, is hier het zo mogelijk nog betere vervolg! Op deel 1 waren het DJ Hell, Peter Kruder, Michael Reinboth en Theo Thönnessen die hun 5 favorieten aan het publiek toonden. Op deel 2 mogen wederom 4 prominenten hun favorieten (ditmaal 3 per persoon, vanwege de lengte) opsommen. Trevor Jackson, Pole, Richard Dorfmeister en (de jongens van) Trickski nemen de tracks voor hun rekening, aangevuld met een eigen productie van Trickski. Trevor Jackson zorgt voor een hoogtepunt door middel van het ondefinieerbare “Echo Of The Frozen Faces” van Propaganda, dat 10 minuten duurt. Ook de retro-house track “Starting Over” van Walt J / Dave Peoples staat als een huis (gekozen door de jongens van Trickski). De diversiteit staat natuurlijk voorop bij dit concept en daarom kunnen we iedereen, die ‘open-minded’ naar muziek luisterd, deze CD aanraden!

 

Cijfer: 8 

(AD)

 

 

Various: “Producer Experience - 3 For 1” (Good Looking)

 Genre: (Intelligent) Drum & Bass/ Downtempo/ House

Bron: 3-CD

Datum: 8/2005

Distributie: ZYX Music

 Na de “Good Looking Experience” box zijn er nu nog 2 boxes uitgebracht. In deze recensie bespreken we “Producer Experience”. De box bestaat uit 3 enkele CD’s van respectievelijk Tayla, Nookie en LTJ Bukem. “Producer 04” van Tayla bevat eigen werk dat hij in de periode 1992 - 2001 produceerde. Er staan samenwerkingen met LTJ Bukem, Artemis en Aquarius (2x) op het fraaie overzicht. De disk begint met een opmerkelijk sterke deep tech-house nummer, gevolgd door het in 1992 geproduceerde “Bang The Drums” (samen met LTJ Bukem). Tayla’s werk met Artemis klinkt vol en emotioneel! Disk 2 in het pakket is van LTJ Bukem “Producer 05 - Rarities”. Op deze disk staan 11 uiteenlopende tracks van ‘the master himself’. De track komen uit de periode 1990 - 2002. Vooral de tracks uit de beginperiode klinken nu gedateerd, maar toch zijn ze leuk om te beluisteren. De rework voor Demon’s Theme (in 1997 uitgebracht) is wat ons betreft de meest opmerkelijke track op de CD! Tenslotte zit als 3e schijfje Nookie’s “In @ The Deepend” in de box. Nookie’s gevarieerde releases worden al jarenlang gewaardeerd door de drum & bass, downtempo en sfeervolle houseliefhebbers. De zeven drum & bass tracks op deze disk zijn zo subliem, sfeerrijk en gelaagd geproduceerd, dat we er spontaan vrolijk van worden! Ook de twee verdwaalde housetracks is prima te doen. Kortom: een onmisbare package van een legendarische club producers!

 

Cijfer: 8,5

 (AD)

 

Various: “Earth Experience - 3 For 1” (Good Looking)

 Genre: Downtempo/ Hip-Hop/ Broken Beats/ House

Bron: 3-CD

Datum: 8/2005

Distributie: ZYX Music

 Deze “Earth Experience” box is de derde ‘package’ met Good Looking rijkdom! Je krijgt ook met deze box weer beschikking tot een aantal classics van formaat. “Earth 5” is de eerste disk in deze box. Het product zelf is ook fantastisch vormgegeven en bevat lekkere downtempo tunes van producers/ formaties als Big Bud, Vincent, Makoto (feat. Lori Fine), PFM, K-Scope, Tayla & Artemis, The Amalgamation Of Soundz en Paul Hunter. “Soul Addiction” is de tweede disk in de box en bevat 11 downtempo en broken beat parels van het Good Looking sublabel Cookin’ Records. De jazzy, funky en soulful tunes van namen als Solaris, Cedar, Model, Phazer, Blend en wederom Makoto zijn een waar genot om te horen en een goede afwisseling op de uptempo (intelligent) drum & bass waarmee het label groot is gegroeid. Ten slotte worden we nog getrakteerd op de 9 tracks tellende verzamelaar “Cookin’ Ingredients Volume 4”. Deze compilatie bevat soortgelijke muziek als de voorgaande twee disks en bevat onder andere het gelikte Mystery School Ensemble met “Soulluos”. Wat een ongelooflijk sterke back catalog heeft de Good Looking stal toch! Dit is je kans om weer een aantal oudere releases te scoren! Aanrader!

 

Cijfer: 8,5

 (AD)

 

 

S-Tone Inc.: “Luz Y Sombra” (Schema)

 Genre: Nu-Jazz/ Bossa Nova/ Samba/ Latin

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Rough Trade

 S-Tone Inc. (project van Stefano Tirone) leverde in 2002 het puike album “Sobrenatural” af. Nu is er het vervolg in de vorm van “Luz Y Sombra”. Het album bevat weer een mixture van nu-jazz, bossa nova, samba en latin. Het tempo varieert en dat zorgt voor een extra divers aanbod. Helaas staan er voor slechts enkele opvallende uitschieters op “Luz Y Sombra”. Zelf horen wij de tweede track “Dreamer” het liefst. Deze deep-house meets nu-jazz track heeft zo’n aanstekelijke basislijn, dat de solo’s tijdens de track alleen maar voor een meerwaarde zorgen! Ook het uitstekende “Blue Mood” doet ons goed! We willen het album niet afdoen als onopvallend, maar na 2 luisterbeurten horen wij er geen ‘instant’ klassieker in. Uiteraard wel weer onmiskenbaar Schema en voor de liefhebbers van bijvoorbeeld Gerardo Frisina is dit een aanrader.

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Lunz: “Reinterpretations” (Grönland)

 Genre: Chill-Out/ Classical/ Elektronica/ Downtempo/ Ambient

Bron: 2-CD

Datum: 8/2005

Distributie: Rough Trade 

Lunz is een project waar wij via Ulrich Schnauss op geattenteerd werden. Het originele album, dat ook in deze box zit, bevat enkel prachtige composities die neigen naar pure klassieke (piano)muziek, maar dan elektronisch geproduceerd! De grotendeels beatloze tracks zijn de perfecte onthaastingskuur voor in het weekend. Aan de remix disk werkten diverse onbekendere formaties mee, maar ook de eerder genoemde Ulrich Schnauss. De herinterpretatie van “Lunz” door Schnauss is zo betoverend mooi, dat wij het origineel direct vergeten en blind gaan op de remix. Ook het andere werk wordt op prima wijze door de remixtafel gegooid. Voor liefhebbers van echte chill-out met een klassieke bijsmaak, is dit een juweeltje!

 

Cijfer: 8 

(AD)

 

 

Loonaloop: “Images Of Flying” (Didgeridoo Records)

 Genre: Drum & Bass/ Pop/ House

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Loonaloop (www.loonaloop.net)

 De band Kosheen is al even uit de gratie; het gevolg van hun schrikbarend tegenvallende 2e album. Loonaloop is een fantastisch alternatief om het gat dat de groep achterliet op te vullen. We horen in de Loonaloop sound een kruising van pop, Kosheen achtige drum & bass, de elektronica van crossover bands als Mimezine aangekleed met wat tango en wereldinvloeden. Een vergelijking met sommige tracks van de Nederlandse act Artefact en P18 (denk aan het “Elektropica” album) zijn ook op zijn plaats. De vocalen van zangeres Shiney Lefai zijn bovengemiddeld en passen uitstekend bij de brede sound die Loonaloop brengt. We zijn benieuwd of deze band opgemerkt gaat worden in Nederland, want de diverse sound zal een groot publiek aanspreken. In deze periode tourt deze interessante formatie door Nederland en zal onder andere op zondag 4 september aanstaande optreden als afsluiter op het Heerhugowaardse Mixtream festival. Kijk op www.loonaloop.net of www.mixtream.nl voor meer informatie.

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Mozez: “So Still” (Apache Music)

 Genre: Downtempo/ Nu-Soul

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Rough Trade

 Mozez kennen we als vocalist van diverse Zero 7 tracks zoals “Warm Sand”, “I Have Seen” en “This World”. Op dit album etaleert deze soulful zanger wat hij allemaal in huis heeft. Hij gaat op dit album de samenwerking aan met Nightmares On Wax en (hoe kan het ook anders) Henry Binns van Zero 7. De stem van Mozez past het beste bij de breekbare liedjes die Zero 7 maakt en die sound kun je ook een beetje verwachten op “So Still”. In 14 tracks weet de zanger ons weliswaar te overtuigen van zijn kunnen, maar we horen net te weinig uitschieters. Tracks als “Baby Blue” en “Beautiful Day” (met Henry Binns) maken het album sowieso een luisterbeurt waardig! Een aanrader voor fans van Zero 7, Blue States en soortgelijke acts.

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Ror-Shak: “Deep” (Sonic Scenery)

 Genre: Drum & Bass/ Downtempo/ Breaks/ Trip-Hop/ Elektronica

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: EDM (Essential Dance Music) 

Het is een tijd stil geweest rondom het Sonic Scenery label, maar hier is dan weer een leuk nieuwe album! Ror-Shak wordt geproduceerd door de mysterieuze DJ’s DB en Stakka, die beide een grote staat van dienst hebben opgebouwd in de muziekscene. Ze  werken op dit album met tal van vocalisten: Julee Cruise, Lisa Shaw, Chantel Claret en Mark Holmes. Julee Cruise kennen we van de classic track “Falling” (denk aan Twin Peaks) en Lisa Shaw van Naked Music. Het album begint met lichtvoetige poppy drum & bass met veel sfeer. De vocalen passen perfect bij de muziek; iets waar we echt enthousiast van worden hier! De cover van “A Forest” (origineel van The Cure) is wat flauw, maar bij alle overige tracks hebben we weinig te klagen. Vooral de niet geringe inzet van drum & bass tunes maakt ons blij. Opvallend is “Interlude #2”, waarbij we wat invloeden van Plaid’s elektronica terughoren.

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Recloose: “Hiatus On The Horizon” (Peacefrog)

 Genre: Deep-House/ Broken Beats

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Lowlands Distribution

 Recloose is terug met een ijzersterk album, ditmaal op Peacefrog. Het project van Matt Chicoine wordt al jaren door vele toonaangevende DJ’s (wereldwijd) aangemoedigd en dat zal met dit album zeker niet veranderen. “Hiatus On The Horizon”, de opvolger van “Cardiology” (Studio !K7) begint met een lekkere deep-houser in de vorm van “Landed” (vocalen door Genevieve Marentette en Justin Chapman). Op het album werkt Recloose ook samen met onder andere Joe Dukie. De warme soulful, jazzy deep-house en broken beats van Recloose blijft een genot om naar te luisteren en op dit 10 tracks tellende album staan zeker weer die parels!

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Various: “DJ Zinc - Drum & Bass Arena” (Resist Music)

 Genre: (Intelligent) Drum & Bass/ Jungle

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Rough Trade

 DJ Zinc kennen wij vooral van zijn bijdragen op diverse breaks en UK garage CD’s. Deze mix CD van Zinc bevat enkel drum & bass; de muziek die hij ook vertegenwoordigd. Het leuke van de mix is dat er een afgewogen balans is aangebracht tussen sferische, vocale en rauwe drum & bass, aangevuld met wat ragga jungle. De soulful vocals zorgen voor een toegankelijk tintje, de intelligent sound van onder andere Makoto voor een behaaglijke gevoel en de rauwe en ragga sound van diverse andere artiesten voor dat scherp randje op de dansvloer. Met artiesten als Aquasky, J. Majik, Zinc (met diverse producties), Krust, Total Science en Shy FX (ook met T Power) weet je dat je goed zit. Ondanks het feit dat de sound zich niet meer ontwikkeld, is dit een uitstekende mix compilatie die je keer op keer kunt opzetten.

 

Cijfer: 8 

(AD)

 

 

Subway: “Empty Head” (Sunday Best Recordings)

 Genre: Elektronica/ Downtempo/ Tech-House

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Rough Trade

 We draaien al weken de track “Testing” van Subway, naar aanleiding van de recente compilatie door Rob Da Bank. Op datzelfde label verschijnt nu een compleet album van deze formatie. De groep bestaat uit leden Alan James en Michael Kirkman. Ze brengen een lekkere combinatie van elektronica met ambient invloeden. Het album wordt ingeluid met het eerder besproken “Testing” (tevens als single verschenen). Deze sfeerkraker motiveert je direct tot het verder luisteren van dit album. De electro beats op “Two Tone” werken subliem in samengang met de rauwe basslines en de sferische soundpads. Hier en daar is er ook een chill out (downtempo) moment, maar wel allemaal volgens elektronica ‘formule’. “Day And Night” is daar het ultieme voorbeeld van. De afsluitende track “Journey” is de enige house track op het album, met sferische ‘tech’ invloeden. Ook de overige tracks op “Empty Head”, het eerste volledige album van deze groep, zijn erg goed. Ze zijn erg goed geproduceerd en klinken daardoor volwassen. Kijk op www.sundaybest.net voor meer informatie.

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

New Cool Collective: “Trippin’” (Dox Records)

 Genre: (Nu) Jazz

Bron: 2-CD

Datum: 8/2005

Distributie: Coast To Coast

 Het New Cool Collective is inmiddels een begrip in Nederland en vooral in de hoofdstad. De groep trad op vele plaatsen op en deed interessante ‘battles’ met Zuco 103. Het debuutalbum “Trippin’” beslaat 2 disks, waarbij New Cool Collective op disk 2 wordt bijgestaan op Tony Allen. Variatie is het sleutelwoord van dit album. Of het nu jazz met latin, funk of house invloeden betreft, New Cool Collective kan met alle varianten uit de voeten. De ‘fusion’ sound van dit collectief is boeiend en zal niet onopgemerkt blijven!

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Marc Hellner: “Marriages” (Peacefrog)

 Genre: Downtempo/ Pop

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Lowlands Distribution

 Marc Hellner debuteerd uitermate verdienstelijk met zijn album “Marriages”. De lieflijke liedjes met organische soundscapes blijven niet onopgemerkt in de pers, wat voor fraaie goede recensies over de (breekbare) songs zorgt. Het Peacefrog label verbreed op deze manier haar catalogus (qua sound) en laat talent de kans om zich aan een groter publiek te presenteren. De 9 tracks op “Marriages” zijn weliswaar allemaal geschreven door Marc Hellner, maar voor de uitvoering werd hij bijgestaan door een flinke lijst gastmuzikanten. Het luisteren naar sferische geluidscollages (veel strings) doet ons altijd goed en dit is geen uitzondering! Het is lang niet de kwaliteit van Ulrich Schnauss, maar redelijk in de buurt komt hij zeker. Kijk op www.peacefrog.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Solid State Revival: “From The Bubble To The Box” (Sunday Best)

 Genre: Retro-Pop/ Rock/ Electronic Music

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Rough Trade

 Op dit album van Solid State Revival wordt een sound neergezet die omschreven kan worden als een kruising tussen retro-pop, rock en elektronica. Door het poppy karakter is het een lekker toegankelijk album geworden dat live ook prima zal vallen bij het publiek. Dit mini album bevat slechts 7 tracks, waardoor de speelduur maar 27 minuten bedraagd. Helaas is niet alles op deze CD even goed. Het blijft over het algemeen wat magertjes en gemiddeld qua niveau, maar wellicht valt het album na een aantal meer luisterbeurten beter.

 

Cijfer: 7 

(AD)

 

 

Prefuse 73: “Read The Books E.P.” (Warp Records)

Genre: Elektronica

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Rough Trade

 Prefuse 73 levert hier een nieuw werkje af in de vorm van deze E.P. (noem het een mini album). Speelduur is slechts 22 minuten, wat waarschijnlijk ook aan de verkoopprijs zichtbaar zal zijn. Wat krijg je te horen? Een achttal tracks die je sfeercollage’s zou kunnen noemen, op elektronica geschoeid. Het ‘book’ bestaat uit 8 pagina’s, waarbij voor de laatste pagina een gastrol van Claudia Maria Deheza weggelegd is. De vage, abstracte muziekstukken zijn erg grappig en goede geproduceerd, maar het is alleen interessant voor liefhebbers van labels als Warp en Ninja Tune (avonturiers dus). De kwaliteit van de muziek is overigens prima!

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Collin Herring: “The Other Side Of Kindness” (Collin Herring)

 Genre: Pop/ Rock/ Country

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Collin Herring (www.collinherring.com)

 Leuk pop meets rock meets country CD’tje uit de US. Op dit album staan 10 aardige tracks van de voor ons onbekende Collin Herring. Het is van die muziek die je moet ontdekken en pas na een paar luisterbeurten zal opvallen. De cocktail van stijlen blijven binnen de grenzen van het zogenaamde ‘popgenre’, maar hebben wel een enorme Amerikaanse toonval. De vocalen van Collin Herring zijn prima, maar niet onderscheidend!

 

Cijfer: 6

 (AD)

 

 

Vacabou: “Vacabou” (All Saints Records/ Hannibal Records/ Ryko)

 Genre: Downtempo/ Pop

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Rough Trade

 Vacabou is een duo bestaande uit schrijver/ producer Juan Feliu en de Franse ‘chanteuse’ Pascale Saravelli. Samen brengen ze een sound die ergens het midden houdt tussen Air, Portishead, Björk en Röyksopp. De muziek is dus een soort pop meets downtempo sound, bedoeld als ‘soundtrack’ voor een hete, luie zomer. Op het debuutalbum staan 10 wisselende tracks, die we liever niet nog een keer zo achter elkaar horen. Toch staan er genoeg sterke tracks op de CD op te kunnen boeien. Helaas haalt het album lang niet het niveau van de groepen waarmee we een vergelijking hebben getrokken.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Neu!: “Neu! / Neu! 2 / Neu! ‘75” (Grönland)

 Genre: Krautrock

Bron: 3-CD

Datum: 8/2005

Distributie: Rough Trade

 Neu! bestaat uit Michael Rother en Klaus Dinger. Laatstgenoemde heeft een verleden bij Kraftwerk als drummer (ten tijde van het eerste album uit 1971). In korte tijd verschijnen er nu 3 releases van Neu! (alle 3 los te verkrijgen), ooit verschenen in respectievelijk 1972, 1973 en 1975. De muziek wordt getypeerd als ‘krautrock’; een bekende term, maar voor ons een redelijk onbekende stroming. De muziek zou je kunnen typeren als soepele lichte gitaarliedjes, gecombineerd met elektronica. Op alle drie de albums valt in ieder geval genoeg te ontdekken en voor de liefhebbers is dit een uitgelezen kans om oud materiaal digitaal te scoren. Kijk op www.groenland.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

Various: “Megadance - Summermix 2005” (Spinnin’ Records)

 Genre: Dance/ House/ Trance

Bron: CD

Datum: 8/2005

Distributie: Sony/ BMG

 Oudgediende Ben Liebrand is verantwoordelijk voor deze 2005 summermix van “Megadance”. Verwacht recent en iets minder recent werk (ook van vorige zomer) in een 75 minuten durende megamix. Alle bekende (commerciële) clubkrakers van namen als Shapeshifters, Stonebridge, Elize, Southside Spinners, Lasgo, Dr. Kucho & Gregor Salto, Tiësto, Max Graham vs. Yes en Reflekt staan op deze beperkt te nuttigen disk.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

Archief 2005

Juli 2005

Juni 2005

Maart 2005

Mei 2005

Februari 2005

April 2005

Januari 2005

 

Archief 2004

December 2004 Juni 2004
November 2004 Mei 2004
Oktober 2004 April 2004
September 2004 Maart 2004
Augustus 2004 Februari 2004
Juli 2004 Januari 2004

 

Archief 2003

December 2003 Juni 2003
November 2003 Mei 2003
Oktober 2003 April 2003
September 2003 Maart 2003
Augustus 2003 Februari 2003
Juli 2003 Januari 2003

 Archief 2002

December 2002 Juli 2002
November 2002 Juni 2002
Oktober 2002 Mei 2002
September 2002 April 2002
Augustus 2002 Maart 2002