CD recensies

Mei 2006 

 

 

Various: “Café del Mar Volume Trece” (Café del Mar Music)

 Genre(s): Chill-Out/ Downtempo/ Deep-House

Bron: 2-CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Ibiza Music & Clothes (www.cafedelmarmusic.com)

 In de reguliere Café del Mar verzamelreeks is voor het tweede jaar achtereen voor een 2-CD release gekozen. In totaal krijg je een puik overzicht van 30 tracks voorgeschoteld, waarbij materiaal van artiesten als DAB, Rue Du Soleil, La Caina, Gelka, Future Loop Foundation, Luminous feat. Julie Harrington, Paco Fernández en Jeff Bennett voorbij komt. Zij laten het geluid voor de zomer 2006 horen en laten je snakken naar een reis richting het magische eiland Ibiza. De sound op deze 2-CD release omhelst je als het ware en brengt het ultieme zomergevoel in je naar boven. De sferische klanken worden meer dan eens ondersteund met prima vocalen. Net als iedere voorganger uit de serie is dit een release die je zonder voorbeluistering kunt kopen, al is de muziek niet vernieuwend te noemen. Verwacht gewoon meer van hetzelfde in deze prima kwaliteit. Kijk op www.cafedelmarmusic.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

Various: “Café Oriental 5 - Mixed By El Sid” (Ayia Napa/ ZYX Music)

 Genre(s): Chill-Out/ Downtempo

Bron: 2-CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

Deel 4 uit de Café Oriental serie viel ons nogal tegen, maar met deel 5 revancheerd deze serie zich. El Sid selecteerde onder andere veel werk uit de MOLE Listening Pearls stal; een label waarop je altijd kunt vertrouwen. De world (oriental) invloeden zorgen voor een extra dimensie aan deze diverse 2-CD. Met namen als Wax Poetic, Audio Lotion, Planet Lounge, Ohm-G, Lucky Loop, Hattler, Naomi en Lemongrass biedt dit concept genoeg sterk materiaal om een voldoende te kunnen scoren. Kijk op www.zyxmusic.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

Various: “Clubtrax Vol. 1” (ZYX Music)

Genre(s): House/ Trance

Bron: 2-CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

Clubtrax is de radioshow van ZYX Music op Sunshine Live Radio. Verspreid over 2 CD’s wordt je bijgepraat over de huidige stand van zaken op het gebied van house en trance. Op de CD’s krijg je in de praktijk grooves, electro-house, trance en gelieerde stromingen te horen van producers als Olav Basoski, DJ Sakin vs. Mason & Sherpherd, Airwave feat. John O’Bir, Playgroup feat. KC Flight, Axwell, Wahoo feat. Capitol A, Tomcraft, Freeform Five en de hit “Dreams” van Deep Dish feat. Stevie Nicks. Genoeg bovengemiddelde tracks dus om van te kunnen genieten.

 

Beoordeling: 7

 

Various: “Conspiracy Uncovered Volume 1” (Tuningspork)

Genre(s): Minimal/ Elektronica/ Experimental

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Contexterrior Media (www.contexterrior.com)

In juli 2006 zal op het Tuningspork label een interessante release verschijnen voor de liefhebbers van de diepere variant van minimal en elektronica. Op de compilatie staat nieuw materiaal en ‘classics’, gebaseerd op de 12” releases van het label. In totaal vinden we 10 tracks op deze eerste editie van “Conspiracy Uncovered” terug, waarbij artiesten als Guido Schneider, Dan Curtin, Shyza Minelli en Michal Ho de revue passeren. Dit is van die diepgaande, vage en vaak groovy muziek met minimale invulling, geschikt voor op feesten. Dit is geen CD voor thuis op de bank in ieder geval, daarvoor mist er een behoorlijke lading aan melodieën. Kijk op www.tuningspork.com voor meer informatie.


Beoordeling: 7

 

Various: “Wicked Weekend Vol. 2” (Slip ‘n’ Slide/ Kickin’ Music)

 Genre(s): (Groov y) House

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

Deel 2 uit de “Wicked Weekend” serie bevat weer vele juweeltjes die je zou kunnen omschrijven als funky (zomerse) house, electro-house en disco getinte dansvloer wonders. Soms klinken de groovy tracks wat commercieel, maar we denken hier zeker diverse toekomstige clubhits tussen te horen. Deze mix is ondanks de wat donkere cover (foto in een metrostation) uiterst zomers van klank en boeit gedurende alle 12 de geselecteerde tracks! Kijk op www.kickinmusic.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

Various: “Session Deluxe Vol. 2” (ZYX Music)

Genre(s): (Electro) House/ Minimal

Bron: 2-CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

Ook dit concept is verbonden aan een radioshow op Sunshine Live. Martin Eyerer, presentator van de show, stelde deze tweede editie uit deze serie samen en koos veel internationale producties uit van namen als Sebastien Leger, Steve Bug (hij remixt “Fly” van Teifschwarz), Thomas Schumacher, Alex Flatner (geremixt door Martin Eyerer zelf), Dominik Eulberg & Gabriel Ananda en Matthias Tanzmann. Hij mixte de tracks zelf vakkundig aan elkaar en we kunnen na beluistering spreken van een redelijk hoogwaardig karakter van dit concept.

 

Beoordeling: 7

 

Black Market Audio: “Shake!” (Supertracks)

 Genre(s): Funk/ Retro Pop/ Experimental

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Supertracks (www.supertracks.nl)

 Black Market Audio bestaat uit het duo Bert Taken en Arjo van Loo. In 2001 brachten ze hun debuut album “Autorama” uit, wat goed werd ontvangen door de critici. De sound van Black Market Audio is erg moeilijk te omschrijven. Het is eigenlijk een heftige eigentijdse mixture van allerlei ingrediënten uit ouderwetse muziek (pak hem beet: soul, funk, popcorn, jive, retro pop zoals The Shadows en meer). De heren brouwen hier vervolgens een funky, swingende sound van om het verleden met het heden te verenigen. Verwacht veel orgeltjes, speelse ritmes en experimentele samples. Dit is in ieder geval erg creatieve muziek! Opener “Waikiki Secret Service” is gelijk een dijk van een track en doet ons aan het goede oudere werk van Black Market Audio denken zoals de track “Sushi Pop” op het debuut album. De gezellige sound op dit album zal vele deuren openen voor het live uitvoeren van deze muziek. Wij zijn benieuwd of we Black Market Audio de komende maanden ook als live act kunnen gaan bewonderen. Kijk op www.blackmarketaudio.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

Jenna G: “For Lost Friends” (Bingo Beats) 

Genre(s): (Vocal) Drum & Bass

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Bingo Beats (www.bingobeats.com)

 Na Tali MC’s ‘take on drum & bass’ op Full Cycle is het nu de beurt aan Jenna G om haar soulful vocalen te strooien over drum & bass beats. Deze vocale drum & bass variant moet het gat met de popscene wellicht gaan verkleinen, al kan ik me niet voorstellen dat dit album met die doelstelling gemaakt is. Op het album valt het op hoe goed de soulful vocalen van Jenna samen gaan met de sterk geproduceerde drum & bass beats. We hebben hier vooral zitten genieten van de tracks “Ooo” en vooral “Pleasure Ride”. Eén ding is zeker: we hebben een nieuwe vocale ster in de dancescene! Ga deze disk opzeker checken in je platenzaak! Kijk op www.bingobeats.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

Soulstance: “Lead The Way” (Schema)

 Genre(s): Nu-Jazz/ Latin Jazz

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Lowlands Distribution

 Na 3 jaar van hard werken hebben broers Gianni en Enzo Lo Greco weer een fraai studio album onder hun projectnaam Soulstance geproduceerd. “Lead The Way” is het vierde Soulstance album op Schema. In 1999 en 2000 was Soulstance één van de bekende namen ten tijde van de zogenaamde lounge golf. De albums “En Route” uit 1999 en “Act On!” uit 2000 draaien wij tegenwoordig nog steeds met grote regelmatig! Nadat we op hun derde album “Life Size” een verschuiving naar de meer traditionele (latin) jazz (uiteraard met de nodige elektronica) opmerkten, is deze sound nu wederom doorontwikkeld. De muziek op “Lead The Way” lijkt veel op de sound van Gerardo Frisina’s laatste album “The Latin Kick”, waar de heren van Soulstance ook de productie voor verzorgden. De muziek is vaak Zuid-Amerikaans qua sound met wisselende ritmes, waarbij ook Brazilië een belangrijke inspiratiebron blijkt. De downtempo en midtempo tracks zijn stuk voor stuk de moeite waard. Of het nu om dansvloergerichte latin jazz met housebeat of downtempo cocktail jazz gaat; Soulstance blijft zichzelf ontwikkelen en trakteert op ijzersterke muziek. Titeltrack “Lead The Way” kun je reeds gehoord hebben op de “Future Jazz Dance Book II” verzamelaar. Kijk op www.ishtar.it voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

Various: “Samba Goal - Powered By R10” (Universal Music)

 Genre(s): Brazilian Pop/ Samba

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Universal Music

 In de aanloop van de WK wist topvoetballer Ronaldinho nog even tijd te maken om een super swingende samba CD samen te stellen: “Samba Goal”. Hij selecteerde zijn 14 favoriete Braziliaanse songs waaronder “Goleador”, “Festa“, “Meia Lua Inteira“, “Mas Que Nada“ en “Chiclete Com Banana“. Ronaldinho, wereldwijd het grote voorbeeld van de jeugd én alle vaders die nooit verder zijn gekomen dan het 4e elftal van de zaterdagamateurs, zorgt hiermee voor een uiterst swingend WK. De muziek op deze CD klinkt nogal divers en laat Braziliaanse pop en de meer traditionele sounds horen. Voor ons springen de bekende bijdragen van Gilberto Gil en Jorge Ben Jor eruit. Dit is sowieso een gezellige CD voor liefhebbers van ‘summer vibes’.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Various: “Sunshine Live - House Edition Volume 2” (ZYX Music)

 Genre(s): (Electro) House/ Trance

Bron: 3-CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

 Deze nieuwe 3-CD release onder de noemer “Sunshine Live” staat weer bol van de diverse nieuwe house tracks. Stromingen als house, electro-house, trance en de meer chart gerichte housetracks zijn weer ruim vertegenwoordigd op deze kwalitatief constante compilatiereeks. Namen als Meck feat. Leo Sayer, Boogie Pimps, Deep Dish, Stevie Nicks, Benny Benassi, DJ Tekin feat. Beth Trollan, John Dahlbäck, Tomcraft, Mylo vs. Freeform Five, Stuart, Playgroup en Wahoo feat. Capitol A zijn diverse bekende namen op de tracklist. Het derde schijfje is een bonus mix CD, gemixt door Doc Phatt (bekend van die sublieme remix voor Wahoo).

 

Beoordeling: 7

 

Various: “Milestones - Listen Here! Vol.1” (BHM Music)

 Genre(s): Jazz-Funk/ Fusion

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

 ‘Jazz Classics In A Funky Vibe’ luidt de subtitel van deze verzamelaar op het Duitse BHM label. Het idee van de compilatie is om ‘Bebop Jazz’ klassiekers naar funk te vertalen. Het resultaat mag er zijn! Samensteller Michael Möhring selecteerde 13 tracks die dit gevoel maximaal over weten te brengen. Onder de bijdragen bevinden zich diverse bekende namen zoals Chaka Khan feat. Dizzy Gillespi en Chet Baker, die hun eigen interpretatie van de jazz classics tentoonspreiden. Kortom: een leuke funky titel op BHM die je zeker een luisterbeurt mag gunnen.

 

Beoordeling: 7

 

 

Comtron: “Follow The Money” (BlackLabel Records)

 Genre(s): (Nu) Electro/ Experimental Elektronica

Bron: 2-CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: BlackLabel Records (http://blacklabel.kidgoesting.com)

 Comtron bestaat uit Bas Bron (aka Bastian aka Seymour Bits aka Gifted) en Rimer Veeman. Op BlackLabel Records zal in april/ mei een 2-CD album uitgebracht worden met de naam “Follow The Money”. Comtron staat voor eigentijdse electro en experimentele elektronica. De Bastian sound is erg herkenbaar, maar de grootste vergelijking zou je kunnen trekken met zijn Gifted project (dat ooit in 2002 als promo verscheen op Therapy Records). Verspreid over 2 disks horen we vele lekkere tunes met een funky ondertoon, waarbij de jaren 80 electro de basis vormt. Hou deze formatie in de gaten, want live zal dit ook zeker een sensatie zijn! Let op: van Comtron zijn reeds 2 sterke vinyl singles uitgebracht via ditzelfde label! Check them out!

 

Beoordeling: 8

 

 

Thievery Corporation: “Versions” (ESL Music)

 Genre(s): Downtempo/ Dub/ Broken Beats

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Lowlands Distribution

 Thievery Corporation is terug met een overzicht van remixen die ze voor uiteenlopende artiesten maakten. Het overzicht bevat ook een aantal herinterpretaties van eigen producties. De zogenaamde ‘Chakra Dub’ sound van het duo is een bekend fenomeen geworden, waarbij de link met India en Jamaica direct merkbaar en voelbaar is. Op het concept album staan remixen voor Emilie Simon, Herb Albert, Sarah McLachlan, Bebel Gilberto, Wax Poetic feat. Norah Jones, Astrud Gilberto en The Doors. De tracks zijn stuk voor stuk de moeite waard om te beluisteren! Beste track: de remix voor de eigen productie “Shiva”. Kijk op www.eslmusic.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Various: “Ibiza Chill Session 2006” (Manifold Music/ ZYX Music)

 Genre(s): Chill-Out/ Downtempo

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

 De voorkant van deze CD beloofd veel goeds, maar dit compilatie concept is eigenlijk niets meer of minder dan een dikke knipoog naar de muziek van Café del Mar. De kwaliteit van groepen als Rue Du Soleil en Digital Analog Band (DAB) wordt echter maar zelden gehaald. Het is lekkere en goed geproduceerde luistermuziek, maar we missen de originaliteit en de echte uitschieters. Een verantwoorde aanschaf is deze compilatie zeker. Oordeel zelf en beluister deze disk even via je (online) platenzaak.

 

Beoordeling: 7

 

 

Various: “Klubbjazz Boxset 2” (Slip ‘n’ Slide/ Kickin’ Music)

 Genre(s): House

Bron: 3-CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

 Op deze uitgebreide 3-CD release van Slip ‘n’ Slide krijg je een enorme hoeveelheid hoge kwaliteits tunes om je oren! Denk aan liefdevolle deep-house, jazzy house, funky house, latin getinte house en veel soulful invloeden! Dit zijn van die overzichten waarvan je geen genoeg kunt krijgen; maar wat wil je ook met zoveel topnamen? Enkele voorbeelden: S.U.M.O., Blaze, John Beltran, Tom & Joyce, Fertile Ground, Markus Enochson & E-Man, Negrocan, Dalminjo, Jafrosax feat. Vikter Duplaix, Praful, Trüby Trio (geremixt door Louie Vega) en vele vele andere toppers. Het materiaal is in veel gevallen al een aantal jaar oud, maar dat mag de pret echt niet drukken! Een dikke traktatie voor een ieder met het zomerseizoen in zicht. Kijk op www.kickinmusic.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Various: “House Arrest Vol. 1” (ZYX Music)

 Genre(s): House

Bron: 3-CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

 Op “House Arrest Vol. 1” wordt je middels 3 schijfjes op de hoogte gebracht van de huidige stand van zaken in de hedendaagse housescene. Je krijgt house in alle vormen en maten te horen; vaak groovy, electro of disco getint. Met uitsmijter “Make ‘Em Shake It” van Wahoo feat. Capitol A op de tracklist is dit een interessant overzicht geworden, waarbij de derde CD een DJ mix bevat. Schijf 1 en 2 zijn ongemixt en bevatten onder andere werk van Axwell, Playground, The Egg, DJ Tekin feat. Beth Trollan en Mylo vs. Miami Sound Machine. Dit is een puik overzicht dat ook zeker een goede aanschaf betekend voor de naderende zomervakantie.

 

Beoordeling: 7

 

 

Groove Collective: “People People Music Music” (BHM Music)

 Genre(s): Nu-Jazz/ Jazz-Dance/ Fusion/ Latin

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

 We waren even stil na het horen van deze plaat! Wat een verrassing zeg! Groove Collective gooit vele muziekgenres in een blender en brouwt daar een heerlijke cocktail van. In de diverse tracks horen we jazz, soul, funk en latin met een spannend en soms filmisch karakter. De jazz-dance vs. broken beats van “What If” spreken ons het meest aan. Deze track is geproduceerd door DJ Spinna en bevat ook nog eens soulful vocals van DeLouie Avant Jr. In 12 tracks krijg je muziekles met een dansbaar karakter. Wat ons betreft is dit nu al één van de albums van het jaar! Bekijk www.bhm-music.de voor meer informatie.

 

Beoordeling: 9

 

 

Benny Sings/ Rednose Distrikt: “Euh” (Dox Music)

 Genre(s): (Abstract) Hip-Hop/ Broken Beats/ House

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Coast To Coast

 Benny Sings heeft de handen in een geslagen met Rednose Distrikt om een lekkere experimentele plaat af te leveren voor Dox Music. Ondanks de flauwe interludes en de soms wat irritante stemvervormingen van Benny Sings, is dit toch weer een aanstekelijke plaat geworden. De abstracte hip-hop beats, broken beats en her en der wat house beats zorgen voor diverse goede luistermomenten. We moeten echter wel constateren dat dit album een stuk minder kwalitatieve toptracks bevat als de voorgaande 2 albums van Benny Sings. Die werden niet voor niets op Sonar Kollektiv heruitgebracht.

 

Beoordeling: 7

 

 

Various: “Bingo Sessions - Volume 3” (Bingo Beats)

 Genre(s): Drum & Bass

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Bingo Beats (www.bingobeats.com)

 Chase & Status zijn de samenstellers/ mixers van deze 3e ‘Bingo Sessions’ editie. Zij laten in sneltreinvaart een uiterst gevarieerd aanbod van drum & bass horen. Op de tracklist staan een aantal recente en upcoming releases van het Bingo label, waaronder de soulful Makoto mix voor Lefunken. Ook de bassline killer “Roll Slow” van MC Eksman (geproduceerd door DJ Zinc) vinden we terug op de tracklist. Opvallend is de diversiteit die het label weet te brengen. Helaas is deze stroming verre van vernieuwend, maar met de kwaliteit zit het meer dan goed! Hoogtepunt: Zinc’s "Hear No Evil" in de Marky remix! Een ware tripper! Kijk op www.bingobeats.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Zero 7: “The Garden” (Atlantic/ Warner Music)

 Genre(s): Downtempo/ Pop

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Warner Music

 Zero 7 is toe aan haar derde album! Na het megasucces “Simple Things” en de waardige opvolger “When It Falls” (uit 2004) is “The Garden” een album waarop we een kleine verschuiving qua sound opmerken. Zanger Mozez horen we niet meer terug op het album, maar daarvoor krijg je niemand minder dan José Gonzelez terug. Sia (Furler) is ook nog steeds prominent vertegenwoordigd op dit derde studio album van de groep. De sound is wat meer richting pop verschoven met her en der wat lichte electro impulsen. Uiteraard is het Zero 7 gevoel wel gebleven en kunnen we spreken van een positief nieuw wapenfeit. Hoogtepunt is de track “Throw It All Away” (met vocalen van Sia), welke deze maand ook als single zal verschijnen. Jammer vinden wij dat er geen rol voor de Deense zangeres Tina Dico is weggelegd op dit album. Ook Mozez missen we vanwege zijn fluwelen soulvoice! Tip: check ook het solo album van Mozez. Op die CD staat de track “Beautiful Day”, waaraan Henry Binns (50% van Zero 7) meewerkte.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

La Caina: “Vue Mer” (Café del Mar Music)

 Genre(s): Downtempo/ Chill-Out

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Ibiza Music & Clothes (www.cafedelmarmusic.com)

 La Caina is een nieuw project op Café del Mar Music, geproduceerd door Jean-Pierre Plisson. De laidback, jazzy downtempo sound klinkt bedwelmend mooi en is voor de liefhebber een genot om naar te luisteren. “Calling Back” hoorden we al op een eerdere compilatie van het label en mag één van de sfeerrijke hoogtepunt van de plaat genoemd worden. Opvallend zijn de diverse jazz-dance uitingen op het album zoals het behaaglijke geluid van “Limited Infinite” met zoete vrouwelijke vocalen en het meer dansvloer gerichte nu-jazz moment “I Know The Score”. De echte uitschieters missen we op “Vue Mer”, maar een vermakelijke, onderhoudende plaat is het zeker geworden!

 

Beoordeling: 7,5

 

Andy Lewis: “Billion Pound Project” (Acid Jazz Records)

 Genre(s): Acid Jazz/ Jazz-Dance/ Fusion/ Soul/ Pop

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

 Pas geleden ontvingen wij al een gelimiteerde 7” single ter promotie van dit vers uitgebrachte album op Acid Jazz Records. Op dit album staan 14 uiteenlopende tracks, waarbij we gasten als Dave Jay, Bettye Lavette, Loleatta Holloway en The Exciters opmerken. De sound van Andy Lewis is vol, maar niet bombastisch. Hij weet een fijn retrogeluid te produceren dat dansbaar, jazzy, soulful en poppy is. Dit is muziek die zo op Arrow Jazz FM gespeeld kan worden. Hoogtepunt: “Laughter Ever After”, waarop Bettye Lavette een hoge noot meezing en een soort van soulful Motown feel aan de poppy jazz-dance meegeeft. Kijk op www.acidjazz.co.uk voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

The Dining Rooms: “Versioni Particolari 2” (Schema)

 Genre(s): Dub/ Downtempo/ Deep-House/ Latin-Jazz/ Broken Beats

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Lowlands Distribution

 Dit conceptalbum bevat materiaal dat genomen is vanaf 4 single releases op Schema. Het betreft grotendeels remixen van tracks die stammen van het album “Experiments In Ambient Soul”. Op deze CD vallen vooral de tracks “White Riot” en de Yam Who? rework voor “The World She Made” op! Deze tracks bespraken we al eerder vanaf vinyl en ook hier zijn het de tracks die eruit springen. De gemiddelde kwaliteit van de producties ligt hoog, al is niet iedere track even sterk. Een greep uit de remixers: Madrid De Los Austrias, Gecko Turner, Koom.H, Boozoo Bajou, Yam Who?, Paolo Fedreghini & Marco Bianchi en Parov Stelar. Eindoordeel: een sterk overzicht van grotendeels remixen, aangevuld met eigen werk. Kijk op www.ishtar.it voor meer informatie over deze topformatie!

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Diesler: “Keepie Uppies” (Thru Thoughts)

 Genre(s): Funky Breaks/ (Deep) House/ Broken Beats/ Samba

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Lowlands Distribution

 Jonathan Radford aka Diesler bracht in 2005 al het album “Diggin It Somethin Rotten” uit via Thru Thoughts. Nu is hij terug met een uiterst diverse opvolger. Diesler grijpt naast funk, soul en jazz net zo gemakkelijk naar samba en elektronica. Het komt de luisterbaarheid in veel gevallen ten goede, maar niet alle 13 tracks op “Keepie Uppies” weten te boeien. De positieve uitschieters vinden wij in “Day Of The Jackal”; een zwaar gedreven samba/ latin kraker met schetterende blazers! Ook de soulful funky breaks van “Summer Dream” en de jazzy house impulsen van “A Little Something” laten de zon schijnen en zijn beide voorzien van prima vocalen! Gastvocalisten zijn Joseph Malik (Compost Records), Laura Vane (Profilic) en Double Yellow, die al eerder meezong op het voorgaande album van Diesler. Kortom: dit is een zomerse plaat geworden die we iedereen willen aanraden eens te gaan beluisteren in de (online) platenshop! Kijk op www.thru-thoughts.co.uk voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Skeewiff: “Private Function” (Jalapeno Records)

 Genre(s): Funky Breaks/ Jazz-Dance/ Drum & Bass

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Lowlands Distribution

 Van het label dat ook het succesalbum van Kraak & Smaak uitbracht is nu weer een leuk nieuw album verschenen. Elliot Ireland en Alex Rizzo, te samen Skeewiff, hebben al heel wat single releases voor het Engelse label verzorgt en dit is alweer hun vierde album. De sound is moeilijk te omschrijven; het zijn drukke funky breaks en jazz-dance beats met uitgebreide muzikale aankleding. Dit is van die muziek die niet zou misstaan op de Supernatural feesten. Al met al missen we de echte uitschieters. Dit is echter wel een album waar je een paar keer naar moet luisteren om de muziek te begrijpen. Liefhebbers van Chris Joss: dit is je mogelijkheid om muziek met een deel gelijkende sound te scoren. Kijk op www.jalapenorecords.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Various: “Paz E Futebol By Jazzanova” (Sonar Kollektiv)

 Genre(s): Samba/ Brazilian Jazz/ Fusion

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Lowlands Distribution

 Met het WK voetbal dat nadert is “Paz E Futebol” een erg leuk initiatief van Jazzanova op hun eigen Sonar Kollektiv label. Jazzanova selecteerde 20 tracks met een ‘Brazilian vibe’. Titelsong “Paz E Futebol” van Marcos Valle opent het bal, gevolgd door namen als Pathless, Chris & Nina (& Friends) en vele anderen. De opnames klinken erg oud en sommige tracks zijn nogal brak qua opnamekwaliteit, wat jammer te noemen valt. De bijdrage van Pathless valt erg positief op en zou zo uitgebracht kunnen worden op labels als Far Out!

 

Beoordeling: 8

 

 

Various: “Frank Lorber In The Mix Play” (Cocoon Recordings)

 Genre(s): Tech-House/ Minimal

Bron:CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Intergroove (www.intergroove.de)

 Frank Lorber bracht in 2002 al eens een album uit via Sven Väth’s Cocoon label. Zijn laatste mix compilatie dateert alweer van het jaar 2000. Na beluistering van deze disk snappen we niet waarom deze DJ/ producer niet vaker gevraagd wordt om dergelijke selecties te mixen. Deze CD puilt uit van de kwaliteit! Lorber brengt een solide sound ten gehore waarbij zowel aan sfeer als aan een ‘party-proof’ stempel gedacht is. Vanaf het begin is het genieten geblazen wanneer de zweverige klanken en alarm achtige synthesizers je om de oren vliegen; het gaat hier om Carl Craig’s piekfijne remix voor “Falling Up”, een track van Theo Parrish. De mix wordt van rustige tech-house en minimal rustig opgebouwd richting meer opzwepende tech-sounds met zo nu en dan tribal invloeden. Conclusie: een bovengemiddelde DJ mix die je zonder twijfel gaat waarderen! Kijk op www.cocoon.net voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

Jim Weider: “Percolator” (BHM Productions)

 Genre(s): Jazz Fusion/ Jazz Dance

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

 Gitarist Jim Weider is een naam waar wij nog niet eerder van horen. Op dit album staat een aanstekelijke mix van jazz dance die gemengd wordt met klanken van de elektrische gitaar, welke een hoofdrol vervuld op dit album. De instrumentale tracks zijn stuk voor stuk prima beluisterbaar en doen ons een beetje denken aan het album van Andy Summers (oud gitarist van The Police) dat circa 2 jaar geleden verscheen. Qua tempo blijft het allemaal midtempo en luisterbaar. Kijk op www.jimweider.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Heather Greene: “Five Dollar Dress” (BHM Productions)

 Genre(s): Smooth Jazz/ Pop

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

 Dit album is wat je noemt een verrassing. Het onderstreept nog eens de diversiteit en kwaliteit van het BHM label. Heather Greene trakteert je op zijde zachte jazzpop liedjes met een breekbaar karakter. Haar stem is prachtig en de muzikale begeleiding - met piano en lichte snaarklanken als basis - zijn een genot om te horen. Tel hierbij op een vleugje blues en country, een stem die wat wegheeft van Dido en daar heb je een topalbum! Deze muziek zou best eens hitpotentie kunnen hebben! “Not Exactly” is daar één van de meest treffende voorbeelden van. Een prachtplaat voor liefhebbers van lieflijke luistermuziek! Kijk op www.fivedollardress.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Various: “Peppermint Jam - Box Of Tricks” (Peppermint Jam)

 Genre(s): House (Classics)/ Tech-House/ Progressive

Bron: 3-CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Peppermint Jam (www.peppermint-jam.com)

 Ten tijde van de Miami Winter Music Conference 2006 werd deze fraaie CD box met 3 disks verspreid. Of het hier om een officiële release gaat is onduidelijk, maar we willen de inhoud toch even onder de aandacht brengen. De box bestaat uit 3 delen; een disk met nieuwe Peppermint Jam releases, een disk met ProgCity tracks en een bonus disk met allemaal fraaie Peppermint Jam classics. Kortom: een exclusieve CD box met al het moois van het heden, de toekomst en het verleden.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Jimpster: “Amour” (Freerange Records)

 Genre(s): Downtempo/ Deep-House/ Broken Beats

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Lowlands Distribution

 Jamie Odell aka Jimpster levert hier een nieuw album af op zijn eigen Freerange label. Pas geleden hoorden wij al een sampler CD-R (single release) met enkele tracks van het album. Opvallend is de diversiteit die deze getalenteerde producer/ DJ op de mat weet te leggen. Hij kan met vele stijlen uit de voeten en dat mag als uiterst knap betiteld worden. Zijn track met de MC Capitol A (bekend van zijn bijdragen aan tracks van Colossus, Jazzanova, Mark de Clive-Lowe, Wahoo en Slope) spreek ons het meest aan. “Left & Right” is wat ons betreft een instant classic. De Timbaland achtige percussie wordt voorzien van de soepele vocals van Capitol A, pompende bassen, warme keys en leuke samples (zoals een koorstemmetje). Ook “A Love Like This” met Diamondancer ‘on vocals’ en “In So Deep” (feat. Shaye) zijn echte aanraders. Dit zijn van die albums die je keer op keer kunt opzetten zonder dat het gaat vervelen! Een bijzonder sterke plaat! Dit album komt op 5 juni 2006 uit. Kijk op www.freerangerecords.co.uk voor meer informatie!

 

Beoordeling: 9

 

DJ Cam: “Revisited By…” (Inflamable)

Genre(s): (Abstract) Hip-Hop/ Trip-Hop/ Drum & Bass

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Warner Music France

 DJ Cam is één van de bekendste voorbeelden van de zogenaamde abstract hip-hop sound. Zijn muziek wordt al jaren gewaardeerd door alle grote DJ namen wereldwijd! Nu is hier een concept album met remixen door veelal grote namen voor diverse tracks van Cam. Zo wordt de track “Succes”, origineel verschenen in 1997, maarliefst 3 maal door de mixer gehaald; respectievelijk door Kenny Dope, Thievery Corporation en Attica Blues. De meeste remix overzichten zijn vaak leuk, maar missen een bepaalde opbouw, samenhang en de kwalitatieve verschillen zijn vaak groot. Hier is dat dus absoluut niet aan de orde. Of je nu naar remixwerk van DJ Vadim, Extra Lucid, Kid Loco, DJ Premier, J Dilla, Tek 9 (4hero), Flytronix of Bob Sinclar (ja, zelfs hij!) zit te luisteren; alles klinkt als een klok! Deze fraaie melodische concept CD is een waar genot en een enorme aanrader! Kijk op www.inflamable.com voor meer informatie!

 

Beoordeling: 9

 

Secret Cinema: “Skunk & Espresso” (EC Records)

 Genre(s): Tech-House/ Techno

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: N.E.W.S. (www.news.be)

 Jeroen Verheij aka Grooveyard aka Secret Cinema heeft met “Skunk & Espresso” weer een waar juweeltje geproduceerd. De laatste periode verschenen er al drie 12” singles met tracks van het album. Opener “See Myself” is een zweverige techno track van de allerhoogste kwaliteit en zet de toon voor het album. De opbouw gebeurt heel subtiel om na 14 tracks nog op 2 remixen van respectievelijk Joris Voorn (voor “Timeless Altitude”) en Alexander Kowalksi (voor “See Myself”) te trakteren. Voor ons is vooral het begin van het album opvallend sterk. Verheij weet een fraaie balans tussen power en wat sferische elementen te brengen. Vanaf track 9 gaat de beuk erin en worden de sounds feller en drukker. Onze favorieten zijn: “See Myself” en “Clubtakes”. Conclusie: een techno album dat zich kan meten met de wereldtop, maar dat Verheij die kwaliteiten bezit weten we al langer. Nog een bijkomend pluspunt: alle tracks lopen vloeiend in elkaar over (net een live set). Kijk op www.secretcinema.nl voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

Koom.H: “Koom.H” (Big Sur Recordings)

 Genre(s): Nu-Jazz/ Latin-Jazz/ Downtempo/ Deep-House

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Lowlands Distribution

 Koom.H is een voor ons redelijk nieuwe naam, die we alleen nog kennen van remixwerk voor The Dining Rooms. De formatie bestaat uit DJ’s Salvo Borrelli en Massimo Napoli, aangevuld met producer Salvo Dub. Op dit album vinden we veel fraaie jazzy sferen met een latin ondertoon. Of het nu om jazzy deep-house, downtempo, nu-jazz of latin-jazz gaat; Koom.H weet op iedere track een prima indruk achter te laten. Openingstrack “Rain” wordt later op het album nog eens onder handen genomen door The Dining Rooms. Kijk op www.ishtar.it voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

Nekta: “Water The Flowers” (INFRACom! Records)

 Genre(s): Nu-Jazz

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Lowlands Distribution

 Nekta, bestaande uit het duo Nathalie Schaefer en Gyso Hilger, weet hier een fantastische plaat voor het Duitse INFRACom! af te leveren. Ze noemen hun sound zelf ‘electro club jazz’ en daar kunnen we het grotendeels mee eens zijn. De stem van Nathalie is jazzy en kitscherig. De muziek op de plaat is divers en valt positief op vanwege de moderne kijk op jazz. Een titel om absoluut in de gaten te houden!

 

Beoordeling: 8

 

Jhelisa: “A Primitive Guide To Being There” (INFRACom! Records)

 Genre(s): Nu-Jazz/ Nu-Soul/ Pop

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Lowlands Distribution

 Jhelisa Anderson is een bekende naam in de internationale muziekscene. Ze werkte samen met grote namen als The Shamen, Bryan Ferry, Massive Attack, Da Lata en Chaka Khan. Dit is een album met een verhaal. Haar studio en vermoedelijk ook materiaal voor deze plaat raakte beschadigd of verdween door orkaan Katrina.  Het is de zoete soulvoice van deze zangeres die je tevreden stelt. Haar sound heeft raakvlakken met jazz, r&b en pop, maar het vooral de soul die je bij blijft. Een prachtalbum!

 

Beoordeling: 8

 

Various: “Wicked Jazz Sounds 2” (United Recordings)

 Genre(s): Jazz/ Soul/ Funk/ Fusion/ Hip-Hop/ House/ Broken Beats/ Drum & Bass

Bron: 2-CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: United Recordings

 Diversiteit kent geen tijd, is het motto van deze compilatie. Phil Horneman en de zijnen weten weer een topselectie ten gehore te brengen met een brede eclectische platenkeus. Naast veel bekende namen als Azymuth, Heavy (geremixt door Jazzanova), Gregor Salto, Gerardo Frisina, Five Corners Quintet (geremixt door Nicola Conte), Marvin Gaye (geremixt door Marc Mac), Povo (wat ’n toptrack!), Sleepwalker en Neobe, Adani & Wolf feat. Praful staat er veel ijzersterk werk van ‘onbekendere’ naam op de compilatie. Opvallend vinden wij de SW remix voor DJ Mitsu The Beats feat. Hunger. SW was toch die deep-house producer op United? Nu trakteert hij op een supertoffe remix met een jazz-dance meets broken beats gevoel. Zowel op disk 1 als 2 krijg je genoeg ‘wicked sounds’ om voor langere tijd van te genieten!


Beoordeling: 8,5

 

Various: “Chillhouse Mix 4 - By Bruno” (Café del Mar Music)

 Genre(s): Deep-House/ House

Bron: 2-CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Ibiza Music & Clothes (www.cafedelmarmusic.com)

 De vierde editie uit Café del Mar’s “Chillhouse” mixserie is al even uit, maar hebben we tot op heden nog niet besproken. Café del Mar resident DJ Bruno heeft weer een fraaie selectie gemaakt voor deze editie, want op deel 4 puilt de tracklist weer uit van de juweeltjes. Naar onze mening is hij zelfs beter als deel 3. In totaal staan er 22 tracks, verspreid over 2 schijfjes, op deze compilatie. Aya, Wei Chi, John Dahlbäck, Martínez en JT Donaldson zijn slechts enkele bekendere namen op deze uitgebalanceerde, luisterbare house mix!

 

Beoordeling: 8

 

Amsterdam Klezmer Band: “Remixed” (Essay Recordings)

 Genre(s): Elektronic Balkan Music/ World Music

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Lowlands Distribution

 Essay Recordings is inmiddels een bekende naam in de zogenaamde ‘Electronic Balkan music’ hoek. Deze remix plaat voor de Amsterdam Klezmer Band is een leuk initiatief waarop onder andere Shantel en Stefan Schmid (van Zuco 103) meedoen. Het is lekkere swingende ‘Balkan’ music voor de avontuurlijke muziekluisteraar wat je te horen krijgt. De deuntjes zijn allemaal pakkend genoeg om langere tijd te kunnen boeien. Sterk album is dit geworden!

 

Beoordeling: 7,5

 

Fire & Ice: “A New Beginning” (Bonzai/ ZYX Music)

 Genre(s): Trance

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

 Fire & Ice is het bekende project van Laurent Véronnez (aka Airwave) en DJ Fire. Dit album bevat een fraaie samenvatting van al het moois dat de heren samen uitbrachten in de afgelopen jaren. Hieronder bevinden zich regelrechte, grijsgedraaide classics zoals “Out Of Darkness”, “Silent Cry”, “Lost Emotions 2001” en “Neverending Melody”, maar ook de ‘future hit’ “Let The Be Light”, welke zal uitkomen op Bonzai sublabel Fourty-5. Het subtiele gevoel voor fraaie trancemelodieën en gedreven beats en basslines blijken de winnende factor op dit album. Vanaf het eerste moment zit je boeiend te luisteren naar misschien wel de meest toonaangevende sound ten tijde van de opkomst van de trancemuziek! We willen zelfs stellen dat dit muziek is die bijgedragen heeft aan de populariteit van DJ Tiësto ten tijde van zijn opmars richting de wereldtop. Een overzicht voor iedere tranceliefhebbers om de vingers bij af te likken. Kijk op www.bonzaimusic.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

Matthias Vogt Trio: “Changing Colours” (INFRACom! Records)

 Genre(s): Smooth Jazz/ Pop

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Lowlands Distribution

 Matthias Vogt ken je wellicht van zijn muziek als Motorcitysoul. Nu is hij de drijvende kracht achter een jazz trio dat lichtvoetige smooth jazz brengt met een ‘poppy’ inslag. Vogt speelt piano en doet dit vol overgave. Het album blijkt een goede combinatie tussen vocale en instrumentale tracks te bevatten. Vooral de vrouwelijke vocalen weten ons te pakken. Voor ingetogen jazzy muziek ben je hier aan het goede adres.

 

Beoordeling: 7,5

 

Various: “Mystic Trance Volume 2” (ZYX Music)

 Genre(s): (Euro) Trance

Bron: 2-CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

 Voor de dance liefhebbers die van toegankelijke sounds houden is “Mystic Trance” een serie om aan te bevelen. Je krijgt veel trance en euro-trance te horen die goed in het gehoor ligt. Het commerciële karakter van sommige tracks is echter niet storend, maar voor de liefhebber van de meer underground variant op trance schiet deze compilatie te kort. Ondanks de sterke tracks van onder andere Rank 1, Airwave, Tiësto (geremixt door Junkie XL), Pulsedriver. 4 Strings en Yves DeRuyter is deze compilatie dus een gemiddelde aangelegenheid. 

 

Beoordeling: 7

 

Various: “Tripomatic Trance Generations” (Bonzai Music/ ZYX)

 Genre(s): Progressive Trance/ Trance (Classics)

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

 Tripomatic is een sublabel van Bonzai dat volgens onze gegevens rond 2001 haar laatste 12” single uitbracht. Nu zijn er twee ongemixte compilaties uitgebracht met divers werk van dit label. Te beginnen met de trance editie. Op “Tripomatic Trance Generations” vinden we leuke, bijna vergeten trance classics van namen als Moon Project (waar ook M.I.K.E. aka Push deel van uitmaakt) en Parker &  Clind terug te vinden zijn. De CD bevat releases uit de periode 1996 (toen het label aanving) en 2001. De progressieve trance sounds van veel tracks op deze CD zijn van essentieel belang geweest voor de ontwikkeling van de trance stroming tot wat het vandaag de dag is. Kijk op www.zyxmusic.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

Various: “Tripomatic Techno Generations” (Bonzai Music/ ZYX)

 Genre(s): Techno (Classics)

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

 Tripomatic bracht naast (progressive) trance releases ook techno uit, voornamelijk geschikt voor de clubs. De muziek op deze ongemixte compilatie is van tijd tot tijd erg zwaar en gaat richting de oldschool hardcore sound. Met bekende namen uit het verleden zoals Tribal Warriors, Cosmic Junkie, Medicen Men, Space Rangers en Return Of The Native is het voor de liefhebber puur genieten. Enig minpuntje: de redelijk monotone deuntjes die een aantal van de tracks kenmerkt. Er zullen echter genoeg mensen zijn die op zoek zijn naar oude releases van dit Bonzai sublabel, dus wat ons betreft een erg goed initiatief. Kijk op www.zyxmusic.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

Lump: “Dub” (Future Dub)

 Genre(s): Minimal/ Dub/ Downtempo/ Elektronica

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Contexterrior Media (www.contexterrior.com)

 Arttu Snellman aka Lump brengt hier zijn debuut album uit via Future Dub. Zijn sound beweegt zich tussen dubby downtempo, elektronica, ambient en minimal. Hoofdingrediënt blijft het dub-gevoel. Hij weet veel ‘spacey’ kruiden in zijn muziek aan te brengen, wat zeker wonderen doet. Nog een sterk punt aan dit album is dat iedere track een totaal andere sound bevat. Het heden is niet vergeten; dus ook minimal liefhebbers kunnen hun hart ophalen aan dit album. Of dit muziek is voor het grote publiek valt te betwijfelen, maar dit is zeker muziek die met passie geproduceerd is. Ons advies: ga deze plaat eens proberen in je platenzaak!

 

Beoordeling: 7

 

Various: “Schranzwerk OST” (ZYX Music)

 Genre(s): Schranz/ Minimal

Bron: 2-CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: ZYX Music (www.zyxmusic.com)

 De titel van deze 2-CD compilatie is een tikkeltje misleidend, want naast de snoeiharde Schranz techno en hardcore beats, krijg je ook wat minimal om je oren. Op de tracklist staan uiteenlopende namen en een redelijke samenhang in kwaliteit. Dominik Eulberg, Sven Wittekind, Nathan Gake, Blutonium Boy, Marco Remus en Robert Natus zijn bekende namen op dit overzicht. Voor de liefhebber van feesten als Awakenings is dit een verrijking voor de CD collectie.

 

Beoordeling: 6,5

 

Naoki Kenji: “Versatile” (4mpo)

 Genre(s): Broken Beats/ Nu-Jazz/ Downtempo/ Ambient

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Intergroove (www.intergroove.de)

 De producer Naoki Kenji leerden wij een jaar of 3 geleden kennen door middel van een paar sterke tracks op een Elektrolux verzamelaar; het label waarvoor hij diverse releases uitbracht. Naoki Kenji produceert ook muziek onder de bekende namen JP-Juice en Planet Lounge; geen jongen die net komt kijken dus. De zweverige laid-back tunes kronkelen zich onder de noemers broken beats, downtempo/ lounge en nu-jazz door het album heen met her en der wat electro en elektronica invloeden. Naoki Kenji maakt dus diverse muziek zolang het maar zweeft en hemels klinkt! Kortom: een album dat prima wegluistert en zich kan meten met de grote namen binnen de zogenaamde ‘lounge’ sector.

 

Beoordeling: 8

 

Jeff Mills: “Blue Potential” (Uncivilized World)

 Genre(s): Classical Music/ Techno

Bron: CD/ DVD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Uncivilized World (www.uncivilizedworld.com)

 Het is ongelooflijk, maar waar: Jeff Mills brengt hier zijn eigen producties in samenspel met een compleet Philharmonisch Orkest (uit Montpellier, Frankrijk). Zijn klassiekers als “The Bells”, “Keaton’s Theme”, “4 Art” en zelfs “Sonic Destroyer” (Underground Resistance track) worden live gespeeld in klassieke vorm met een lichte elektronische begeleiding. Echt heel dansbaar is het dus allemaal niet, maar wel een fantastische luister CD! Dit product wordt geleverd met een DVD (concert, documentaire, interview en tutorial) en een audio schijfje! Wij willen iedereen aanraden om deze release eens grondig te gaan beluisteren! We geven Dhr. Mills een dikke voldoende vanwege zijn lef en tevens de niet onaardige uitvoering!


Beoordeling: 8

 

Various: “Jimmy Woo” (United Recordings)

 Genre(s): Urban/ Nu-Soul/ (Abstract) Hip-Hop

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: United Recordings

 Jimmy Woo is een populaire Amsterdamse club waar celebrities als Brad Pitt, Pharell Williams, John Legend, George Clooney, Kelis en vele anderen moeiteloos de weg naartoe weten te vinden. Volgens de persinfo viel er onlangs een CD op de deurmat van de club met daarop alleen een kaartje ‘with compliments, Mr. Woo’. De muzikale verrassingen die deze CD bevat wordt zo gewaardeerd dat men besluit om een release aan deze selectie te verbinden. Op de tracklist staan grote namen als Omar, Outkast, Pete Rock, Only Child feat. Amp Fiddler, Will.I.Am feat. Terry Dexter, Peven Everett, Heavy en Kid Sublime. De muzikale koers van deze gemixte CD valt onder de noemer urban, maar denk dan aan de minder chart gerichte tracks. De soul, funk en jazz druipt van de tracks af, waardoor deze compilatie vermoedelijk grote aftrek zal gaan vinden bij een breed publiek. Winnaar: Heavy met “Do For You”, een Kindred Spirits release. Deze formatie heeft een grote toekomst in het verschied, voorspellen wij.

 

Beoordeling: 8,5

 

Various: “Ekspocizija 03 - Changements” (Explicit Musick)

 Genre(s): House/ Minimal/ Techno

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Intergroove (www.intergroove.de)

 Christian Varela laat op dit mix album voor het Sloveense Explicit Musick horen hoe je een diverse house, minimal en technoset kunt neerzetten. De sessie is live opgenomen in Club L.O.V.E. in São Paulo, Brazilië. In 22 tracks weet deze high profile DJ een overtuigende indruk achter te laten met tracks van onder andere Gaetano Parisio, Stanny Franssen, Offshore Funk (Heiko Laux) en Trentemøller. Na de eerdere delen van DJ Rush en Marco Bailey is dit wederom een voltreffer! Kijk op www.cristianvarela.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

Varano: “Retrospective” (Music For Dreams)

 Genre(s): Downtempo/ House/ Dub/ Broken Beats/ Nu-Jazz/ Soul/ Pop

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Lowlands Distribution

 Morten Varano kun je kennen van zijn album en single op zijn eigen Murena Records. Hij is echter ook actief onder namen en in formaties als Slowtrain, Puddu Varano en Los Chicharro en betrokken bij de productie van artiesten als Carla Alexander. Op “Retrospective” krijg je een overzicht van producties onder zijn diverse namen en tracks van projecten waarin hij participeert. Dit levert een boeiende en enorm diverse luisterplaat op. In 10 tracks, waarvan de laatste een remix door Buscemi is, wordt je aangenaam verrast door deze toch wel onbekende naam! Beste track: de remix door Buscemi voor de Puddu Varano track “Running With The Devil” en de Slow Train track “Inna City Woman”. Conclusie: een aanrader! Kijk op www.musicfordreams.dk voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

DAB (Digital Analog Band): “The Best 2” (Café del Mar Music)

 Genre(s): (Dubby) Downtempo/ Chill-Out

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Ibiza Music & Clothes (www.cafedelmarmusic.com)

 In 2003 kwam DAB uit met haar eerste album. Op die CD troffen we lekkere downtempo en ‘trippy’ chill-out songs als “The Blues” en “The Million Euro Weekend”. Dit tweede album van de formatie valt te betitelen als meer van hetzelfde. De sound van DAB is nogsteeds zweverig, rustiek en plukt de vruchten van meerdere muzikale genres. Op het album horen we geregeld ‘dubby’ tunes voorbij komen. Het is soms alsof je naar de Café del Mar chill-out variant van de Thievery Corporation zit te luisteren. Naast diverse instrumentale tracks, staan er ook wat leuke vocale tracks op “The Best 2”. Prettige tracks zijn: “New World Airlines”, “Volcano & Friends” en het jazz-dance achtige “Quel Grand Jour!”.

 

Beoordeling: 7,5

 

Motor: “Klunk” (Novamute) 

Genre(s): House/ Techno/ Elektronica

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: EMI Music

 De naam van Motor vinden we de laatste tijd steeds meer in de top 10 lijstjes van DJ´s, producers enzovoort. Olivier Grasset en Bryan Black zijn de drijvende krachten achter deze formatie. Ze weten een subtiele, doch rauwe combinatie van house, techno en elektronica neer te zetten. Het album grossiert in ´distorted´ sounds die scheuren en snijden, maar tegelijkertijd ook zorgen voor een stukje luisterbaarheid. Met iedere rauwe synthesizer weten de producers namelijk een leuk deuntje te maken. We willen dit album zeker aanbevelen vanwege de originele sound!

 

Beoordeling: 7,5

 

Various: “A.N.D. N.O.W… - By The Hacker” (Uncivilized World)

 Genre(s): Electro-Clash/ (Electro) House/ New Wave

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Bang! Distribution

 Michel Amato aka The Hacker wordt vaak in één adem genoemd met de befaamde Miss Kittin. Samen hebben ze al vele sterke producties afgeleverd; sterker nog: hun opkomst hebben ze te danken aan hun gezamelijke producties van jaren geleden. The Hacker blijkt ook een aardige DJ set neer te kunnen zetten, zo blijkt uit deze mixcompilatie. Zijn muziek is uiteraard grotendeels op de electro en new-wave sound van de jaren 80 gebaseerd. Er staan een paar hele sterke tracks op deze mix CD. Zo zitten we puur te genieten tijdens “Elephant Island” van Sleeparchive uit 2004. Ook de classics “Techno Music” van Model 500 en “Pure” van G.T.O. (aka Technohead) zal bij veel mensen een blijde glimlach op het gezicht doen verschijnen. The Hacker selecteerde ook twee tracks uit eigen studio; te weten de track “Flesh & Bone” uit 2004 en de ‘unreleased’ chill-out track “Link 1”. Kijk op www.uncivilizedworld.com voor meer informatie!

 

Beoordeling: 7,5

 

Various: "Feel The Beat: Afro Funk" (Big Sur Recordings)

 Genre(s): Afro-Beat/ Funk/ World Music

Bron: CD

Rubriek: 5/2006

Distributie: Lowlands Distribution

 Deze compilatie valt te typeren als een smaakvolle selectie van funky tracks met een afro inslag. De compilatie bevat onder andere een rework van een Nina Simone classic en werk van onder andere Nostalgia 77, Kokolo en Quantic Soul Orchestra (geremixt door Faze Action). Voor de liefhebber van funk met world music invloeden is deze compilatie een schot in de roos! Kijk op www.ishtar.it voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

Archief 2006

November 2006
Oktober 2006 Mei 2006
September 2006 April 2006
Augustus 2006 Maart 2006
Juli 2006 Februari 2006
Juni 2006

Januari 2006

 

Archief 2005

December 2005

Juni 2005

November 2005

Mei 2005

Oktober 2005

April 2005

September 2005

Maart 2005

Augustus 2005

Februari 2005

Juli 2005

Januari 2005

 

Archief 2004

December 2004 Juni 2004
November 2004 Mei 2004
Oktober 2004 April 2004
September 2004 Maart 2004
Augustus 2004 Februari 2004
Juli 2004 Januari 2004

 

Archief 2003

December 2003 Juni 2003
November 2003 Mei 2003
Oktober 2003 April 2003
September 2003 Maart 2003
Augustus 2003 Februari 2003
Juli 2003 Januari 2003

 Archief 2002

December 2002 Juli 2002
November 2002 Juni 2002
Oktober 2002 Mei 2002
September 2002 April 2002
Augustus 2002 Maart 2002