CD recensies

November 2004 

 

 

Various: “Chianti Lounge” (Ayia Napa)

 Genre: Downtempo/ Lounge/ Broken Beats/ Nu-Jazz/ Drum & Bass

Bron: 2-CD

Datum: 11/2004

Distributie :ZYX Music

 Chianti Lounge is een nieuw verzamelconcept dat de muziek mag putten uit de omvangrijke database van het Good Looking label. Na dit gegeven weet je al dat je je over de kwaliteit geen zorgen hoeft te maken! Het is vooral leuk dat het materiaal varieert van recent tot ouder werk (terug tot 1997). De muziek op de 2 disks is werkelijk prachtig met bijdragen van artiesten als Sian, Aaron Jerome, LTJ Bukem, Blame, Tayla, Big Bud, Marcel, Cedar, DJ Trax, Solaris Nookie, Blu Mar Ten en Makoto. Van dit soort compilaties kunnen we geen genoeg krijgen! Een groot compliment voor het Good Looking label!

 

Cijfer: 8,5

 (AD)

 

Various: “House 2005” (ZYX Music)

 Genre: House

Bron: 2-CD

Datum: 11/2004

Distributie: ZYX Music

 Op “House 2005” wordt een poging gedaan om de toekomstige clubhits te voorspellen. De gemiddelde kwaliteit van het materiaal is nou niet bepaald indrukwekkend. Met een hele flauwe nieuwe track van Royal Gigolos, een simpele remix van Eric Prydz voor Steve Angello en een cover van “Calabria” kun je gewoon geen topcompilatie maken. Over het algemeen kunnen we spreken van aardige tracks, maar meer ook niet. Hoogtepunt: de Jori Hulkkonen remix voor Star You Star Me feat. Erlend Oye’s “A Place In My Heart”.

 

Cijfer: 6,5

 (AD)

 

Thievery Corporation: “Babylon Rewound” (ESL Music)

 Genre: Downtempo/ Dub/ Bubbling

Bron: CD

Datum: 11/2004

Distributie: Lowlands Distributie

 De heren van Thievery Corporation zijn terug met een mini remix album dat slechts 8 tracks bevat. “Babylon Rewound” geldt uiteraard als remix album van het is 2002 verschenen album “The Richest Man In Babylon”. “Babylon Rewound” bevat naast diverse remixen ook een video en een nieuwe track. Rob Garza en Eric Hilton nemen zelf het grootste gedeelte van de ‘rewounds’ voor hun rekening. Ze hebben op het productietechnische vlak wederom progressie geboekt, wat duidelijk te horen is in de nieuwe versies. Naast de gebruikelijke dubby downtempo sound, verrast het tweetal ook met een opvervalste bubbling beat. Kid Loco en Voidd verzorgen de overige remixen op dit uitstekende remix overzicht, dat je als liefhebber niet mag missen.

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

Makoto: “Human Elements” (Good Looking Records)

 Genre: Downtempo/ Drum & Bass

Bron: 2-CD

Datum: 11/2004

Distributie: ZYX Music

 Makoto bracht in 2003 het album “Human Elements” uit via Good Looking Records. Op het album staan in totaal 11 ijzersterke tracks met bijdragen van onder andere Cleveland Watkiss (remember “Torch Of Freedom”), Lori Fine en MC Conrad. De muziek is fantastisch geproduceerd met de gebruikelijke hoge dosering aan sfeerelementen, waar het Good Looking label bekend om staat. De downtempo tracks “Seventy Three Jam” en “Black On Blue” blijven tussen het ‘intelligent’ drum & bass geweld prima overeind en daarom is dit een uitermate sterk album met veel variatie en vooral prachtige songs! Een ware topper (en misschien wel een classic in wording)!

 

Cijfer: 9

 (AD)

 

Various: “Ingredients 5” (Cookin’ Records/ Good Looking Records)

 Genre: Downtempo/ Drum & Bass

Bron: 2-CD

Datum: 11/2004

Distributie: ZYX Music

 Op “Ingredients 5”, een compilatie die in 2003 verscheen, kun je op 2 schijfjes genieten van vooral downtempo breakbeats met het bekende Good Looking gevoel! Op disk 1 kun je luisteren naar 9 ongemixte toptracks van onder andere J-Laze en Model. Op disk 2 krijg je echter een DJ mix van Cedar voorgeschoteld die je niet snel zal doen vervelen. Tijdens de mix laat hij naast een eigen productie ook muziek van Nebo, Solaris, Vincent, K-Scope en White Rhino voorbij komen. De kwaliteit druipt wederom van deze funky en jazzy compilatie af! Kijk op www.goodlooking.org voor meer informatie!

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Emilie Simon: “Emilie Simon” (Barclay/ Universal)

 Genre: Pop/ Downtempo/ Elektronica

Bron: CD

Datum: 11/2004

Distributie: Coast To Coast

 Emilie Simon is een naam waar wij nog niet eerder van hoorden. Op het bekende Barclay label (onderdeel van Universal) is hier een compleet album van haar hand. De disk telt in totaal 14 tracks. We moeten even wennen aan de aparte Franse vocalen (een Franse variant van Maire Brennan van Clannad), maar de muzikale begeleiding maakt een hoop goed. Zo zijn tracks als “Secret” en “Il Pleut” een lust voor het oor! Het is jammer dat de Franse vocalen niet altijd even mooi klinken, maar qua muzikale begeleiding (vooral de melodieën) is dit een topalbum!

 

Cijfer: 7,5


(AD)

 

Hans Dulfer Presented By Handieman: “Scissors” (JJ-Tracks)

 Genre: Nu-Jazz

Bron: CD

Datum: 11/2004

Distributie: Challenge (www.challenge.nl)

 De naam Hans Dulfer behoeft natuurlijk al lang geen introductie meer. Op dit leuke album krijg je jazzy muziek in een crossover variant met dance en downtempo te horen. Hans Dulfer speelt natuurlijk voortreffelijk sax, wat we al meerdere malen live hebben morgen meemaken. De vaak complexe melodieën zijn voorzien van heerlijke sfeervolle nu-jazz elementen, waardoor we kunnen spreken van een vermakelijk en uiterst muzikaal album. Na 11 tracks weet je dat je waar voor je geld hebt.

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

Big Bud: “Producer 07” (Good Looking Records)

 Genre: Downtempo/ Drum & Bass

Bron: CD/ DVD

Datum: 11/2004

Distributie: ZYX Music

 In de bekende “Producer” serie van Good Looking komt het zevende deel op naam van Big Bud. Deze producer viel een aantal jaren geleden al op met zijn album “Infinity + Infinity”. Op “Producer 07” laat hij horen een veelzijdig producer te zijn. De disk begint met lekkere downtempo tracks, maar geleidelijk aan wordt het tempo opgeschroefd en krijgen we via breakbeats lekkere ‘intelligent’ drum & bass te horen met een hoge dosis sfeer! Hoogtepunt: de track “High Times” vanwege de broeierige sfeer en de uitstekende uptempo drumbeats. Eigenlijk bevat het album geen zwakke momenten! De tweede disk is een DVD met daarop de 5.1 Surround versie van de eerste disk, aangevuld met biografie, discografie en extra’s.

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

Various: “Nu Sounds” (Good Looking Records)

 Genre: Downtempo/ Drum & Bass

Bron: CD

Datum: 11/2004

Distributie: ZYX Music

 Op “Nu Sounds” etaleert het Good Looking label haar toekomstige releases. In totaal staan er 20 tracks op deze verzamelaar die je alvast warm maken voor al het moois dat er komen gaat. Het zijn allemaal kortere soundclips van vermoedelijk langere tracks. Artiesten als Marcel, Aquasky, Cedar, Phazer, Vincent, Matizz, Makoto, PFM, Phluff, Nookie en Alex DB komen aan het woord. We kunnen spreken van een goed uitgebalanceerde compilatie met ‘future sounds’ waar we nu al naar uitkijken!

 

Cijfer: 8

(AD)

 

Various: “1000 Years Of Jazz - Compilation Part 1” (Dox Records)

 Genre: Nu-Jazz

Bron: CD

Datum: 11/2004

Distributie: Lowlands Distributie

 De compilatieserie “1000 Years Of Jazz” biedt een overzicht van de nieuwe generatie muzikanten en DJ’s uit het ‘modern jazz’ genre in Nederland. Deze compilatie is gebaseerd op de live-sessies onder de noemer ‘1000 Years Of Jazz’ die regelmatig in het Bimhuis te Amsterdam gegeven worden. Het uitgangspunt bij deze sessies is live improvisatie met behulp van zowel instrumenten als elektronica. De compilatie bevat in totaal 10 tracks van formaties als Zuco 103 (weliswaar geremixed door Noise Amnesty), Aardvarck, Sfeq, E-Hook & Dragon, Roomtone en New Cool Collective. Door de combinatie van instrumenten en elektronica krijg je lekkere swingende en melodieuze muziek te horen die uitermate goed in het gehoor ligt. Wij willen iedere liefhebber van jazzy muziek aanraden deze disk aan te gaan schaffen! Kijk op www.doxrecords.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

Various: “From Trip Hop To Nu Jazz 3 - A Smooth Transition” (ZYX)

Genre: Downtempo/ Nu-Jazz/ Deep-House

Bron: 2-CD

Datum: 11/2004

Distributie: ZYX Music

 Dit derde deel uit de “From Trip Hop To Nu Jazz” is onverwachts spectaculair. Op de 2 schijfjes staan bekende namen als EMO, Minimal Impact, Razoof (feat. Sunnie), Trio Eletríco, Mo’Horizons, The Strike Boys en Makoto. Deze grote namen worden aangevuld met prima materiaal van bijvoorbeeld Matics en Keno. De sound op de CD’s varieert van downtempo en dubby tot trippy en jazzy. Wat ons betreft een prima aanschaf en zeker niet kortstondig houdbaar!

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

Various: “Deep Techno 2” (ZYX Music)

 Genre: Techno/ Hard-Trance

Bron: 2-CD

Datum: 11/2004

Distributie: ZYX Music

 Op “Deep Techno 2” staan in totaal 22 flitsende technotracks met hier en daar wat (hard)trance momenten. De muziek op de 2 schijfjes is uitstekend van kwaliteit en er zitten genoeg toppertjes tussen voor op de feesten. Formaties/ producers als XLR8, Passive Resistance, Yves DeRuyter, Brain Inc. en vele anderen leveren vooral stevig werk af met genoeg melodie om te kunnen boeien in de huiskamer. Dit is een leuke technocompilatie die zeker de moeite waard is om eens te beluisteren in je platenzaak!

 

Cijfer: 7

 (AD) 

 

Various: “DJ Pavo - Volume 4” (Sony Music)

 Genre: Hardstyle/ Jumpstyle

Bron: CD

Datum: 11/2004

Distributie: Sony Music

 Na drie succesvolle releases in de “Hardstyle Is My Style” serie is één van de grondleggers van het hardcore genre en tevens grote naam in het hardstyle genre toe aan een nieuw mix album. “DJ Pavo - Volume 4” bevat een subtiele, maar harde mix van techno, hard-trance, jumpstyle en hardstyle. Er is dus duidelijk aan de diversiteit van de compilatiereeks gewerkt. Met DJ Zany, Brennan & Heart, Technoboy, DJ Milo, Dana en DJ Isaac op de tracklist valt er voor de liefhebber genoeg te genieten. Pavo mag overigens de komende ‘X-Qlusive’ editie verzorgen in de Heineken Music Hall. Op deze feesten kregen eerder Luna en Dana de kans om de hele avond het publiek te vermaken met een langdurige solo set!  

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

Snoop Dogg: “Snoop Doggy Dogg & Friends Vol. 2” (K-Town Rec.)

 Genre: Hip-Hop

Bron: CD

Datum: 11/2004

Distributie: ZYX Music

 K-Town Records heeft al een flink aantal ‘compilatie’ albums van hip-hop en R&B ‘grootheden’ uitgebracht waarop deze bekenden de samenwerking met anderen aan gaan. In deze serie werden al CD’s van Nate Dogg, 2 Pac, Dr. Dre, Down Low, Master P. en Usher uitgebracht. Voor Snoop Dogg is nu zelfs een 2e deel verschenen. Het materiaal is wat wisselvallig, maar er valt genoeg te genieten voor de liefhebber. Hoogtepunt: Dazz Dillinger feat. Bigg Snoop & Yori met “Can’t Stop That Gangsta Shit”.

 

Cijfer: 6,5

 (AD)

 

Various: “Push The Buttons - Future Dutch Dance Producers” (NPI)

 Genre: House/ Breaks/ Grime/ Emo-Pop

Bron: CD

Datum: 11/2004

Distributie: Rough Trade

 In de zogenaamde ‘Unsigned’ serie besteed het Nationaal Pop Instituut aandacht aan getalenteerde producers die nog geen onderdak hebben gevonden bij een label. Op deze CD staan in totaal 14 tracks van artiesten als New Agent Q (Quinten de Rozario), Geigercounting (traden als eens op op het MiXtream festival), DJ Gomes feat. Midlandz Maffia & MC Vin-E, Marchand en Omski. Op de disk is te horen dat er genoeg talent in Nederland rondloopt, maar dat hadden we al lang geen bevestiging meer voor nodig. Beste track: New Agent Q met “No More Thrills”. Kijk op www.popinstituut.nl voor meer informatie.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

C-Mon & Kypski: “Vinyl Voodoo” (Supertracks Records)

 Genre: Downtempo/ Breakbeats/ Hip-Hop/ Experimental

Bron: CD

Datum: 11/2004

Distributie: Supertracks Records

 Het recente album van C-Mon & Kypski maakte nogal wat indruk op ons en daarom hebben we besloten om ook hun 2002 album release “Vinyl Voodoo” te bespreken. C-Mon (Simon Akkermans) en meervoudig Nederlands ’turntable champion’ DJ Kypski (Thomas Elbers) brachten in 2001 hun eerste 12” release uit op Dexdexter Records, gevolgd door de “Vinyl Voodoo EP”, hun eerste wapenfeit op Supertracks Tracks Records in 2002. Op deze CD staat experimentele, diverse en vooral melodieuze muziek die bovendien erg vermakelijk klinkt. De 11 tracks op “Vinyl Voodoo” zijn allemaal van een prima kwaliteit, waarbij een prominente rol is weggelegd voor het gebruik van ‘scratches’. De laidback track “Ode To Rhodes”, een samenwerking met Stefan Schmid van Zuco 103, zien wij al de beste track van het album, maar is niet het meest dansbare wat je op het album zult vinden. Advies: ga dit album alsnog checken in je platenzaak. Ook het nieuwe album, “Static Traveller” genaamd, kun je ‘in the blind’ aanschaffen.

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

Various: “DJ Battle 2004 - Volume 2” (House Nation/ Dance Street)

 Genre: House/ Trance/ Hard-Trance/ Hardstyle

Bron: 2-CD

Datum: 11/2004

Distributie: ZYX Music

 Op het 2e deel van “DJ Battle 2004“ staat een brede selectie aan house, trance, hard-trance en hardstyle getinte tracks. Verwacht geen muziek die de diepte in gaat, maar meer commercieel getinte clubtracks die het niet tot in de platenkoffers van de gevestigde namen zullen brengen. Over het algemeen is het een vermakelijke compilatie om naar te luisteren, maar je moet het toch meer in de charts hoek zoeken bij dit concept!

 

Cijfer: 6

 (AD)

 

Various: “The Best Of Trance 2004” (Sony Music)

 Genre: Trance

Bron: 4-CD

Datum: 11/2004

Distributie: Sony Music

 De bekende jaaroverzichten beginnen weer de kop op te steken. Zo is hier een 4-CD box met “The Best Of Trance 2004”. Dit soort releases zou je een verantwoorde aanschaf kunnen noemen om het jaar van veelal commercieel getinte trancetracks samen te vatten. Alle bekende artiesten uit de scene komen voorbij, wat betekend dat je muziek van Marco V, Don Diablo, Signum, DJ Tiësto, Three Drives, Ferry Corsten, Armin van Buuren, Marcel Woods en vele andere bekendheden te horen krijgt. Kijk op www.verzamelalbums.nl voor meer informatie.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

Various: “The Best Of Hardstyle 2004” (Sony Music)

Genre: Hardstyle

Bron: 4-CD

Datum: 11/2004

Distributie: Sony Music

 Ook het hardstyle genre geniet nogsteeds een enorme aandacht. Op dit jaaroverzicht krijg je, verdeeld over 4 schijfjes, een grote hoeveelheid hard-trance en hardstyle toppers te horen. De doorgewinterde hardstyle liefhebber zal dit overzicht nou niet bepaald diepgaand en goed doordacht vinden, maar net als het trance-overzicht is het een mooi verslag van wat het jaar 2004 heeft gebracht. Met bijdragen van DJ Zany, Derb, Walt, Kai Tracid, Lady Tom, Technoboy, Luna, Dana, DJ Isaac en vele vele anderen is dit een feest van herkenning.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

Various: “Deluxe 2 By Monte La Rue” (Disque Deluxe/ United)

 Genre: Downtempo

Bron: CD

Datum: 11/2004

Distributie: United Recordings

 Voor de 2e keer stelt Monte La Rue een “Deluxe” compilatie samen voor zijn nieuwe Disque Deluxe label. Op deel 2 staan weer 15 parels van downtempo tracks, die niet zo gemakkelijk te vinden zijn. De muziek ligt enorm goed in het door de cocktail van stijlen die je te horen krijgt; van jazz, soul en funk tot jaren 70 filmmuziek. Jazz is toch wel het hoofdelement in de muziek op deze compilatie die namen als Deja Move, The Dining Rooms (Schema label), Fenomenon, Dublex Inc., Splitbeat, Dolphin Boy en een fantastische nieuwe track van Monte La Rue zelf bevat.

 

Cijfer: 8,5

 (AD)

 

 

Various: “Progression Sessions 10” (Good Looking Records)

 Genre: Drum & Bass

Bron: 2-CD

Datum: 11/2004

Distributie: ZYX Music

 Deel 10 uit de succesvolle “Progression Sessions” is een feit. Halverwege 2004 werd dit dubbelalbum live opgenomen in München, Duitsland. Disk 1 bevat de mix in combinatie met de sublieme vocal skills van MC Conrad. Disk 2 is de ‘instrumentale’ versie van deze mix! LTJ Bukem blijft voor ons één van de beste DJ’s ter wereld vanwege zijn fantastische smaak voor muziek, platenkeuze en mixing skills. De samenwerking met MC Conrad zorgt ook nog eens voor een synergie, want zijn vocalen sluiten feilloos aan op de ‘rolling beats’ van LTJ Bukem; een meerwaarde dus. Ons advies: koop deze compilatie en ga op 20 november naar Utrecht om de heren live aan het werk te kunnen zien! Kijk op www.goodlooking.org voor meer informatie.

 

Cijfer: 8,5

(AD)

 

 

Various: “Bella Musica By José Padilla” (Dro East West)

 Genre: Pop/ Downtempo/ Chill-Out

Bron: CD

Datum: 11/2004

Distributie :Lowlands Distributie

José Padilla is terug, en hoe?! Met “Bella Musica” zet de voormalige resident DJ van Café del Mar weer een fantastisch nieuw product in de markt. De compilatie klinkt niet veel anders dan zijn eerdere “Café del Mar” verzamelaars (vanaf 1994 werden deel 1 t/m 6 uit deze serie allemaal classics). Je krijgt lekkere chill-out te horen in combinatie met wat ouderwetse pop en soul, maar ook meer Latin achtige dingen. Op “Bella Musica” staan bijdragen van uiteenlopende artiesten als Gloria Lynne, Love Unlimited Orchestra, Joao Gilberto, Gabin en 2 nieuwe eigen producties van José Padilla zelf! Deze eigen tracks, “Light My Heart” en “Stairway To Heaven” genaamd, klinken allebei uitermate prettig en volgens de Ibiza chill-out traditie. Het zijn goede vervolgtracks op zijn beide artiestenalbums. Deze compilatie is in zijn totaliteit erg overtuigend en we willen iedereen aanraden deze CD te gaan aanschaffen. Een ‘Sunday essential’!

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

Various: “Team Kitty-Yo” (Kitty-Yo)

 Genre: Pop/ House/ Alternative

Bron: 2-CD

Datum: 11/2004

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 Het label Kitty-Yo staat al jaren bekend als vooraanstaand label op het gebied van lekkere alternatieve pop, vaak in crossover vorm met dance. Deze compilatie is een soort overzicht van het beste dat het label tussen 1996 en 2004 heeft uitgebracht. Ook staan er diverse ‘exclusives’ en ‘previously unreleased tracks’ op deze 2-CD. Met artiesten als Jimi Tenor, Tarwater, Laub, Rhythm King And Her Friends, Peaces, Gonzales en Jay Haze, weet je dat je een prima labeloverzicht in handen hebt. Beste tracks: Spyritual’s “Offtune Soulseeds”, Raz Ohara’s “Hymn” (Hardman Remix) en Jimi Tenor’s “Going For The Gold”. Allemaal prachtige stukken muziek!

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Various: “New Wave Disco By Monte La Rue” (Disque Deluxe/ United)

 Genre: Nu-Disco

Bron: CD

Datum: 11/2004

Distributie: United Recordings 

Monte La Rue liep al een tijd rond met het idee om een ‘nouveau disco’ verzamelaar samen te stellen. “New Wave Disco” is de derde compilatie op Monte’s nieuwe Disque Deluxe label. In ongemixte vorm laat hij 15 ijzersterke nu-disco toppers voorbij komen. Monte La Rue is één van de allerbeste compilatiesamenstellers die er in de muzieksector rondloopt en dat laat hij hier ook weer even zien/ horen. De muziek van onder andere Mandrillus Sphynx (helft van Fila Brazillia), Ian Pooley, Mylo, Daniel Wang, DJ T, Fabrice Lig, Chicken Lips en Goldfrapp zijn uitermate vermakelijk en tevens met veel smaak gekozen voor deze alweer sublieme release op Disque Deluxe. We wachten met smart op deel 2 uit de “Deluxe” serie. Kijk op www.disquedeluxe.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 8,5 

(AD)

 

 

Jedi Mind Tricks: “Visions Of Gandhi” (Babygrande Records)

 Genre: Hip-Hop

Bron: CD

Datum: 11/2004

Distributie: CNR Music

 Onlangs bracht Jedi Mind Tricks een vers album uit in de vorm van “Legacy Of Blood”. Het album “Visions Of Gandhi” van vorig jaar hebben wij nu pas in ons bezit gekregen en willen we alsnog bespreken. Jedi Mind Tricks blijft keer op keer messcherpe en rauwe lyrics te combineren met lekkere deuntjes op hip-hop beats. Tijdens een track als “Blood In Blood Out” krijg je bijna de slappe lach van het ‘easy listening’ deuntje. Tijdens de track “Nada Cambia” horen we strakke latin klanken voorbij komen, iets wat we onlangs ook al bij de muziek van Canibus terug hoorden komen. De laatste track bevat ‘hidden’ materiaal! Kijk op www.babygrande.com of www.jedi-mind-tricks.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

TTC: “Bátards Sensibles” (Big Dada)

 Genre: Elektronica/ Experimental

Bron: CD

Datum: 11/2004

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 Bij beluistering van dit hele vreemde album beseffen we ons dat het Big Dada label een groot risico neemt (commercieel gezien). De muziek van TTC is namelijk vage experimentele elektronica met Franse vocalen/ lyrics. De 12 tracks op het album klinken soms aanstekelijk, maar zijn net iets te apart om op te vallen bij het grote publiek. Daarom denken wij dat dit album niet veel mensen zal gaan boeien, maar bij een hele kleine specifieke groep puristen zal aanslaan.

 

Cijfer: 5

 (AD)

 

 

Various: “Music For Cocktails Part 2” (United Recordings)

 Genre: Downtempo/ Bossa Nova/ Trip-Hop/ Deep-House

Bron: 2-CD

Datum: 11/2004

Distributie: United Recordings

 Voor de tweede maal komt platenlabel United met een “Music For Cocktails” compilatie. In totaal krijg je 31 gemiddelde tot sterke tracks te horen binnen een grote diversiteit aan stijlen. Deze compilatiereeks in net even diverser dan de “Supperclub” reeks. Het muzikale materiaal bestaat uit bijdragen van uiteenlopende artiesten als Oi Va Voi, FLORiS, The Egg, Fragile State, Stonebridge, Massive Attack, Blue Six, Nicola Conte, dZihan & Kamien, Thievery Corporation, Lamb, Groove Armada, N.E.R.D. (Zero 7 remix), Adani & Wolf, Rae & Christian en Serge Gainsbourg. Echt verrassend kunnen we deze compilatie niet noemen, maar het is gewoon een lekkere 2-CD om je sfeermuziekcollectie mee aan te vullen. Kijk op www.unitedrecordings.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Various: “Earth Volume 7” (Good Looking Records)

 Genre: Downtempo/ Nu-Jazz/ Deep-House

Bron: CD/ DVD

Datum: 11/2004

Distributie: ZYX Music

 LTJ Bukem stelt hier de zevende editie uit de “Earth” serie samen. Deze serie staat bekend als het lounge/ downtempo broertje van de drum & bass compilaties waardoor het label grote naamsbekendheid geniet. DJ’s als Monte La Rue gebruiken niet voor niets al jaren downtempo tracks uit de Good Looking stal. Ook de kwaliteit op dit 7e deel is weer torenhoog! Maak een cocktail van jazz, soul, funk, retro pop en filmmuziek en je krijgt deze sublieme luistermuziek. Als extra krijg je een DVD met ‘5.1 DTS Surround Sound’ versies van de originele tracklisting en diverse extra’s. Deze compilatie is een echte aanrader met artiesten als Nookie, Makoto en K-Scope!

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Morillo: “My World” (Subliminal/ ID&T Music)

 Genre: House

Bron: CD

Datum: 11/2004

Distributie: Universal Music 

Erick Morillo heeft een grote staat van dienst. Hij had al eens een grote top 40 hit in 1993 met zijn project Reel 2 Real (remember “I Like To Move It”). Als DJ staat hij al jarenlang aan de top en zijn Subliminal label brengt al een aantal jaren sublieme house muziek uit. “My World” is Morillo’s debuutalbum en hij pakt groots uit. Participerende artiesten zijn onder andere Terra Deva, Audio Bullys, Sean Combs (P. Diddy), Boy George, Shawnee Taylor en DJ Rap. “Break Down The Doors” (feat. Audio Bullys) is al een aantal maanden een hitje op ID&T Radio en is simpelweg een geweldige rauwe song! “Rock My World” (feat. Shawnee Taylor) is al even prettig in het gehoor liggend! Ook het overige materiaal op “My World” is prettig om te horen en daarom willen we iedereen aanraden deze CD te gaan beluisteren!

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

David Morales: “2 Worlds Collide” (DMI Records/ Ultra Records)

 Genre: House

Bron: CD

Datum: 11/2004

Distributie :PIAS (www.pias.com)

 David Morales heeft als DJ een heldenstatus en als producer heeft hij in het verleden bewezen Ibiza classics af te kunnen leveren. Zijn track “Needin’ U” werd in 1998 één van de themasongs van het party-eiland en ging een paar jaar later weer in de herkansing met toegevoegde vocalen. Zijn album “2 Worlds Collide” bevat een sound die we kunnen omschrijven als een verantwoorde combinatie van house en pop. “How Would You Feel” (met Lea-Lorién) is al een tijdje op ID&T Radio te horen, maar is lang niet de enige sterke track op dit album. Na de teleurstellende release van Robbie Rivera worden we beduidend vrolijker van David Morales. Kijk op www.ultrarecords.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Various: “Sunshine Live Classics 3” (Toptrax)

 Genre: House/ Rave/ Dance

Bron: 2-CD

Datum: 11/2004

Distributie: ZYX Music

 “Sunshine Live Classics” is toe aan haar derde compilatie, bestaande uit 2 disks. Op deze CD’s vind je een grote diversiteit aan house, rave en danceklassiekertjes uit vooral de jaren 90. Artiesten als Humate, Genlog (“Mock Moon”), Members Of Mayday, Apollo 440, Capella, Ramirez, Tom Wilson, Armand van Helden, ATB, Ratty, Kadoc en Jason Nevins; allemaal komen ze voorbij op deze verantwoorde compilatie met een hoog herkenbaarheidsgehalte.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Various: “The History Of Hardcore Edition 04 - The Prophet” (SMM)

 Genre: House/ Hardcore

Bron: CD/ DVD

Datum: 11/2004

Distributie: Sony Music

 Dov Elkabas aka The Prophet mag als laatste van het Dreamteam zijn platenkeus aan het publiek overdragen. Hij doet dit vol overgave, zoals we dat al jaren van hem gewend zijn. Op oldschool feesten draaide hij eind jaren 90 precies die platen die je bijna door het dak lieten springen. Daarom is het ook niet zo vreemd dat zijn keuze gewenst is op CD! In totaal rost The Prophet 28 tracks van onder andere Bald Terror, Dr. Macabre, Mark V & Poogie Bear, DJ Nosferatu, Bodylotion, 3 Steps Ahead, Masters Of Ceremony en The Headbanger er doorheen. Voor hardcore liefhebbers is dit te gek, maar wij weten dat The Prophet misschien nog wel beter tot zijn rechts komt met het draaien van early house (tot en met ’92, denk aan de ’91-’92 feesten)!

 

Cijfer: 7,5 

(AD)

 

Various: “The History Of Hardcore Edition 03 - DJ Gizmo” (SMM)

 Genre: House/ Hardcore

Bron: CD/ DVD

Datum: 11/2004

Distributie: Sony Music

 Ferry Salee aka DJ Gizmo is het derde lid van het Dreamteam dat een ‘History Of Hardcore’ mixcompilatie voor zijn rekening neemt. Ook Gizmo heeft net als de drie andere leden van het Dreamteam zijn stempel gedrukt op de hedendaagse dancescene, en dan voornamelijk de hardere kant daarvan! Met platen van onder andere Tom Ace (DJ Tiësto voor de leek), Rave A Graphixx, G-Town Madness, Chosen Few, Darrien Kelly & Scott Brown, Diss Reaction, Hardsequencer en 6-Pack is dit een lekkere gevarieerde hardcore trip! Gizmo’s eigen werk blijft trouwens nog steeds subliem om te horen.

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Various: “The History Of Hardcore Edition 02 - DJ Dano” (SMM) 

Genre: House/ Hardcore/ Terror

Bron: CD/ DVD

Datum: 11/2004

Distributie: Sony Music

 Daniël Leeflang aka DJ Dano begint zijn ‘History Of Hardcore’ mix met allerlei gimmick songs met verwijzingen naar de begintijd van de house. Daarna wordt het genieten van de trancecore sound van Tellurian middels klassiekers als “Don’t Stop” en “Hardcore Junkies”. Tijdens de mix horen we heel veel Mokum platen voorbij komen, aangevuld met wat Ruffneck tracks en muziek van DJ Promo en Neophyte. Kortom: een verantwoorde mix, maar niet zo diverse als Buzz Fuzz’s eerste deel!

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Various: “The History Of Hardcore Edition 01 - Buzz Fuzz” (SMM) 

Genre: House/ Hardcore

Bron: CD/ DVD

Datum: 11/2004

Distributie: Sony Music

 Mark Vos aka Buzz Fuzz bijt het spits af in de nieuwe “The History Of Hardcore” serie van Sony Music. Als legendarische DJ van het Dreamteam, trakteert hij ons op een fraaie les oldschool (lees: house, techno en breakbeat) en hardcore! Zijn platenkeuze omvat muziek van Robert Armani, S.O. Project, Urban Hype, Underworld, Obsessive, The Horrorist, Public Energy en diverse eigen producties. Al met al een lekkere gevarieerde mix. Als extra krijg je een DVD met interview en home video materiaal.

 

Cijfer: 7,5

(AD)

 

 

Various: “ID&T Presents Charly Lownoise - Mix #6” (ID&T Music)

 Genre: Hardstyle/ House/ Hardcore

Bron: 2-CD

Datum: 11/2004

Distributie: Universal Music

 Ramon Roelofs aka Charly Lownoise heeft onlangs aangegeven voor onbepaalde tijd te zullen stoppen met draaien. Voordat dat zover is laat hij nog even flink van zich horen met deze 6e editie uit de ‘ID&T Presents’ mixserie. Op disk 1 horen we een lekkere pittige hardstyle mix voorbij komen, iets dat hij al vaker heeft verzorgd de laatste jaren (denk aan de Bitte Ein Beat serie). De mix is nogal stevig met bijdragen van DJ Isaac, Dana, Starsplash (waarvan Ramon zelf ook deel uitmaakt), DJ Rob, Beholder & Balistic, Deepack en DJ Pavo & Blutonium Boy. Op disk 2 worden we compleet verrast met een overzichtje van Ramon’s meest opzienbarende producties uit zijn beginperiode. Hierin horen we onder andere de fijne classics onder namen als R.J.’s Rule (“Rave This Nation” blijft legendarisch!), Simple Symphonies, Ramon & Theo en natuurlijk een paar producties uit zijn succesperiode als Charly Lownoise & Mental Theo. Vernieuwend is de muziek niet, maar zeker aan te bevelen voor de liefhebber!

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

 

Tina Dickow: “Notes” (Finest Gramophone)

 Genre: Pop

Bron: CD

Datum: 11/2004

Tina Dickow (ook wel Tina Dico genaamd) kennen we als de stem van Zero 7’s “Home”. Als solo artieste heeft ze inmiddels 2 albums op haar naam staan. Onlangs bespraken we al de 6-tracker “Far”, maar nu hebben we dan eindelijk een 12 tracks tellend album in ons bezit gekregen. De stem van Tina is net als haar verschijning fantastisch en haar muziek is uitermate geschikt om op de bank naar te luisteren om even lekker bij te komen. De lekkere easy listening pop wordt regelmatig aangevuld met wat ‘country’ invloeden. Beste nummers: “Warm Sand” en “Boys And Girls”. We hopen dat Tina wat meer werk voor Zero 7 zal gaan doen en tevens solo zal komen optreden in Nederland!

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Archief 2004

November 2004
Oktober 2004 Mei 2004
September 2004 April 2004
Augustus 2004 Maart 2004
Juli 2004 Februari 2004
Juni 2004 Januari 2004

 

Archief 2003

December 2003 Juni 2003
November 2003 Mei 2003
Oktober 2003 April 2003
September 2003 Maart 2003
Augustus 2003 Februari 2003
Juli 2003 Januari 2003

 Archief 2002

December 2002 Juli 2002
November 2002 Juni 2002
Oktober 2002 Mei 2002
September 2002 April 2002
Augustus 2002 Maart 2002