CD recensies

September 2004 

 

 

Various: “Horizons By Marques Wyatt” (Om Records)

Genre: Deep & Soulful House

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: LC Music (www.lcmusic.com) 

Marques Wyatt mixte deze fraaie verzamelaar vol met soulful deep-house van een torenhoge kwaliteit. Hij wordt niet voor niets de ‘West Coast House Ambassador’ genoemd. In 13 tracks laat hij artiesten als Louie Vega, Kathy Brown, Los Hermanos, Osunlade en Ocasio voorbij komen in één vloeiende mix. De mix klinkt onmiskenbaar Amerikaans en neigt soms naar de ouderwetse garagesound. Al met al is dit een prima mixcompilatie om je collectie mee aan te vullen! Kijk op www.omrecords.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Various: “Osunlade Presents The Yoruba Soul Mixes” (BBE)

 Genre: Deep-House/ Broken Beats/ Soul/ Downtempo

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 Osunlade is één van meest gerespecteerde producers op het gebied van sfeermuziek, met name door zijn fanastische deep-house uitingen. Op deze compilatie vol met ‘Yoruba Soul Mixes’ van zijn hand, is het puur genieten. Het bronmateriaal loopt uit één van Spacek, 4hero, Shazz, Roy Ayers en Erro tot Salif Keita, Tortured Soul en John Beltran. Kwaliteit is het kernwoord in de muziek van Osunlade en de klanken vallen als een warme deken over je heen. Alle 12 de tracks op deze CD zijn fantastisch om te beluisteren en we raden iedere muziekliefhebber aan deze disk te gaan checken.

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Various: “Derrick Carter + Mark Farina - Live At Om” (Om Records)

 Genre: House

Bron: 2-CD

Datum: 9/2004

Distributie: LC Music (www.lcmusic.com)

 Mark Farina (deep-house pionier uit San Francisco) en Chicago house veteraan Derrick Carter werden eerder dit jaar live opgenomen tijdens een Valentijns feestje van het Om label. Op disk 1 is het Mark Farina die een lekkere house set verzorgd met bijdragen van onder andere Cajmere, Chicken Lips en Land Shark. Derrick Carter, bekend van het Classic label, doet waar hij goed in is; en dat is mensen vermaken met zijn typerende, swingende Chicago house! Freaks, Rob Mello, Mr. On + Jungle Brothers, Dave Clarke en Steve Pointdexter (met de classic “Computer Madness”) sieren de tweede disk, welke ook diverse exclusieve tracks bevat. Kortom: een uitstekende compilatie voor liefhebbers van de Classic-sound.

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Hexstatic: “Master View” (Ninja Tune)

 Genre: Downtempo/ Trip-Hop/ Elektronica

Bron: CD/ DVD

Datum: 9/2004

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 Hexstatic’s “Chase Me” viel al op op de “Zentertainment 2004” compilatie die onlangs verscheen via Ninja Tune. Stuart Warren Hill en Robin Brunson zijn de drijvende krachten achter dit project en ze komen nu met het album “Master View”. Het album bestaat uit een audio CD en een additionele video DVD. De sound op het album is een kruising van vele stijlen: downtempo, trip-hop, abstract hip-hop, electronica en wat ‘poppy’ tinten om het geheel te completeren. We zijn direct bij de les bij het horen van opener “Extra Life”, wat een fantastische track! “Chase Me” hoorden we (zoals eerder vermeld) al eerder, maar mag ook een hoogtepunt op het album genoemd worden. De vocale track “Perfect Bird” is hemels mooi! De elektronische beats in combinatie met Fender Rhodes, strijkers en ‘angel’ voices zijn de top! Op de DVD zien we van diverse tracks 2D en 3D videoclips. Ga dit album scoren in je platenzaak! Topkwaliteit! Kijk op www.ninjatune.net voor meer informatie.

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Instituto: “National Collective” (Beleza/ Ether)

 Genre: Samba/ Dub/ Hip-Hop

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Coast To Coast

 Instituto werd ongeveer vier jaar geleden in São Paulo gevormd, door een groep gelijkgestemde jonge muzikanten, producers en artiesten, met als doel om samen te werken aan live projecten, visuele installaties en albums en om simpelweg samen te jammen en rappen. Het collectief heeft inmiddels wijdverspreid positieve reacties ontlokt in Brazilië en heeft tegenwoordig als thuisbasis "The Instituto Factory", een creatieve broedplaats in een buitenwijk van São Paulo, die wordt beschouwd als de ideale uitvalsbasis voor een nieuwe golf artistiekelingen in Brazilië. Op deze plaat worden melodieën, samples, scratches, loops en beats gevoed met onder andere hip-hop, samba, dub en jungle vibes (geen breaks). Een album dat de visie voor het toekomstige Brazilië perfect weergeeft, als natuurlijke thuishaven voor een creatieve samensmelting van alle muzikale genres die dit enorme land herbergt. Het resultaat is een overrompelend aanbod van hip-hop met samba en de beatbox-vaardigheden van Fernandinho BeatBox, de samba stijl van rapper Sabotage en bijvoorbeeld Jamaicaanse dub met Rappin'Hood en Dengue van Nação Zumbi. De ritmes van Tejo en draaitafelspecialist Zé Gonzales (die ook op het nummer “Cabeça de Nego” scratcht) en Otto in het refrein. Dit zijn slechts een aantal van de artiesten die meewerkten aan dit album. We willen het omschrijven als opzwepende, aantrekkelijk muziek met de potentie om aan te slaan bij een breed publiek!

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Track Addicts: “Handgrenades & Butter” (Idol Media)

 Genre: Hip-Hop/ Funk

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Idol Media

 Track Addicts is een leuke nieuwe formatie die steeds meer in de belangstelling komt te staan. Op “Handgrenades & Butter” staan 15 funky en soulful hip-hop tracks van vaderlandse bodem! De single “Unwind” hoorden wij deze week live bij de opname van Veronica’s Countdown. Het is een lekker swingend nummer dat zeker aan zou kunnen slaan bij een groot publiek. Ook het met soul doordrenkte “Hear Me Out” is een hoogtepunt op de disk. Naast deze tracks valt er nog veel meer plezier aan dit prima album te beleven! Kijk op www.idolmedia.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Kaskade: “In The Moment” (Om Records)

 Genre: Deep-House/ Downtempo

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: LC Music (www.lcmusic.com)

 Het kwaliteitslabel Om Records presenteert hier het tweede album van Kaskade. Ryan Raddon, zoals Kaskade eigenlijk heet, is terug met een nieuw album na het sublieme debuut “It’s You, It’s Me” uit 2003. Ook op dit album trakteert hij de luisteraars op een fraaie portie deep-house en hier en daar een downtempo track. De muzikaliteit spat werkelijk van dit album af! Na 13 tracks blijf je achter met het gevoel dat je nog meer wenst te horen! Kijk op www.lcmusic.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 8 

(AD)

 

 

Various: “The Kings Of Disco” (BBE/ Rapster Records)

 Genre: Disco/ Funk/ Soul

Bron: 2-CD

Datum: 9/2004

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 Dimitri From Paris en Joey Negro kregen de mogelijkheid om ieder een disk samen te stellen met favoriete discogetinte tracks. Op deze promo staan slechts 10 tracks (iedere DJ verzorgt 5 tracks) waardoor we zeker geïnteresseerd zijn geraakt in het eindproduct. De heren weten namelijk een voortreffende kwaliteit te presenteren! Met bijdragen van Derrick Harriot, Yazoo, Clymax, Touche, Johnnie Taylor en Risco Connections is dit een compilatie om van te smullen! Beide heren verzorgen zelf ook diverse ‘edits’ van de tracks. Kijk op www.bbemusic.com of www.rapsterrecords.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Various: “Barcelona * Paris - 2nd Flight” (Green Weed Records)

 Genre: Dowtempo/ Lounge/ Deep-House

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: LC Music (www.lcmusic.com) 

“Barcelona * Paris, 2nd Flight” is samengesteld en gemixt door David de Barce, de DJ resident van Hôtel Costes, Parijs. Op sublieme wijze laat hij 15 hoge kwaliteitsrakkers voorbij komen van artiesten als Tosca, Hot Toddy Super Magic, Crazy Penis, Troublemakers, Lemon Jelly en Tim ‘Love’ Lee. De CD begint met avontuurlijke downtempo en lounge, doordrenkt met filmische elementen. Later laat David de Barce horen ook een goede smaak voor (deep) house te hebben. Kwaliteit is het sleutelwoord op deze compilatie! Zoek hem op in je platenzaak!

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

The Go! Team: “Thunder, Lightning, Strike” (Memphis Industries)

 Genre: Retro Pop & Rock/ Elektronica

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 The Go! Team brengt hier een eigenwijze, ondefinineerbare sound op haar debuutalbum “Thunder, Lightning, Strike”. Het album bevat 11 fraaie, toegankelijke tracks, waarvan we “Junior Kickstart” onlangs al eens mochten reviewen als single. De retro pop & rock sound, aangekleed met elektronica zal bij een breed publiek aanslaan. De muziek past precies bij Memphis Industries; het is het wildere broertje van formaties als Blue States, Broadway Project en Fort Lauderdale. “Junior Kickstart” blijkt op dit album één van de hoogtepunt, terwijl op de betreffende singlerelease een nog betere track staat in de vorm van “We Listen Everyday”. Deze track ontbreekt helaas op dit album! Al met al is dit een topalbum dat een brug slaat tussen het sfeergenre en de alternatieve popmuziek, met een knipoog naar het verleden. Kijk op www.thegoteam.co.uk voor meer informatie!

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Patricia Marx: “Patricia Marx” (Ether Records/ Trama)

 Genre: Nu-Soul/ Broken Beats

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Coast To Coast

 Patricia Marx kennen we als vocaliste van de 4hero track “Unique” op het album “Creating Patterns”. Hier komt Marx met een eigen album op het Ether label. Dego van 4hero nam weliswaar de productie van “We Know” voor zijn rekening, maar het overige aanbod werd geproduceerd door Marcos Ferrari. Het album bevat werkelijk prachtige nummers die je zou kunnen indelen binnen de categorie soulful downtempo en broken beats. Het is muziek die je direct aanspreekt en pakt, dat is knap. Patricia Marx zingt zowel in het Engels als Braziliaans feiloos over de fijne melodieën! Wat ons betreft een subliem album dat je moet hebben! Kijk op www.ethermusic.net voor meer informatie.

 

Cijfer: 8,5 

(AD)

 

 

The Alchemist: “1st Infantry” (All City Records) 

Genre: Hip-Hop

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 Alan Maman aka The Alchemist heeft al een flinke waslijst aan producties achter zijn naam staan. Op dit nieuwe album staan in totaal 19 tracks waaraan grote namen als Prodigy (de hip-hop man), Mobb Deep, B-Real (van Cypress Hill), Nas en Dilated Peoples meewerkten. De toegankelijke, maar underground hip-hop sound van The Alchemist is een groot plezier om naar te luisteren. Naast de diversiteit op het gebied van vocals is er ook goed nagedacht over de inbreng van melodieën. Na 19 tracks kunnen we stellen dat dit album een uitstekende aanwinst voor je collectie betekend.

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

BiD: “Bambas & Biritas” (Beleza/ Ether/ Soul City)

 Genre: Brazilian Jazz/ Downtempo/ Drum & Bass

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Coast To Coast

 BiD produceerde dit album in samenwerking met Evaldo Luna. Het album bevat een pakkende mix van Braziliaanse muziek (voornamelijk jazz, soul en funk), downtempo en drum & bass. De vocale gastrollen zijn over het algemeen overtuigend en bevorderen de luisterbaarheid van het album. Het is knap dat BiD een eigen tropische sound weet neer te zetten tussen het grote aanbod binnen de Braziliaanse muzieksector. Na 11 prima tracks weet je dat je een uitstekend album in handen hebt! Kijk op www.ethermusic.net voor meer informatie.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Fort Lauderdale: “Time Is Of The Essence” (Memphis Industries)

 Genre: Chill-Out/ Cinematic Music

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Memphis Industries (www.memphis-industries.com)

 Fort Lauderdale is een project van Toby Jenkins en Steve Webster. Het tweetal bracht dit album reeds in 2001 uit via Memphis Industries, maar toch willen we deze plaat alsnog bespreken. De sound van het tweetal is nogal bijzonder. Het gaat om een hele laidback sound die erg leunt op de filmmuziek. Het gaat om geluidscollages die uitermate knap in elkaar gezet zijn. Op het album staan in totaal 12 tracks die niet snel zullen vervelen. Een hoogtepunt is moeilijk aan te geven, maar het totaal resultaat smaakt zeker naar meer. In 2003 brachten ze een tweede album uit op Memphis Industries in de vorm van “Pretty Monster”. We hopen deze disk nog eens te kunnen bespreken.

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Mutiny: “Yada Yada” (Underwater Records)

 Genre: (Progressive) House

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 Na het album van Tim Deluxe was het vrij logisch dat de productieve heren van Mutiny (Dylan Barnes en Rob Davy) aan de beurt waren voor een albumrelease. “Yada Yada” is een leuk album geworden met in totaal 12 tracks. De aftrap wordt gedaan in de vorm van “Ya’self”, een track die we jaren terug (2002) helemaal grijs gedraaid hebben! Deze track zet de toon voor het verdere verloop van dit album. De house en progressive sound op het album zal bij een groot gedeelte van het dancepubliek in de smaak vallen en wij raden iedereen daarom aan dit album te gaan beluisteren! Hoogtepunten: wat ons betreft het rustige “Do This Thing Together” (met vrouwelijke vocalen), het bekende “Dem Girls” dat grijsgedraaid werd op ID&T Radio en het sferische “Another Day”.

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

 

Various: “Sounds Of Om V.4” (Om Records)

 Genre: (Deep) House

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: LC Music (www.lcmusic.com)

 DJ Fluid mixte deze fraaie deep-house compilatie aan elkaar. Op “Sounds Of Om V.4” staan 14 uiteenlopende tracks van artiesten als J Boogie’s Dubtronic Science, Kaskade, Rithma, DJ Fluid, Afro-Mystik, Mark Farina, Miguel Migs en Members Only, al dan niet in remix vorm. Je zou dit kunnen zien als een mooi labeloverzicht, waardoor je goed kunt  inschatten welk vinyl je nog in je collectie mist! Conclusie: een aanrader vanwege de hoge kwaliteitsmuziek!

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Roni Size: “Return To V” (Full Cycle)

 Genre: Drum & Bass

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 Roni Size is terug met zijn vierde album! Onlangs was hij al betrokken bij het album van vocaliste/ zangeres Tali! De sound van dat album horen we ook weer terug in openingstrack “Bump ’n’ Grind” en diverse andere nummers. Het album telt 18 tracks, waarbij op iedere track een gastrol is weggelegd! Gasten op het album zijn onder andere: Die & Holly G, Vikter Duplaix, Blaze, Tali, Dynamite, Fallacy, Stamina MC, Jocelyn Brown, Beverly Knight, Rodney P, Joe Roberts en Sweepea. De rauwe, scheurende ‘jump up’ drum & bass sound van Roni Size blijft een plezier om naar te luisteren, maar hier en daar maakt hij ook een uitstapje naar meer downtempo getint werk! Hoogtepunten: “Cheeky Monkey” met medewerking van Tali & Dynamite en “Want Your Body” feat. Joe Roberts. Wat ons betreft is dit meer van hetzelfde, maar wel van hoge kwaliteit!

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Lazybatusu: “00.03” (Emunity Records)

 Genre: Downtempo/ Nu-Jazz/ Deep-House

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Emunity Records (www.emunityrecords.com)

 De leden van Lazybatusu, Simone Giuliani & Corrado Bailone, weten als geen ander sfeer te maken. Eén van de leden was al eens betrokken bij het Racoon project, wat in Nederland via Cinq Etoiles, het voormalige label van Monte La Rue uitkwam. Op dit debuutalbum staan 12 tracks, variërend van chill-out en downtempo tot nu-jazz en deep-house. Een waslijst aan eerdere toptracks hebben het niet tot de definitieve tracklist geschopt, waarna uiteindelijk 12 tracks zijn overgebleven. “Endless Road” werkt hypnotiserend door de zomerse sfeergeluiden, om nog maar te zwijgen over het rustieke “Keepin’ On”. Ook het maken van deep-house vergaat de heren prima. Bij het beluisteren van “Arpagee” en “Terraferma” wordt dit heel goed duidelijk! Na het horen van andere toppers als “Trumpet Deluxe” en drie verschillende, maar vooral diverse mixen van “Novogiorno” kun je niet anders doen dat dit album aanschaffen en het helemaal grijsdraaien! Check www.emunityrecords.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 9

 (AD)

 

 

Jill Scott: “Beautifully Human: Words & Sounds #2” (Hidden Beach)

 Genre: Nu-Soul

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Sony Music

 Jill Scott is wat ons betreft het allerbeste dat de nu-soul te bieden heeft en dat onderstreept ze wederom met dit album. Haar stem is zo zuiver, warm en prettig om te horen dat ze op vrijwel iedere melodie een synergie te weeg brengt (1 plus 1 is 3). De nieuwe single “Golden” is al geruime tijd op ID&T Radio te horen, wat onderstreept dat een breed publiek wegloopt met haar warme sound. “Beautifully Human: Words & Sounds Vol. 2” bevat 17 diverse nu-soul tracks die je zonder moeite achter elkaar kunt afspelen. Kortom: Jill Scott blijft samen met mensen als Angie Stone en Alicia Keys op eenzame hoogte staan in de nu-soul beweging! Een aanrader! Kijk op www.jillscott.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 8,5

 (AD)

 

 

Ulrich Schnauss: “A Strangely Isolated Place” (City Centre Offices)

 Genre: Downtempo/ Ambient Lounge

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Lowlands Distributie

 Ulrich Schnauss is zo’n artiest die nauwelijks opgemerkt is in Nederland. Na zijn mini-album “Far Away Trains Passing By” uit 2001, dat sublieme tracks als “Knuddelmaus” en “Blumenwiese Neben Autobahn” voortbracht, kwam het full lenght album “A Strangely Isolated Place” uit. Dit album is al wat ouder (in de zomer van 2003 uitgebracht), maar willen we graag nog even onder de aandacht brengen. Schnauss maakt namelijk muziek van een andere wereld! Ik heb zelden muziek gehoord met zulke hemels mooie melodieën als hetgeen je op dit album te horen krijgt. De sound is een kruising van ambient en pop. Het lijkt soms alsof je naar de chill-out mixen van U2’s beste werk zit te luisteren. Met de hoogtepunten “Clear Day”, “On My Own” en “A Letter From Home” blijf je sprakeloos achter. Als je van deze muziek geen kippenvel krijgt, dan weten wij het ook niet meer! Wat een klasse album!

 

Cijfer: 9,5

 (AD)

 

 

DJ Shadow: “In Tune And On Time - Live!” (Island)

Genre: Trip-Hop/ Abstract Hip-Hop/ Drum & Bass

Bron: D VD/ CD

Datum: 9/2004

Distributie: Universal Music

 DJ Shadow kennen we van baanbrekende albums als “The Private Press” en “Entroducing … DJ Shadow”, maar ook als de man achter Unkle. Met zijn abstracte hip-hop, trip-hop en drum & bass sound weet hij grote hoeveelheden mensen aan te spreken. Deze release bestaat uit een DVD en een audio CD. Op de DVD zien we een live registratie van zijn verrichtingen in de Londense Bristol Acadamy. Met behulp van 2 draaitafels, 2 CD spelers en een sampler tovert hij wonderlijke geluiden uit de speakers, die aangekleed worden door fantastische grafische ondersteuning! Je krijgt van heel dichtbij te zien hoe DJ Shadow het publiek vermaakt met scratches, sublieme mixing skills en vooral zijn producties. Op de DVD is het fantastisch om de track “Six Days” weer eens te horen, een track die mij persoonlijk kippenvel bezorgt! Als extra krijg je een audio CD met een groot deel van de live tracks. Dat zijn van initiatieven waar we van smullen! Ik stel voor: live concerten ook direct op audio aanbieden in 1 pakket!

 

Cijfer: 8,5

 (AD)

 

 

Gold Chains & Sue Cie: “When The World Was Our Friend” (Kitty-Yo)

 Genre: Pop/ Elektronica/ Breaks

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 Op Kitty-Yo komen vrijwel altijd aanstekelijke, doch aparte albums uit. Ook dit album is qua sound niet gemakkelijk te omschrijven. Je krijgt namelijk een partij elektronica te horen die aangevuld wordt met pop (vooral de vocals en melodieën klinken ’poppy’) en soms wat breaks. Ondanks dat dit album geen echte klappers bevat, is het wel een album dat je zonder moeite uitluisterd. Hoogtepunt: opener “Better Together” met fraaie breaks en vocalen. Daarbij moet ik aanvullen dat de vocalen later op het album niet altijd even prettig klinken. Kijk op www.gold-chains-worldwide.com voor meer informatie!

 

Cijfer: 6,5

(AD)

 

 

General Electrics: “Cliquety Kliqk” (Compost Records)

 Genre: Nu-Jazz/ Pop/ Trip-Hop/ Elektronica

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Lowlands Distributie

 General Electrics is een project van RV (Hervé Salters). Hij combineert op dit fraaie album op treffende wijze stijlen als (retro) pop, trip-hop, elektronica en jazz met elkaar. Het album bevat een sound die we nog niet eerder hoorden op het Compost label. De fraaie keyboard skills van RV klinken door gedurende het gehele album, iets dat we mogen beoordelen als indrukwekkend! Vanaf de eerste geluiden blijkt dit album een ware luistertrip met vele fraaie klankentapijten en lekkere (passende) vocalen, wat voor een goede luisterbaarheid zorgt. Kortom: een unieke sound die voor een gretige aftrek bij een breed publiek zal gaan zorgen! Hoogtepunt: “Frost On Your Sunglasses” dat ons doet denken aan oud werk van Air op de “Virgin Suicides” soundtrack, prachtig! Kijk op www.compost-rec.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

Various: “KM5 Ibiza 2004” (N.E.W.S.)

 Genre: Downtempo/ Chill-Out/ Deep-House

Bron: 2-CD

Datum: 9/2004

Distributie: PIAS/ N.E.W.S. 

Het gevoel van de bekende KM5 Bar op Ibiza is ook dit jaar weer vastgelegd op 2 CD’s. Op de 2 CD’s komt een breed scala aan sfeermuziek voorbij razen, die als soundtrack en souvenir dient van deze fraaie gelegenheid op Ibiza. Er zijn vooral veel tracks van het Life Enhancing Audio label geselecteerd voor deze compilatie. Dit zorgt ervoor dat artiesten als Gerd, Plastyc Buddha, Cinérex, Clashing Egos (ook Max 404 apart) en Sven van Hees prominent aanwezig zijn. Ook de veelbelovende act Moodlex is met twee tracks vertegenwoordigd op de eerste disk. De eerste disk staat bol van de spannende downtempo, lounge en poppy sfeermuziek. De tweede disk bevat echter meer deep-house en op electro gebaseerde house. Artiesten als Swirl People, Mylo (met de hit “Drop The Pressure”) en Freaks zijn bekende namen op het tweede schijfje. Conclusie: een compilatie met fraai nieuw werk, maar ook veel classics. Kijk op www.news.be voor meer informatie.

 

Cijfer: 7,5 

(AD)

 

 

Various: “Infinite Euphoria By Ferry Corsten” (Ministry Of Sound)

 Genre: Trance

Bron: 2-CD

Datum: 9/2004

Distributie: Astral Music

 Ferry Corsten is terug met een nieuw mixalbum voor het Ministry Of Sound label. “Infinite Euphoria” legt treffend de huidige stand van zaken op het gebied van trance vast, maar tussendoor krijg je ook chill-out mixen te horen van voornamelijk trancekrakers. De bekende electro invloeden die Ferry Corsten graag in zijn muziek mengt horen we hier en daar weer terugkomen. Zijn eigen productie “Sweet Sorrow” zorgt voor één van de hoogtepunten op deze 2-CD. Naast diverse eigen producties (ook onder zijn System F alias) horen we ook muziek van Ad Finem, Junkie XL, Craig Armstrong, Oliver Lieb, Airwave, The Prodigy, Motorcycle, Chicane en Modulation voorbij komen. Een prima mixdubbelaar!

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Wei Chi: “One I, Two Eyes” (Compost Records)

 Genre: Broken Beats/ Jazz/ Bossa Nova/ Deep-House

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Lowlands Distributie 

Wei Chi, de formatie van bassist en sessiemuzikant Raoul Walton, is toe aan een compleet artiesten album. Het album “One I, Two Eyes” is een LP geworden met ‘soulful computer jazz’. De getalenteerde Merit Ostermann (denk aan vroegere nummers “Heaven” en “Never Let Me Down”) zingt uiteraard ook mee op dit album, maar Raoul Walton werkte daarnaast ook samen met grote namen als Osunlade, Fauna Flash, Beanfield, Ben Mono en Moonstarr om het beoogde resultaat te behalen. De track “Never Let Me Go” heeft een nieuwe behandeling gehad en klinkt nu meer downtempo met electro en disco invloeden in plaats van de orginele bossa nova meets jazz sound. Het eerdere genoemde “Heaven” staat ook op dit album en is nog steeds een topattractie! “New Paradise” is een hoogtepunt op de disk met verwijzingen naar de Detroit sound, uitgevoerd in strakke broken beats! Ook de Naked achtige deep-house sound van de track “Dream” is prachtig. Je zou zo geloven dat het een nieuwe Blue Six of Soulstice productie betreft! De 12 tracks op het album zijn stuk voor stuk erg prettig om te horen en we gaan dit album zeker selecteren voor ons jaarlijstje! Aanrader!

 

Cijfer: 8,5

 (AD)

 

 

Various: “Annual Summer 2004” (Ministry Of Sound)

 Genre: House/ Trance

Bron: 2-CD

Datum: 9/2004

Distributie: Astral Music

 Uit de jaarlijkse zomerserie van Ministry Of Sound is weer een nieuwe editie verschenen. Het concept is simpel: op 2 disks worden alle club, house en trancekrakers van de laatste tijd samengebracht. Dat betekend dat je veel herkenbare tracks van artiesten als Eric Prydz, Stellar Project, Deepest Blue, Armand van Helden, Basement Jazz, Spankox, Bent, Danzel, Magnolia, Marco V vs. Jens en The Thrillseekers voor je kiezen krijgt. Deze serie is en blijft een mooi souvenir voor de zomerperiode.

 

Cijfer: 7,5

 (AD) 

 

 

 

Alex Attias Presents Mustang: “Back Home” (Compost Records)

 Genre: Future Jazz & Funk/ Broken Beats

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Lowlands Distributie

 Alex Attias is de man achter topprojecten zoals Beatless en Bel Air Project. Hij runt tevens zijn eigen label in de vorm van Visions Inc. Op dit Mustang album gaat Alex Attias de samenwerking aan met Colonel Red, Del & Ruti Halvani, Jessica Lauren, Bémbé Ségué, Vanessa Freeman (zong al eens mee met Kyoto Jazz Massive), Mark de Clive-Lowe en Sweet Abraham. “Back Home” bevat 12 tracks die niet allemaal even spectaculair zijn, maar zeker niet teleurstellen. Je zou de sound kunnen omschrijven als future jazz & funk, gecombineerd met de kenmerkende broken beats van het Compost label. Hoogtepunten op dit bovengemiddelde album zijn: titeltrack “Back Home”, “Darker Side Of Light” met de vocalen van Vanessa Freeman, heftige breaks en rauwe geluiden, “Everchanging Times” waaraan Mark de Clive-Low meewerkte en het meer techno (met veel sfeer) gerichte “Transformation”! Kortom: wederom een prima album op Compost! Go get it!

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Various: “Nu Soul Vibe” (Cool D:Vision Records)

 Genre: Nu-Soul/ Broken Beats/ Drum & Bass

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Coast To Coast

 Coast To Coast heeft de taak op zich genomen om dit fraaie nu-soul overzicht te verspreiden in Nederland. Op “Nu Soul Vibe” staan enkel zwaargewichten uit de soulsector. Ook vinden we wat cross-overs naar de broken beats en drum & bass door middel van Terry Callier, Micatone en Ultra Naté (onder handen genomen door 4hero). Naast deze namen zijn het onder andere Erykah Badu, Bilal en Rosie Gaines die met ijzersterke, melodieuze en vooral behaaglijke tracks komen. Samenstellers Dario Raimondi Cominesi en Alvaro Ugolini verdienen in ieder geval een pluim voor het samenstellen van deze disk! Hoogtepunt: het hemels mooie “Like Ours” van Tom & Julie.

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Various: “Tribal Gathering - 10th Anniversary” (Underwater Records)

 Genre: House (Classics)/ Tech-House

Bron: 2-CD

Datum: 9/2004

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 De 10e verjaardag van Tribal Gathering wordt gevierd met een 2-CD release op Underwater Records. Zowel DJ Krysko als Greg Vickers nemen een disk voor hun rekening. Op disk 1 is het Krysko die een mooie set van house, tech-house en classics neerzet. Vooral het laatste gedeelte van de mix is goed te pruimen met onder andere Inner City’s classic “Big Fun”. Op disk 2 trekt Greg Vickers nog wat steviger van leer in dezelfde sfeer met muziek van Kenny Hawkes, Mulu, Laurent Garnier, Josh Wink en Green Velvet. Al met al een leuke verzamelaar, maar meer ook niet hoor!

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Bent: “Ariels” (Open/ Ministry Of Sound)

 Genre: Downtempo/ Leftfield

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Astral Music

 Bent is terug, en hoe? Na in het verleden diverse topalbums en de chill-out classic “Swollen” uitgebracht te hebben op het Sport label, zijn Bent-members Simon Mills & Nail Tolliday terug van nooit weggeweest! Onlangs werden we op ID&T Radio al verrast met de prachtige song “Comin’ Back”! Inmiddels zal iedereen die fraaie poppy deep-house track met enorme emotionele lading gehoord hebben. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je dit album sowieso al om deze song kopen! Naast de vele breekbare, maar adembenemend mooie songs bevat “Ariels” eigenlijk alleen maar wat pit in de vorm van het eerder genoemde “Comin’ Back”, wat overigens ook nog een licht te verteren nummer is! Al met al is dit een klassewerkje van een formatie die zich al lang niet meer hoeft te bewijzen, maar zich wel weer in de kijker speelt met deze fraaie cocktail van downtempo, pop en ambient! Advies: koop deze sfeermaker om lekker vanaf de sofa te kunnen genieten!

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Robbie Rivera: “Do You Want More?” (Ultra Records)

 Genre: (Tech) House

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: PIAS (www.pias.com)

 De naam Robbie Rivera behoeft natuurlijk geen introductie meer. Alleen al zijn track “Funk-A-Tron” is bekend bij het grootste gedeelte van het dancepubliek. Op dit album komt hij met een overdreven ‘poppy’ variant op zijn house, die hier en daar wat ‘techy’ en synthpop elementen bevat. Het is niet zo dat de muziek op “Do You Want More?” matig is, maar het is wel een hele omschakeling die je te verduren krijgt. De tracks lijken allemaal wat chartgericht te zijn op de één of andere manier. Misschien komt het door de vocalen dat we dit veronderstellen. Geef het album in ieder geval een luisterbeurt en een kans! Kijk op www.ultrarecords.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Various: “One Step Ahead 3” (Straight Ahead Recordings)

 Genre: Broken Beats/ Nu-Soul

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Lowlands Distributie

 Deze 3e editie uit de ‘One Step Ahead’ serie is samengesteld door Alex Dallas en later gemixt door Domenico Ferrari. Je krijgt hoogwaardige nu-soul en broken beats te horen die gelijkwaardig is aan de hoge standaard van befaamde labels als Compost, Sonar Kollektiv en Ecco Chamber Vienna. Toch is de sound op deze compilatie net even anders in vergelijking met die van de eerder genoemde labels. Het is eigenlijk voornamelijk de soul die naar voren komt in de muziek. Met artiesten als Focus, Bakura, King Britt, Reel People en Clyde feat. Capitol A weet je dat je niet teleurgesteld zult worden. Kijk op www.straightaheadrec.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Jean Grae: “This Week” (Babygrande Records)

 Genre: Hip-Hop

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: CNR Music 

Jean Grae is een vrouwelijk hip-hop artieste die hier voor Babygrande een lekker album uitbrengt in de vorm van “This Week”. De sound van Jean Grae is niet al te fel en rauw, al wordt er wel genoeg gescholden. Hier en daar horen we wat soul en r&b invloeden terugkomen in de vorm van zoete vocale akkoorden. In de muzikale onderbouwing horen we regelmatig soul en funkklanken terugkomen wat de luisterbaarheid van de muziek te goede komt. Al met al is dit geen bijzondere release na de sublieme releases van onder andere Canibus, 7L & Esoteric en vooral Brand Nubian. Kijk op www.babygrande.com of www.jean-grae.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 6,5

 (AD)

 

 

Various: “Sonar Kollektiv 3” (Sonar Kollektiv)

 Genre: Nu-Jazz/ Bossa Nova/ Broken Beats/ Funk/ Elektronica/ Deep-House

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Lowlands Distributie

 Van sommige labels kun je altijd blindelings de CD’s en platen aanschaffen. Naast soortgelijke labels als Compost Records en Ecco Chamber Vienna is ook Sonar Kollektiv, het label van de heren van Jazzanova, een label dat nimmer teleurstellend materiaal op de markt brengt. Deze 3e label compilatie bevat werk van de vele diverse artiesten van het label, zoals: Slope, Forss, DJ Ghe, Micatone, Dimlite, Umod, Jazzanova, Double U, George Levin en Platnum. De grote diversiteit aan stijlen zorgt voor een uiterst prettige luistertrip, waarbij kwaliteit voorop staat. Hoogtepunt: Umod’s fantastische “Tromboline”! Let op: op de CD staan een aantal exclusieve tracks, zoals een nieuwe track van Micatone. Kijk op www.sonarkollektiv.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Various: “Headman - Dance Modern” (Eskimo Recordings)

 Genre: Funk/ Pop/ Dance/ House (Classics)

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: PIAS/ N.E.W.S.

 Robi Insinna stelde deze eclectische verzameling van funk, pop, dance en house classics samen. De CD bevat nogal aparte muziek, dat vermoedelijk bestaat uit oud en nieuwer materiaal. Mylo’s “Drop The Pressure” staat ook op de tracklist, een keuze die ik na al die tijd dat dit nummer al grijs gedraaid wordt niet helemaal kan begrijpen. Naast Mylo staat er ook muziek van Franz Ferdinand, Alter Ego, Tiga en Land Shark op deze compilatie. We worden hier niet bepaald warm van deze sound! Volgende keer beter, want Eskimo brengt doorgaans hele sterke releases uit.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Refractory: “Refractory” (Life Style Sounds)

 Genre: Nu-Jazz

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Coast To Coast

 Refractory is een formatie waar we nog niet eerder van gehoord hadden. Aan het project werkte een waslijst aan artiesten mee, waardoor het album als een volwassen, full vocal jazz trip klinkt. Het is van die muziek die niet direct je aandacht heeft, maar wel prima in het gehoor ligt. Het zou zeker leuk zijn om dit live te horen! Muzikaal gezien biedt Refractory de luisteraar veel, maar toch missen we echte uitschieters op dit album. Daarom kunnen we niet anders doen dan een gemiddelde beoordeling geven.

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Hird: “Moving On” (Dealers Of Nordic Music)

 Genre: Nu-Jazz/ Phusion/ Deep-House

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Lowlands Distributie

 Hird leerden we een jaar of twee geleden kennen middels de track “Keep You Hird”, dat opgevolgd werd door een vocale versie in de vorm van “Keep You Kimi”. Die laatste titel staat ook op dit fraaie album van de formatie. Het album bevat slechts 9 tracks, maar dat mag de pret niet drukken. Vanaf de eerste klanken blijf je geboeid naar het album luisteren, dat eigenlijk geen zwakke tracks bevat. Opmerkelijk is het ‘vage’ nummer “Buddy Rich” dat jazz elementen bevat, maar ook uptempo ‘distorted’ beats. Hoogtepunt: wat ons betreft het op electro meets ambient gebaseerde “Water Under The Bridges”. Ook de fraaie jazzy deep-house track “I Love You My Hope” is een voltreffer. Kortom: dit is een album dat je zeker eens een luisterbeurt moet gunnen!

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Aloud: “Aloud” (Open/ Ministry Of Sound)

 Genre: Pop/ House

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Astral Music

 Aloud brengt hier, vrijwel gelijktijdig met Bent, een fraai album uit op het Open label (onderdeel van Ministry Of Sound). Op het album staan 11 leuke poppy house tracks met een licht ‘French House’ gevoel door de filter technieken. De vocalen zijn niet altijd even goed tijdens het album, een minpunt dat helaas ook niet verbloemd wordt door de muziek. Al met al is dit een vermakelijk album dat een brug slaat tussen pop en dance met hier en daar wat disco invloeden.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Broadway Project: “Compassion” (Memphis Industries)

 Genre: Downtempo/ Trip-Hop

Bron: 2-CD

Datum: 9/2004

Distributie: Memphis Industries (www.memphis-industries.com)

 Een paar maanden geleden bespraken we het meest recente album van Broadway Project, “The Vessel” genaamd. Doordat we een deel van de back catalogus van Memphis Industries in ons bezit kregen, wilden we ook dit eerdere album graag bespreken. Dan Berridge is de producer van dit project. Hij werkte op dit album maar één keer samen, met Blue States voorman Andy Dragazis om precies te zijn. De sound op dit album bevat een sterk jaren 60 en 70 gevoel. Werkelijk prachtige melodieën worden aangekleed met eigentijdse productietechnieken. De sferische en filmische sound kun je op ieder gewenst moment van de dag opzetten omdat het niet snel verveelt. Dit album is ook verkrijgbaar met extra bonus disk! Kijk op www.memphis-industries of www.broadwayproject.co.uk voor meer informatie.

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Various: “Desire - The Next Generation” (Digidance)

 Genre: House/ Club

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Digidance

 The Klubbheads laten weereens van zich horen met een nieuwe editie uit de “Desire” reeks. Normalerwijs zijn wij nooit zo te spreken over de commerciële sound van bijvoorbeeld Boozywoozy, maar deze mix is zeker het beluisteren waard. De mix begint namelijk gelijk met een zware topper van Olav Basoski in de vorm van “Waterman”. Niet alles op de disk is even goed, maar met namen als Benny Benassi, Silvio Ecomo, Andrea Bertolini en The Klubbheads zelf zal de clubber die van toegankelijke club-trance en trance houdt zeker aan zijn/ haar trekken komen.

 

Cijfer: 6

 (AD)

 

 

Justin Berkovi: “Passion” (Music Man Records)

 Genre: Techno

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: PIAS/ N.E.W.S. 

Justin Berkovi is een technoproducer naar ons hart. Een aantal jaren geleden stal hij onze harten met de sferische technotrack “Girl 56”. Hier brengt hij een compleet album uit op het Belgische Music Man Records (onderdeel van N.E.W.S.), waar hij al eerder muziek voor maakte. Het album start met een fraaie intro gevolgd door een partij energieke techno. Justin Berkovi heeft bewezen zowel snoeiharde ‘loop driven’ techno als sfeervolle, warme techno te kunnen produceren. Op dit album is er een goede balans tussen die twee uitersten gevonden. We raken geboeid bij het beluisteren van “I Can’t Feel The Sound” door de volle productie van duistere soundpads en lekkere additionele klankenpartijen. Daarna zitten we op het puntje van onze stoel bij het heerlijk gedreven “Electricty”, dat wel iets weg heeft van de Jeff Mills sound, maar dan veel voller geproduceerd, prachtig! Naast de bekende techno sound, komt Berkovi ook met vage elektronica en downtempo breakbeats! Al met al een prima album met diepgang en avontuurlijk van aard!

 

Cijfer: 7,5

 (AD)

 

 

Ohno: “The Disrupt” (Stones Throw)

 Genre: Hip-Hop

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: PIAS (www.pias.com)

Dit album van Ohno bevat veel lekkere, aanstekelijk hip-hop. De uitvoerend producer is niemand minder dan Peanut Butter Wolf, die al eens een editie van “Late Night Tales” voor zijn rekening nam. Ook zijn er diverse tracks op dit album geproduceerd door onze favoriet Madlib, die ons verraste met zijn album voor Blue Note. J Dilla nam ook nog eens de productie van één track voor zijn rekening in de vorm van “Move” (feat. Roc C), dat ook direct één van de hoogtepunten genoemd mag worden. Na 17 tracks kunnen we spreken van een prima en vooral divers album, dat zich kan meten met de voorhoede van de hip-hop scene! Kijk op www.stonesthrow.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Various: “reMIXED” (Om Records)

 Genre: Deep-House/ Downtempo

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: LC Music (www.lcmusic.com)

 Op “reMIXED” staan 12 veel gezochte remixen van Om ‘hits’, zo meld de verpakking. Bij Om Records is het altijd goed gesteld met de kwaliteit en dit overzicht vormt geen uitzondering. Op deze disk staan vooral deep-house tracks, met hier en daar een downtempo uitstapje. Thievery Corporation zorgt voor een hoogtepunt middels de remix voor “No Right Angles” van Eighty Mile Beach. Ook de wat oudere DJ Spinna mix voor het fantastische “The Reason” van Soulstice is prachtig! Naast deze downtempo hoogtepunten kun je genieten van remixen voor onder andere Rithma, Mark Farina, Naked Music NYC, Afro-Mystik, King Kooba en Terra Deva.

 

Cijfer: 8

 (AD)

 

 

Various: “Thunderdome - 2nd Gen, Part 1” (ID&T Music)

 Genre: Hardcore

Bron: 2-CD

Datum: 9/2004

Distributie: Universal Music

 Het is alweer een tijdje geleden dat wij een hardcore CD aanraakten. De muziekstroming is volwassen geworden met een meer industrieel gevoel en vaak erg goed geproduceerd. De bekende namen zijn nogsteeds niet van het toneel verdwenen en hebben niet stil gezeten qua ontwikkeling. Over het algemeen klinkt de muziek zwaar ‘distorted’ en zijn het naast loodzware kicks ook messcherpe geluiden die je te verduren krijgt. Met artiesten als Neophyte, Leviathan, Catscan, Evil Activities, DJ Nosferatu en DJ Rob is dit weer een waardevol overzicht voor de liefhebber van hardcore.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Wax Beat: “Go Outside And Play” (Boa Recording)

 Genre: Pop/ Nu-Jazz/ Trip-Hop

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: LC Music (www.lcmusic.com)

 Op dit album van Wax Beat vinden we gemiddelde poppy trip-hop en nu-jazz songs die je niet direct zullen boeien. Het album heeft een aantal luisterbeurten nodig en dat komt met name door de twijfelachtige vocalen van de zangeres. Qua instrumentale onderbouwing is er weinig mis met de muziek, maar echte toppers hebben we niet kunnen ontdekken op de tracklist. Na 12 tracks ben je nou niet bepaald overtuigd, maar echt slecht is de muziek ook weer niet. Gewoon even proberen!

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Various: “Beatz & Bobz Vol. 3 By Tayo” (F.U.N. Recording Co.)

 Genre: Breakz

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: F.U.N. Recording Co. (www.fun-1.com)

 Tayo mixte deze derde editie uit de “Beats & Bobz” serie vakkundig aan elkaar. Het breaks genre blijft aan populariteit winnen en dat wordt met deze mix CD nog eens flink aangemoedigd. Artiesten als Smith & Mighty, Freq Nasty, Jean Jacques Smoothie, Aquasky en Tayo zelf (diverse producties) sieren de tracklist en geven je naast een portie rauwe geluiden ook genoeg melodieuze momenten! Kijk op www.fun-1.com voor meer informatie over deze mix CD en de andere fraaie releases!

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Various: “Yoshitoshi - In House We Trust 4” (Yoshitoshi)

 Genre: Progressive House

Bron: 2-CD

Datum: 9/2004

Distributie: Yoshitoshi (www.yoshitoshi.com)

 Op deze vierde ‘In House We Trust’ editie treffen we mixen aan van Alex Neri (Planet Funk) en Omid 16B. Beide heren hebben een flinke staat van dienst en die wordt nog maar eens onderstreept door middel van deze mixcompilatie. Beide heren brengen fraaie, sfeervolle progressive house ten gehore! In de overvolle vijver aan compilaties kan ik moeilijk inschatten of deze compilatie zal aanslaan, maar met artiesten als PQM, Fred Numf Vs. Etienne Overdijk, Hani, Sumo en 16B zelf, weet je dat het met de kwaliteit wel goed zit!

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Various: “Scarfaced” (Supertracks Records)

 Genre: Nederhop

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Supertracks Records 

Dit “Scarfaced” project wordt gepresenteerd door Made In Da Shape. Op deze disk staan 12 Nederhop tracks van diverse artiesten als Typhoon, Duvelduvel, Delic, VSOP, KAS feat. Sage, Unorthadox en Flinke Namen. Dat de Nederhop scene nog steeds ‘alive and kicking’ is wordt bewezen met dit project. Het is voor een hele specifieke doelgroep bedoeld, maar deze groep zal met deze CD zeker een goede aanschaf doen. Kijk op www.shade.nl of www.supertracks.nl voor meer informatie.

 

Cijfer: 6

 (AD)

 

 

Various: “Mixmag Live By Fergie” (DMC)

 Genre: Techno

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: PIAS/ N.E.W.S.

 

Fergie is een DJ die hoogaangeschreven staat en al diverse malen hoog eindigde in de befaamde DJ ranglijst van DJ Magazine. Op deze mixcompilatie trekt hij stevig van leer met percussie techno van onder andere Roelz, Misjah, Valentino Kanzyani en Jel Ford & Oscar Charlie, maar ook met eigen producties (exclusieve tracks). Later in de mix horen we ook nog wat trance elementen in de technotracks doorklinken. Gleave & Johnson’s “Hardcore Mother F**ker” valt binnen die categorie en mag aangemerkt worden als hoogtepunt van de mix. 

 

Cijfer: 6,5

(AD)

 

 

Various: “Bad Acid Volume 1” (Music For Freaks)

 Genre: Minimal House/ Acid House

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: PIAS/ N.E.W.S.

 Op deze MFF release horen we Chris Duckenfield van Swag de platen strak aan elkaar mixen. Tijdens deze mix wordt hij niet bijgestaan door Swag-maatje Richard Brown. Chris Duckenfield gebruikt vooral minimal en acid house invloeden in zijn lekkere DJ mix. Het zijn ook deze retro (acid) invloeden die de disk aantrekkelijk maakt om hem aan te schaffen. Niet alles op de compilatie is even sterk, maar uiteraard ontbreken de bekende namen als Freaks, D’Julz, Joshua, Jerome Pacman en Swag zelf niet op deze compilatie. Ons advies: eerst even beluisteren, dan pas aanschaffen. Hoogtepunt: zonder twijfel het lekkere, dansbare “Everything I Know I Learnt On Acid” van Swag!

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Various: “Anjuna Beats Volume 2” (Anjuna Beats)

 Genre: (Progressive) Trance

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Astral Music

 Above & Beyond stelde deze fraaie progressive trance verzamelaar samen voor het Anjuna Beats label. Op deze promo staan in totaal 13 tracks die allemaal bol staan van de sfeer en fraaie melodieën. Ook met de ‘drive’ van de nummers is het goed gesteld. Tegenwoordig zie je in de trancescene door de bomen het bos niet meer, maar deze mix is zeker goed te pruimen. Met bijdragen van onder andere Stephen J. Kroos, Smith & Pledger, Menno de Jong, P.O.S. en Above & Beyond zelf is dit een gemiddelde compilatie geworden.

 

Cijfer: 7

 (AD)

 

 

Various: “Amour” (Life Style Sounds)

 Genre: Downtempo/ Nu-Jazz/ Bossa Nova

Bron: CD

Datum: 9/2004

Distributie: Coast To Coast

 Op “Amour” vinden we een bonte verzameling aan liefdevolle sfeerliedjes. Deze release is in een aparte CD case uitgevoerd in de vorm van een hartje. De zwoele bossa, nu-jazz en downtempo muziek op dit schijfje is niet misselijk makend. Er komen hoogstaande artiesten/ formaties langs als Bliss, Soul Bossa Trio, Waldeck, dZihan & Kamien, LTJ X-Perience en Can 7. Hoogtepunt: Can 7’s liefdevolle “Eternally”. Al met al een gemiddelde compilatie met een geinig artwork. Kijk op www.lifestylesounds.com voor meer informatie.

 

Cijfer: 7 

(AD)

 

 

 

Archief 2004

Augustus 2004 April 2004
Juli 2004 Maart 2004
Juni 2004 Februari 2004
Mei 2004 Januari 2004

 

Archief 2003

December 2003 Juni 2003
November 2003 Mei 2003
Oktober 2003 April 2003
September 2003 Maart 2003
Augustus 2003 Februari 2003
Juli 2003 Januari 2003

 Archief 2002

December 2002 Juli 2002
November 2002 Juni 2002
Oktober 2002 Mei 2002
September 2002 April 2002
Augustus 2002 Maart 2002