News Facts

 

20/05/09    Rectificatie persbericht: 'Volledige line-up Extrema Outdoor bekend'

Stop de persen! Extrema vestigt bij dezen de aandacht op het feit dat er door miscommunicatie enkele onduidelijkheden zijn ontstaan naar aanleiding van het reeds verstuurde persbericht omtrent de bekendmaking van de line-up van Extrema Outdoor 2009, d.d. 16 april 2009. De eerste ontvangers hebben per abuis een verkeerde versie van het persbericht gekregen.

Er wordt allereerst gesteld dat "Deadmau5 als enige Nederlandse festival op Extrema Outdoor deze zomer staat", echter hier had eigenlijk vermeld dienen te worden: "...als enige Nederlandse 'outdoor' zomerfestival", aangezien Deadmau5 op 18 juli ook nog de Paradiso zal aandoen.

Daarbij wordt in het bericht verteld dat je "Miss Kitten & The Hacker en electrogrootheid Tiga niet op affiches in deze regionen zult aantreffen, behalve dus op Extrema Outdoor". Met de term 'regionen' wordt bedoeld: de regionen waarin dancefestival Extrema Outdoor plaatsvindt, te weten: het zuiden van Nederland. De artiesten zullen later dit jaar wel degelijk in het noorden van het land nog een festivaloptreden verzorgen.

Extrema vraagt een ieder die het persbericht met de op donderdag 16 april via de Extrema-mailing gemailde informatie heeft gepubliceerd, deze te rectificeren. Desalniettemin heeft Extrema Outdoor weer een allerprachtigste programmering met enorm veel artiesten die niet of nauwelijks in Nederland en omstreken zullen optreden. Zo zal Ed Banger haar enige Nederlandse hosting hebben op Extrema Outdoor; het Franse electrolabel van onder meer Mehdi, Busy P en Justice heeft een eigen stage op het dancefestival.

Ook James Zabiela treedt nergens anders in Nederland op in 2009. Daarbij geven bijvoorbeeld James Holden en Housequake een van hun weinige zomershows op 'Outdoor'. Met trots meldt organisatie Extrema verder dat nu de programmering van het festival bekend is gemaakt, al meer dan de helft van de kaarten zijn verkocht!

EXTREMA OUTDOOR
18 juli 2009
10:00-23:15
10 Area's
Recreatiestrand Aquabest, Best (bij Eindhoven)
Vvk: via Timoco op www.extrema.nl en in de BelCompany-filialen
Tickets: 57,50 (ex. fee)
www.extrema-outdoor.com
 

 

19/05/09    Volledige line-up Extrema Outdoor bekend! Veel exclusiviteit op dancefestival!

Extrema heeft zojuist de volledige programmering van alweer de veertiende editie van haar dancefestival Extrema Outdoor 2009 wereldkundig gemaakt! Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 juli op het vertrouwde recreatiestrand van Aquabest in Best (Eindhoven). Extrema Outdoor 2009 floreert in exclusiviteit met een aanzienlijk aantal artiesten dat deze zomer alleen bij Extrema zal verschijnen.

Zo staat Deadmau5, een van de meest gevraagde dance-artiesten van het moment, als enige Nederlandse festival op Extrema Outdoor deze zomer. En James Zabiela zal überhaupt nergens anders in Nederland optreden in 2009. Miss Kitten & The Hacker en electrogrootheid Tiga zul je eveneens niet op affiches in deze regionen aantreffen, behalve dus op Extrema Outdoor. Ook uniek in Nederland is de hosting van Ed Banger. Het Franse electrolabel van onder meer Mehdi, Busy P en Justice heeft een eigen stage op het dancefestival.

Organisatie Extrema staat bekend om haar kwalitatieve house en die is dan ook weer rijkelijk geprogrammeerd op 'Outdoor'. Maar ook de andere hoeken van de dance worden royaal belicht. Met artiesten zoals Axwell, Dave Clarke, Steve Angello, Sander Kleinenberg, James Holden, Josh Wink, Wally Lopez en bijvoorbeeld Len Faki is de internationale dance-garde weer breed vertegenwoordigd.

Maar ook 's lands grote artiesten en aanstormend talent hebben een welverdiende plek met onder meer Roogs en Erick E's Housequake, Benny Rodrigues en Sunnery James Ryan Marciano bijvoorbeeld. En praktisch het gehele rooster van ExtremaMusic staat natuurlijk geprogrammeerd en dan mogen Joris Voorn en Remy niet ontbreken.

Voor wie even op adem wil komen is elders op het festivalterrein bij Ricco's Village en de Solar Social Club aan het juiste adres.

Bezoeker centraal
Op Extrema Outdoor staat de bezoeker centraal. Er zijn natuurlijk extra bars over het hele festivalterrein verspreid met diverse speciale mixdranken en cocktails. Ook is er weer een extra sluiproute gemaakt met een heuse driehonderd meter lange brug over het recreatiemeer, van de Main Stage naar de Lakeside. Daarbij is er een extra area gebouwd op het water, The Island. Hierdoor is er weer een betere doorstroom mogelijk en wordt er meer ruimte gecreëerd voor de bezoeker.

Voorverkoop
Alle zesduizend speciale Early Bird-kaarten waren al na 2 weken uitverkocht. Inmiddels is de reguliere kaartverkoop in volste gang en zijn nu zelfs de helft van het totaal aantal kaarten over de toonbank gegleden. Tickets bedragen €57,50, exclusief fee. De voorverkoop van Extrema Outdoor 2009 wordt ook dit jaar verzorgd door Timoco. Online geschiedt dat via http://extrema.nl/?module=timoco. En er zijn natuurlijk ook weer Timoco-kaarten te verkrijgen via alle BelCompany-filialen in Nederland. Once Upon A Time Closing Show Ook dit jaar vindt er weer een indrukwekkende eindshow plaats op het festival. Halverwege de prestigieuze brug die gebouwd gaat worden over het meer vindt een waar schouwspel plaats in het teken van het jaarthema 'GIVE' om zo gezamenlijk Extrema Outdoor 2009 onvergetelijk af te sluiten.

Main Stage:
Deadmau5 (CAN), Tiga (CAN), Josh Wink (US), Benny Rodrigues, 2000 and One, Eric de Man, Isis, Eva Maria & Martine.

Future Funk:
Axwell (SE), Steve Angello (SE), Housequake feat. Roog, Erick E & MC Gee, Dirty South (AU), Wally Lopez (ES), Funkerman, Kim Fai (UK), Sam 'o Neall.

Dave Clarke Presents:
Dave Clarke (UK), Miss Kitten & The Hacker LIVE (FR), James Holden (UK), Len Faki (DE), Renato Cohen (BR), Slam (SC), Patch Park, White Noise contest winner.

Lakeside:
Sander Kleinenberg, James Zabiela (UK), Joris Voorn, Lee Burridge (UK), 16 Bit Lolita's, Add2Basket (HU), Applescal LIVE.

Ed Banger Stage:
DJ Mehdi (FR), Busy P (FR), Steve Aoki (US), Feadz (FR), Fake Blood (UK), Joost van Bellen, Beesmunt Soundsystem, Ed Banger All Stars.

Extrema Music:
DJ Remy, Rene Amesz, Warren Fellow, Darko Esser LIVE, Edwin Oosterwal, Pitto LIVE, Mark August, Quince LIVE, TJ Kong.

Royal Dutch:
Sunnery James & Ryan Marciano, Ricky Rivaro, Sidney Samson, Afrojack, Vato Gonzalez feat. MC Tjen, Rehab, Silvano da Silva.

Riccos Village invites Salsa Breeze:
Jack, Herb, Reagan, Guillermo, RO-1, Riccardo & G-Lontra feat. Chelc-D.
Special acts: Latinize & Salsa Sensation dancers and Freestyle Bateria.

The Island:
Lily Pearl (TAI), Michael 'Ille Bitch' Von L.

V's:
Eyesupply, Kijkbuiskinderen, Kunstlicht, Reach Visuals, Judocus.

Extrema 2009: GIVE
Stap in de nieuwe wereld van Extrema Outdoor en check de digiflyer op www.extrema-outdoor.com. 2009 staat voor de organisatie in het teken van het jaarthema 'GIVE'. Extrema wil hiermee mensen bewegen om meer te geven; aan elkaar, om elkaar. Het is geen nieuws dat er in de westerse wereld een enorm toenemende focus op materialisme heerst, maar op Extrema Outdoor creëert Extrema een nieuwe wereld waar iedereen weer met elkaar in plaats van naast elkaar zal leven. Pas dan ontstaan er de mooiste dingen!

Solar Weekend
De Vroege Vogel-voorverkoop eveneens een enorm succes. De exclusieve kaarten voor het festival dat 7, 8 en 9 augustus haar vijfjarige jubileum viert, zijn bijna allemaal verkocht. Naar verwachting zal over anderhalve week de reguliere voorverkoop starten via Timoco.

EXTREMA OUTDOOR
18 juli 2009
10:00-23:15
10 Area's
Recreatiestrand Aquabest, Best (bij Eindhoven)
Vvk: via Timoco op www.extrema.nl en in de BelCompany-filialen
Tickets: 57,50 (ex. fee)
www.extrema-outdoor.com

 

12/05/09    Obsession Outdoor Festival 2009; line-up zo goed als rond!

Nog een paar maanden te gaan en dan barst het festivalseizoen weer los. Als één van de eerste dancefestivals van Nederland zal op zaterdag 6 juni het Obsession Outdoor Festival plaats vinden in Bovenkarspel (nabij Enkhuizen). Op dit prachtige en bosrijke evenemententerrein, gelegen aan de rand van het Streekbos, zal Rewind Events jullie gaan verwennen met de beste house, electro, progressive, techhouse, minimal, techno, hardstyle, early rave en hardcore. Meer dan 25 DJ’s verdeeld over 3 podia zullen deze dag het feestseizoen op een geweldige manier gaan openen. De complete line-up heeft even zich laten wachten maar bij deze presenteert Rewind Events dan ook met trots de volgende namen en podia:

De Dirty Beat Freakz open-air mainstage:

De zon prikt weer ouderwets lekker, de decibellen vliegen uit de speaker en als openener van de mainstage zal Funkerman voor een heerlijk set gaan zorgen. De agenda van Funkerman puilt tegenwoordig behoorlijk uit en de buitenlandse boekingen blijven maar komen. Naast Funkerman wederom de eer aan Luciën Foort. Afgelopen jaar werd zijn set door de bezoekers van Obsession bekroond tot beste set van deze stage en dus reden genoeg hem nog een keer uit te nodigen. Ook zal ‘Mr Loveland’, DJ Marnix, achter de decks verschijnen. Marnix behoort tot één van de meest populaire DJ’s in het Amsterdamse housecircuit en zijn eigen Loveland festival is één van de snelst groeiende festivals van Nederland. Een verassing op de mianstage dit jaar zijn wel de Mightyfools. Dit veelbelovende duo weet elk feest compleet op zijn kop te zetten met als beste voorbeeld wel hun optreden tijdens Dirty Dutch afgelopen jaar. Van de Mightyfools gaan jullie nog zeker heel veel horen, dat staat vast. Het duurde even voordat hij kon worden bevestigd maar Mason komt ook naar Obsession Outdoor. Mason rockte afgelopen zomers onder andere de mainstages van Dance Valley, Mysteryland, Loveland, Sensation en lanceert zijn debuut album rond deze zomer, met featuring artists als Kurtis Blow (US), (Run)DMC (US), Debbie Clare van Massive Attack (UK) en Tom Barman van dEUS (B). Zijn nieuwe release op John Dahlbacks label Pickadoll komt deze maand uit. Met Exceeder bracht Mason als een van de eerste DJ’s de electro sound Europa in en tevens ver daarbuiten. Als afsluiter komt niemand minder dan, en dat mag gezegd worden, legende Joost van Bellen. Zijn Rauw-concept is een mega succes en niet voor niets staat hij elk jaar weer met dit concept op festivals als Mysteryland en 5Days Off. Tevens was hij te zien op de afgelopen Lowlands, waar hij de ‘Bravo’ geheel op zijn kop zette.

Natuurlijk is er ook ruimte voor veelbelovende regio-talenten: DJ’s Tence, Miss Capital D en Aemilius. Nog een leuk nieuwtje is wel de aankondiging van de nieuwe MC voor de mainstage: MC Marxman. De stem van DanceValley zal op 6 juni even de stem van Obsession zijn…wicked!

90Watts Records techstage:

Dit jaar heeft Rewind Events een partij gevonden die zich heel graag wilde koppelen aan het Obsession Outdoor Festival.  90Watts records is een techhouse/deephouse georiënteerd platenlabel uit Amsterdam,  opgericht door Jeroen van Meeteren (in de jaren '90 bekend onder de naam DJ JVM).  90Watts records heeft het  laatste jaar een extreme groeispurt  gemaakt en mag al bij de top van de  underground houselabels genoemd worden. Zo hebben ze het laatste jaar tracks uitgebracht van oa: Tigerskin, Terry Lee Brown JR. en Gimmik (Daniel Sanchez),  en wat er aan zit te komen is ook niet mis. Artiesten die dit jaar in de planning staan zijn onder andere Lauhaus, David Labeij, Sasse en Marc August;  deze laatste producer heeft al op de twee laatste COCOON compilaties van Sven Vath gestaan en is hierdoor door Sven Vath  gebombardeerd tot "Supertalent im Welt"!   Vaste artiesten op 90watts zijn oa:  Angelo D’onorio, PrinsJan&DennisRuyer, Boy Bianchi, Franklin Reeves, Van Meeteren & Hyde, Marten Fisher en Philip Young.  90Watts Records organiseert of host ook geregeld feestjes in Amsterdam. Zo deed 90 Watts Records het afgelopen jaar dingen feesten in Paradiso (samen met Sander Kleinenberg), Studio80, de Odeon (tijdens ADE), Panama, Club Z'ink en organiseren ze geregeld avonden in Club NL. Tijdens het Obsession Outdoor Festival 2009 host dit label dus de techstage en de artiesten die hiervoor zijn uitgenodigd zijn absoluut smaakmakend te noemen. Om maar met de deur in huis te vallen: Kabale und Liebe, David Labeij (Polder), Philip Young, Dennis Ruyer & Prinsjan en Van Meeteren & Hyde en als afsluiter van de techstage is Secret Cinema. Stuk voor stuk fenomenen in de scene. Dit wordt gegarandeerd een volle dag genieten van dikke tech-sounds. De stage wordt geopend door de regio-talenten Jut & Jul en de Electric Twins. 

Floorfillerz hardstage:

Wow! Deze vierde editie van Obsession Outdoor gaat wat de hardstage betreft alle line-ups van de voorgaande jaren zéker overtreffen. Allereerst Tatanka! Deze Italiaanse hardstyle DJ heeft vele, vele fans en zet keer op keer een dijk van een set neer en Rewind Events is dan ook meer dan trots om hem aan te mogen kondigen dit jaar. Daarnaast D-Block & S-te-Fan. Deze jongens gaan echt als een raket en mixten niet voor niks één van de DefQon1 CD’s vorig jaar. Als afsluiter zal Noize Suppressor gegarandeerd het dak van de tent af blazen. Hij is momenteel één van de ‘most wanted’ hardcore artiesten van Nederland. Rewind Events gaat ook nog even terug in de tijd van de hardcore met het duo s’Aphira versus Chosen Few. Een lekker setje oude beukers die ze al eerder met veel complimenten lieten horen op ‘Beter kom je niet’ in de Hemkade. Ook Shadowphaxx maakt deel uit van de line-up, en ook hij staat garant voor een sublieme DJ-set. Last-but-not-least is ook dit jaar DJ JP weer van de partij. Deze mixmeester zet keer op keer geweldige DJ-sets neer en mag zo langzamerhand ook wel een ‘godfather’ genoemd worden. Natuurlijk ontbreken hier de ‘talents’ niet. Dit jaar de eer aan Twisted en The Vinyl Pimp. Laatst genoemde is één van de meest geboekte regio-helden en dat is niet voor niks, mis hem dus zeker niet! De hardstage zal worden gehost door MC JB.

De website:

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de website een belangrijke rol gaan vervullen met betrekking tot de promotie van Obsession Outdoor. Dit jaar is het ontwerp van de website uitbesteed aan Diffuse.nl en deze kunstzinnige helden hebben er echt iets geweldigs van gemaakt. Kijk dus zeker even op www.obsession-outdoor.nl en waan je alvast even op het festivalterrein.

De locatie:

Het festivalterrein is eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf treinstation Bovenkarspel Flora is het slechts enkele minuten lopen. Ook met de auto is het Obsession Outdoor Festival heel gemakkelijk te bereiken. Rondom het festivalterrein zullen er meer dan genoeg parkeerplaatsen zijn. Het festival duurt van 13:00 uur tot 24:00 uur.

De kaartverkoop voor het Obsession Outdoor Festival is reeds begonnen via www.obsession-outdoor.nl.

De kaarten zijn ook te koop bij verschillende verkooppunten. Alle voorverkoopadressen zijn te vinden op de website. Kaarten kosten € 24,- exclusief fee. Aan de dagkassa kosten de kaarten € 30,-.

 

07/04/09 Nieuwe editie DEMOLICIOUS op zondag 12 april 2009

Op veler verzoek eindelijk weer eens een DEMOLICIOUS in de Waerdse Tempel te Heerhugowaard. Hét platform voor "The Unknown DJ" uit de regio. Onbekende en opkomende dj-talenten uit de 072-regio kunnen zichzelf in de kijkert draaien.  

Line up:
16:00-17:00 – VIRGIL&PEEWEE
17:00-18:00 – CARLO
18:00-19:00 – D-MENACE
19:00-20:00 – DOLCE & ALEX MULLER
20:00-21:00 – RENJI
21:00-22:00 – ART-D-FACT
22:00-22:45 – EXTREME DNA
22:45-23:30 – VINYL PIMP
23:30-00:15 – SAM D
00:15-01:00 – CONSPIRATOR  

Datum:                    zondag 12 april 2009.
Zaal open:              16:00 uur.
Eindtijd:                   01:00 uur.
Voorverkoop:         € 5,00 (ex. € 1,65 fee).
Voorverkoop WT:  € 5,00 (ex. € 1,00 fee).
Aan de deur:          € 8,00.

Website:                    www.waerdsetempel.nl  

 

18/03/09 Start kaartverkoop Indian Summer Festival 2009

Zaterdag 20 juni 2009, van 12.00 tot 01.00 uur, vindt de negende editie plaats van het grootste festival van de kop van Noord-Holland: ‘Indian Summer Festival’. Het festival kent inmiddels een lange geschiedenis, met tal van uitstekende acts en een heerlijk relaxte sfeer. Zaterdag 21 maart aanstaande, start de voorverkoop van het Indian Summer Festival. Alle voorgaande edities op het recreatiegebied Geestmerambacht te Broek Op Langedijk waren ver van tevoren uitverkocht.

Dit jaar heeft Indian Summer Festival gekozen voor de Maya kalender als thema. Op Indian Summer Festival draagt elke area een eigen Maya-symbool. Op maar liefst zeven verschillende podia is een ruim aanbod van allerlei vormen van entertainment. Zo zijn er in totaal 42 acts verspreid over de Pop/ Rock stage, Dance Mainstage, Blacklist area en 80’s/ 90’s stage.

Naast de traditionele podia is er ook aandacht voor opkomende bands op de Serious Talent Stage, in samenwerking met 3FM. Dit jaar besteedt Indian Summer Festival in de ‘Groene Area’ ook aandacht aan bewust leven; met het oog op het milieu, in samenwerking met Globalicious. Daarnaast is er ruimte voor standup comedy in het Cool Comedy Cafe. Er wordt ook weer fors geïnvesteerd in de aankleding van het festival. Een top decoratie, aangesloten met de juiste entertainment en interactie met het publiek; zijn belangrijke elementen op Indian Summer Festival. 

Indian Summer Festival heeft de volgende namen al bevestigd: Blǿf, Milow, Junkie XL, Kane, Dr. Lektroluv, Frank Boeijen, Benny Rodrigues, Novastar, Sander van Doorn, Chuckie, Kraak & Smaak, Martin Solveig, De Staat, Lucien Foort, Erick E, Electric Jets en King Jack.

Tickets zijn € 46,- euro (ex fee), verkrijgbaar via ticketonline.nl, Free Record Shop en alle vaste voorverkoopadressen.

Meer informatie: www.indiansummerfestival.nl

 

16/04    Kraak & Smaak’s nieuwe album “Plastic People” vanaf 7 april verkrijgbaar

Sinds de release van het debuut Boogie Angst (2006) op het Engelse label Jalapeno Records heeft Kraak & Smaak zowel als dj’s en als live band honderden optredens in binnen en buitenland verzorgd. Zo waren er uitgebreide tournees en festivalgigs in Europa (o.a. Pinkpop, support Faithless tour en Sziget), Groot-Brittannië (o.a. Fabric, Cargo, Bestival, Breakspoll), de VS (o.a. Coachella, SXSW, Miami Winter Music Conference) en Australië (o.a. Good Vibrations), nog eens aangejaagd door aparte releases van het album in de Benelux, de VS en Japan. Voorts werden in 2007 de mannen van K&S door het internationaal toonaangevende Britse dance magazine I-DJ uitgeroepen tot ‘Must See Live Act’, tussen klinkende namen als Chemical Brothers, Moby en Basement Jaxx. Toen het eerste album Boogie Angst uitkwam viel het op omdat het met niets anders te vergelijken was. De originele ‘K&S brand’ van dance, funk, jazz en electronica zorgde ervoor dat Kraak & Smaak vanaf het begin werd ondersteund door de grote namen van BBC’s Radio 1. De band werd meerdere malen uitgenodigd door de legendarische BBC jock Annie Nightingale om dj guestmixes te maken. Ook haar collega’s Annie Mac en Pete Tong waren snel om en K&S kreeg de nodig airplay in Engeland en de rest van de wereld. De vernieuwende sound leidde tot vele verzoeken voor remixes met Jamiroquai als eerste in de rij wachtenden die verder bestond uit onder andere Richard Dorfmeister en Junkie XL, Mark Rae en Soul of Man. Een uitgebreide verzameling daarvan werden uitgebracht op de dubbel cd The Remix Sessions (2007). Gelukkig hebben de heren tussen al het optreden en hun remix-activiteiten ook nog de rust kunnen vinden om een geheel nieuw album op te nemen waarvan de release voor begin april gepland staat: Plastic People. ‘De goodwill die we kregen na de release van ons eerste album opende een aantal deuren voor ons’, zegt Mark. ‘Contact leggen met buitenlandse collega’s ging opeens een stuk makkelijker, evenals de wil tot samenwerking. Zo hebben we een killertrack met de aanstormende Britse soulzanger Ben Westbeech opgenomen. Deze track, ‘Squeeze Me’, vonden we zo goed dat het de eerste single van de nieuwe plaat is geworden. Daarnaast hebben we nummers gemaakt met Mark Brydon van Moloko (‘Plastic People’) en de rapper Dudley Perkins (That’s my word’) van het Amerikaanse hip hop label Stones Throw en hebben we onze live band betrokken bij enkele nummers. Zo heeft onze zangeres Rose het nummer ‘Are you ready for life’ geschreven en ingezongen en waren Ro Krom en Marc Baronner betrokken bij de instrumentale invulling van een aantal nummers. En last but not least gaan er natuurlijk ook nog props naar Yerry Rellum (beter bekend als de Nederlandse soulzanger Caprice) voor zijn tekst en zang voor ‘Bobby & Whitney’. ‘Het nieuwe album is volwassener’, zegt Wim. ‘We hebben met een paar van onze helden gewerkt en dat heeft zeker effect gehad. We willen nog steeds nummers schrijven die goed op de dansvloer werken, maar daarnaast ook meer liedjes en soundscapes. Zo hebben we ook een ongelofelijk mooie filmische track gedaan met Carmel, een bekende jazz zangeres uit de jaren ‘80.’ ‘We hebben het handelsmerk van ‘de K&S sound’, zoals de Rhodes en de clavinet, op een aantal nummers aangehouden’, aldus Oscar. ‘Maar nummers als Plastic People hebben een wat viezer en elektronischer randje door het gebruik van oude analoge synths en andere apparatuur. Het is een natuurlijk gevolg van het spelen voor grote mensenmassa’s tijdens festivals en het zien van bands als Soulwax en Daft Punk die het publiek uiteenscheuren met hun sterke rauwe, donkere riffs. We willen nog steeds het party-funk-element voor onze liveshow behouden, maar je hebt die donkere momenten nodig. Een en ander is voor ons gevoel nu completer’. In tegenstelling tot sommige van hun collega’s kijken de jongens erg uit naar het moment dat ze weer gaan toeren als band en als dj’s. Want hoewel Kraak & Smaak oorspronkelijk begon als studioproject van oprichters Oscar De Jong, Mark Kneppers en Wim Plug, werd het dus ook al snel één van de hotste live en dj acts in de internationale dance scene. Naast de drie kernleden van Kraak & Smaak op toetsen, draaitafels en effecten wordt de live act aangevuld met Ro Krom (drums en zang), Rose Spearman (zang) en Marc Baronner (basgitaar) en de dj act met DJ DeLaSarge. ‘Ik hou van de eenvoud’, zegt Oscar. ‘Er is slechts een doel – naar de show gaan - optreden – de afterparty  doen – verder gaan.’

 

15/04    Indian Summer Festival presenteert volledige line-up

Op zaterdag 21 juni 2008 vindt voor de achtste maal Indian Summer Festival plaats. Al jarenlang weet ‘de parel van het Noorden’ tienduizenden bezoekers te trekken naar recreatiegebied Geestmerambacht in Broek op Langedijk. Nadat de organisatie al in een eerder stadium een aantal namen vrij kon geven, is nu het volledige programma bekend voor Indian Summer Festival 2008.

Speciaal voor de achtste editie is dit jaar in vergelijking tot de gebruikelijke vier area’s een extra podium aan het festival toegevoegd. Zo zullen dit jaar liefst vijf stages terug te vinden zijn op Indian Summer Festival 2008: Pop/ rock, Dance mainstage, Dance – Blacklist, 80’s/ 90’s en een speciale talenten-area waar de groeibriljanten van Noord-Holland van zich mogen laten horen. De complete line-up voor Indian Summer Festival 2008 ziet er als volgt uit:

Pop/ Rock: Anouk, Golden Earring, Het Goede Doel, Pete Philly & Perquisite, Room Eleven, Alain Clark en Leaf.

Dance – Mainstage: Junior Jack & Kid Creme, Ron Carroll, Michel de Hey, Roog, Benjamin Bates en Isis.  


Dance – Blacklist: Chuckie, Erick E, Benny Rodrigues, Sunnery James & Ryan Marciano, Jeremaine S, Ricky Rivaro en Jody San.

80’s/ 90’s: Ben Liebrand, Alex van Oostrom, 90’s Now en Willem.

Talent: wordt komende maanden bekend gemaakt.

Voor meer informatie over Indian Summer Festival 2008 surf je naar de website van het festival: http://www.indiansummerfestival.nl

Tickets voor de officiële opener van het zomerseizoen zijn à € 42,50 verkrijgbaar bij alle bekende voorverkooppunten van Ticketbox, maar ook via http://www.ticketonline.nl . Ook zijn er verscheidene regionale voorverkoopadressen aangewezen, voor deze adressen verwijst de organisatie graag naar haar website. De organisatie raadt wel aan niet te lang te wachten met de aankoop van je tickets, want alles wijst erop dat ook dit jaar Indian Summer Festival voortijdig zal uitverkopen.

 

15/04    Line-up Extrema Outdoor 2008 op 18 april bekend!


EINDHOVEN – De programmering van dancefestival Extrema Outdoor zal op vrijdag 18 april wereldkundig worden gemaakt. Die dag zullen de 40.000 E-friends als eerste via Extrema’s nieuwsmailing op de hoogte worden gesteld. Maandag 21 april verschijnt daaropvolgend het officiële persbericht van organisator Extrema. Dat maakte de dance-promotor vandaag bekend. De dertiende editie van Extrema Outdoor vindt plaats op zaterdag 19 juli 2008. 

De online voorverkoop van Extrema Outdoor 2008 geschiedt ook dit jaar via Timoco en gaat 5 april al van start. BelCompany zal vanaf de bekendmaking van de line-up op 18 april de reguliere ticketvoorverkoop op zich nemen. Extrema benadrukt het feit dat er nu al malafide ticketaanbieders op de online markt zijn en waarschuwt voor valse en doorgaans veel te dure kaarten.

Over de programmering van deze dertiende editie van Extrema Outdoor wordt inmiddels hevig gespeculeerd, maar Extrema wil vooralsnog weinig loslaten om de spanning nog even wijselijk op te bouwen. Wel wordt gemeld dat er voor het 9 area’s tellende festival breder is geprogrammeerd dan ooit tevoren, met naast house ook opvallend veel aandacht voor andere dance-genres. Ook zullen er verschillende van ‘s werelds beste labels te gast zijn met hun eigen area’s.

De digitale preflyer www.extrema-outdoor.com staat inmiddels online en geeft alvast een sneak preview van het uiteindelijke artwork. Met het jaarthema ‘Insane Beauty’ vestigt de organisatie aandacht op de continu gemanipuleerde beelden in de media en de daaruit voortvloeiende onrealistische kijk op de wereld. Het figuur dat te zien is op de online preflyer wordt nu nog verhuld door haar vleugels, maar zal zich  op 18 april openstellen voor de wereld. Let op: Beauty is in the eye of the beholder...

 

25/01    Art-D-Fact’s album TOP 25 for 2007

 

Pretz: "Soundcastles” (i-Label)
4hero: “Play With The Changes” (Raw Canvas)
Ulrich Schnauss: “Goodbye” (Independiente)
The Stance Brothers: “Kind Soul” (Ricky-Tick Records)
Ben Westbeech: “Welcome To The Best Years Of Your Life” (Brownswood)
Caural: “Mirrors Of Eyes” (Mush/ Dirty Loop) 
AIR: “Pocket Symphony” (Virgin Music/ EMI Music)
Flowriders: "R.U.E.D.Y." (Mr. Bongo)
RJD2: “The Third Hand” (XL Recordings) 
Kettel: "Whisper Me Wishes" (DUB Recordings)
Common: “Finding Forever” (Geffen Records)
The Politik: “The Politik” (Antipodean/ Milan Records)
Joris Voorn: “From A Deep Place” (Green/ Technorient)
Cobblestone Jazz: “23 Seconds” (!K7)
Gerardo Frisina: “Note Book: A Journey In Sound” (Schema)
Rednose Distrikt: “Poes” (Kindred Spirits)
Jill Scott: “The Real Thing” (Hidden Beach Recordings)
Stephan Bodzin: "Liebe Ist" (Herzblut Recordings)
Monsieur Dubois with Joseph Bowie: “Soul Integration” (Challenge)
Pete Philly & Perquisite: “Mystery Repeats” (Unexpected Records)
Soil & “Pimp” Sessions: “Pimpoint” (Brownswood Recordings)
State Of Monc: “Clippertron - Extended” (Challenge Records) 
Keynote Speakerz: “Record” (Painted Dog Records)
The Dining Rooms: “Ink” (Schema Records)
Fragile State: “Remixes/ Classics” (i-Label)

 

25/01    Portishead in de Heineken Music Hall, maandag 7 april 2008

Maandag 7 april geeft de Britse band Portishead voor het eerst in tien jaar een concert in Nederland in de Heineken Music in Amsterdam. De voorverkoop begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur.  

Portishead wordt in 1991 in Bristol opgericht door multi-instrumentalist Geoff Barrow en zangeres Beth Gibbons. Het eerste album ‘Dummy’, dat drie jaar later verschijnt, zorgt mede dankzij de hits ‘Glory Box’ en ‘Sour Times’ voor een wereldwijde doorbraak. De combinatie van trip hop met vleugjes jazz en blues, samples van jaren ‘60 en ‘70 nummers en Gibbons’ karakteristieke stem levert Portishead eveneens een prestigieuze Mercury Prize op.  

In 1997 verschijnt het tweede album ‘Portishead’. In datzelfde jaar geeft de band ook een  concert samen met het New York Philharmonic orchestra dat als ‘Roseland NYC Live’ wordt uitgebracht. Kort daarna gaan de bandleden hun eigen weg met eigen projecten, maar in 2005 komen ze weer bij elkaar. Een nieuw album staat in de planning voor april van dit jaar.  

Datum: maandag 7 april 2008
Locatie: Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 38 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

 

01/12    Club Groucho Presents: Solo Moderna & Friends (live)

 

Club Groucho zag in februari dit jaar voor het eerst het licht met soulvolle dj sets van Thelonious, Don Point, Miss Delicious en de heerlijke Karen P in Toko 94. Nu hebben wij, Don Point en Miss Delicious, besloten om Club Groucho - where everyone’s a member - maandelijks voort te zetten in hét jazzcafé van Rotterdam: Dizzy. Onze eerste editie zal plaatsvinden op 1 december, de zaterdag na het 30-jarig bestaan van Dizzy, om zo de horizon van jazzliefhebbers te verbreden en een podium te geven aan het beste in de jazzdance. Al jaren huis DJ’s van Dizzy die de zaterdagavonden opleuken met jazz, broken beats, latin, funk, hiphop en deep house, zijn wij teleurgesteld in het nachtleven van Rotterdam. De soul is eruit. Het publiek is versnipperd. Met Club Groucho proberen wij het aanbod te verrijken en voornamelijk afwisseling te bieden aan de beukende four to the floor van de grote clubs.

 

Club is dead, Long Live Club Groucho! Voor de eerste productie hebben wij de Nederlandse Solo Moderna weten te strikken. Deze dj/producer van het Social Beats label (waar ook de Jazzinvaders hun plaatjes uitbrengen) heeft onlangs zijn goed ontvangen album ”Boogalookalikes” uitgebracht, een eclectische en zeer aanstekelijke mix van jazz, tango, bossa nova, break beats en Balkan blues. Voor Club Groucho (en voor zijn komende tournee) heeft hij muzikanten van de bovenste plank weten te strikken om de muziek meer ‘schwung’ te geven; feestpret en voetjes van de vloer gegarandeerd. Dus, trek je mooiste kleertjes en meest comfortabele schoenen aan, want stilstaan is er op deze avond niet bij!

 

Club Groucho presents Solo Moderna & Friends (Live),

Overige DJ’s:            Miss Delicious en Don Point.

Datum:                       1 december 2007.

Tijd:                             23.30u - 4.00u.

Entreeprijs:                € 8,-.

Adres:                        's-Gravendijkwal 127, Rotterdam.

 

 

17/11    Kraak & Smaak op najaarstour met liveband

Terugkijkend naar de laatste twee jaar is de band Kraak & Smaak volop bezig geweest. Met meer dan 200 live shows, onder andere op het Eurosonic festival, het SXSW Festival en de Miami Winter Music Conference. Komende tour is Kraak & Smaak weer in het land te zien. Van Oss tot Amsterdam en van Heerlen tot Haarlem. Een tour waarbij je de eerste nummers live hoort van het nieuwe album dat in voorjaar 2008 verschijnt.

Kraak & Smaak startte van origine als een studio project met Oscar de Jong, Mark Kneppers en Wim Plug, maar al snel ging de band ook live op pad met Ro Krom op drums en zang, Rose Stigter op zang en Marc Baronner op de basgitaar. Bij de nieuwe formatie is gitarist Paul Jan Bakker toegevoegd. De afgelopen maanden is Kraak & Smaak druk geweest met de opnames van hun nieuwe album, wat begin volgend jaar in de winkels ligt. Op de plaat zijn samenwerkingen te vinden met onder andere Mark Brydon (Moloko), Ben Westbeech en Dudley Perkins. Kraak & Smaak komt op 26 november met een voorproefje: een 12 inch met daarop de twee tracks Funk Ass Rotator en Mad as Hell. Deze nummers zijn nu al te beluisteren op de website van Kraak & Smaak: www.kraaksmaak.com

In het voorprogramma van de najaarstour staan Melomanics, wiens werk afgelopen jaar beloond werd met een Essent Award. Meer info op www.melomanics.nl

 

17/11    C-Mon & Kypski zetten speciale actie in op MySpace

In januari 2008 zal C-Mon & Kypski nog drie speciale shows neerzetten onder de naam ‘Circus C-Mon & Kypski’. Speciaal voor deze gelegenheid zullen alle gastartiesten die op het album Where The Wild Things Are meedoen acte de présence geven en worden opnames gemaakt voor een later te verschijnen DVD. Ook wordt een unieke actie ingezet op MySpace.

3x Circus C-Mon & Kypski: in januari zal C-Mon & Kypski met drie speciale optredens in achtereenvolgens de Tivoli (17 januari), de Melkweg (19 januari) en de Effenaar (20 januari) luid van zich laten horen. Speciaal voor deze gelegenheid zullen alle gastartiesten die op het album Where The Wild Things Are meedoen met de band op het podium staan geven. "We willen nog 1 keer alles uit de kast trekken, en met het volledige C-Mon & Kypski Circus drie van de vetste podia van Nederland omver blazen! Met Amsterdam Klezmer Band, Benjamin Herman, Pete Philly, Jiggy Djé & SpaceKees en Voicst hebben we een euforische zomer meegemaakt. Zo willen we de Where The Wild Things Are tour ook afsluiten alvorens aan nieuw materiaal te gaan werken!" aldus C-Mon.

MySpace Nederland: de band lanceert de concerten door de fans via een unieke wedstrijd te vragen om hun MySpace profiel om te zetten in de Circus-show poster. Deze unieke prijsvraag beloont de drie fans die de meeste MySpace-vrienden hebben weten te overtuigen met kaartjes voor alle drie de shows en om natuurlijk de geschiedenisboeken in te gaan als de grootste C-Mon & Kypski fans. De Circus C-Mon & Kypski poster is te downloaden in de media-sectie van de C-Mon & Kypski website. C-Mon hierover: "MySpace draagt veel bij aan de internationale ambitie die C&K heeft; we komen via MySpace makkelijk in contact met buitenlandse artiesten, podia en muziekindustrie mensen. Zo werken we nu aan een remix-uitwisseling via MySpace met Bassnectar, een Amerikaanse breakbeat held"

DVD: de drie speciale shows zullen worden gefilmd voor een in 2008 te verschijnen DVD van C-Mon & Kypski. Release datum van deze DVD is nog niet bekend.

CIRCUS C-MON & KYPSKI
17 januari – Tivoli Oudegracht, Utrecht
19 januari – de Melkweg, Amsterdam
20 januari – Effenaar, Eindhoven

Aanvang:  21:00u.
Tickets:  €15,-
VVK: www.ticketmaster.nl 

WEB: http://www.c-monandkypski.com

 

17/11    Get Addicted to House Music!

De derde editie van de Amsterdamse clubavond Addicted zaterdag 1 december staat in het teken van de lancering van hun allereerste dubbel-cd met de naam 'Addicted to Erick E'. Addicted vindt sinds oktober van dit jaar iedere eerste zaterdag van de maand plaats in club Panama en biedt internationale deep house voor grown-ups (21+). Maandelijks worden buitenlandse gast dj's onthaald. Tijdens de cd release party 1 december is het de beurt aan het Italiaanse duo The Cube Guys, dat ook verantwoordelijk is voor enkele remixen op de nieuwe cd. In de Deep & Dirty area is o.a. de Fransman Jean Cedric te gast op het verjaardagsfeestje van Philip Young.  

'Addicted to Erick E' is een dubbel-cd vol toonaangevende internationale housetracks van het moment. Erick heeft voor deze mixcompilatie zijn cd-map ondersteboven gekeerd en een flink aantal van zijn favoriete housetunes weten te vinden. Naast remixes van Shapeshifters, Martin Solveig, David Vendetta en de hit Sandy Rivera & Haze 'Freak' die van zijn eigen hand zijn, staan er nummers en remixes op van o.a. John Dahlback, Grand Nelson, Baggi Begovic, Penn & Jabato, Mark Knight en The Cube Guys. Erick E is er uitstekend in geslaagd met het geluid op de cd het gevoel van de Addicted feesten weer te geven en over te brengen. Vanaf 23 november ligt de cd (die uitkomt op het label Sneakerz MUZIK) in de winkels. Door Erick E speciaal gesigneerde exemplaren zijn zaterdag 1 december voor zo'n 20 euro verkrijgbaar in Panama, tijdens de Addicted release party.

Addicted - cd release party

Datum: zaterdag 1 december 2007

Tijd: van 22.00 tot 04.00 uur

Locatie: Panama, Amsterdam

Line-up Addicted area: The Cube Guys, Erick E, Baggi Begovic.

Line-up Deep & Dirty area: Jean Cedric, Philip Young, surprise guests.

Entree: 15 euro in de voorverkoop via www.beep.nl, 18 euro aan de deur.

Meer informatie: www.addictedto.eu en http://clubaddicted.hyves.nl

 

 

 

26/07    Loveland Festival 2007, zaterdag 4 augustus 2007

Vandaag kondigt Loveland de tweede editie van haar festival aan. Op zaterdag 4 augustus 2007 wordt er een vervolg gegeven aan de succesvolle introductie van vorig jaar, opnieuw in het Sloterpark te Amsterdam. Loveland’s eerste festival werd de vertaling van de passie en toewijding waarmee de organisatie al ruim twaalf jaar evenementen organiseert. Loveland staat nu voor de taak om het concept ‘Loveland Festival’ te bewaken. 

In 2006 was het moment daar en werd het festival temidden van een overvol seizoen gelanceerd. Na afloop bleek de organisatie goed te hebben ingespeeld op de wensen van het Nederlandse publiek: vernieuwende programmering, unieke locatie en een intieme sfeer zorgden ervoor dat de bezoekers naar huis gingen met het gevoel deel te zijn geweest van een geheel nieuwe ervaring. De vergelijking van Loveland’s eerste festival en de allereerste buitenfeesten bleven dan ook niet uit. Marnix: “Tien jaar geleden was het al te gek om in de buitenlucht wat te dansen op housemuziek. Nu de zomerfestivals als paddenstoelen uit de grond schieten, wordt het publiek veeleisender en is het aan ons de taak om te gaan onderscheiden en het ultieme gevoel van vrijheid te creëren. Hierbij zul je àlle zintuigen nodig hebben.” 

Was het festival vorig jaar nog het begin van een nieuwe stap, dit jaar zullen de mensen achter Loveland er alles aan doen om de overtreffende trap te betreden. De programmering bestaat uit meer dan zestig dj’s, variërend van lokaal aanstormend talent tot de absolute internationale top. Het evenemententerrein aan de Sloterplas biedt uitzicht op twee idyllische eilanden, is verdubbeld qua oppervlakte en telt nu vijf dance area’s. De invulling van show en entertainment zal van hoogstaand kwalitatieve en creatieve aard zijn en garant staan voor een onvergetelijke beleving. In de komende weken zullen er via de website www.lovelandfestival.nl steeds meer tipjes van de sluier opgelicht worden. Hoewel de invulling van dit concept groots is, blijft intimiteit en het sfeervolle karakter de essentie van Loveland Festival.

FIRE! Stage: Eric Prydz (SWE), Sébastien Léger (FR), Sander Kleinenberg, Benny Rodrigues, Alexander Koning, 100% Isis, Marnix, LIVE Anthony Rother (GER), LIVE Mason & The Maker, MC Marxman

T-Dansant Area: Ron Carroll ft. CeCe Peniston (USA), Joey Negro (UK), Michel de Hey, Seamus Haji (UK), Shapeshifters (UK), Kid Batchelor (UK), Roog, Godard, Didiér Stijn, MC Lex Empress.

Beach Stage: Jazzy Jeff (USA), Wicked Jazz Sounds (Phil Horneman vs Leroy Rey), Mr Wix vs Tom Trago, Rednose Distrikt (Steven de Peven vs Aardvarck), Cultwash (Kostas Hom vs San Proper), Hitmeister D, The Flexican, Sander Hucke, Greg van Bueren, MC Lyrical Tie.                                                                

Rise Arena: Tiefschwarz (GER), Clive Henry (UK), Âme (GER), Bart Skils, 2000 and One, Sandrien vs Carlos Valdes, Marcus, LIVE Spirit Catcher (BEL), MC Zoë Xenia.

Dutch House Arena: Erick E, Fedde Le Grand, Laidback Luke, Gregor Salto, Chuckie, Don Diablo, Victor Coral, Brian S, Jaziah, Raymundo, Stef Vrolijk, Frederik Abas, Tettero & Sven, Marc Benjamin, MC Gee. Algemene informatie:


Algemene informatie:

Datum:     Zaterdag 4 augustus 2007
Tijden:     10:00 uur – 23:00 uur
Adres:     President Allendelaan 3, Amsterdam (Sloterparkbad)
Website:  www.lovelandfestival.nl

 

 

08/05    Demolicious: Local Heaven Edition, donderdag 17 mei in De Waerdse Tempel

 

Hemelvaartsdag wordt dit jaar uitgebreid gevierd in De Waerdse Tempel te Heerhugowaard. Vanaf 16u ’s middags staat een nieuwe editie van Demolicious op het programma.

 

Dit gratis toegankelijke feest is al diverse malen succesvol gebleken en geeft onbekend en aanstormend talent de kans om op het podium zijn/ haar kunsten te vertonen. Daarnaast geeft het platform een goed zicht op de vele muziekstijlen en artiesten die het HAL-gebied rijk is. De organisatie oogst hiermee zowel bij de participerende DJ’s als bij het publiek veel lof. De laatste editie, de ‘Easter Edition’, werd op zondag 8 april jl. gehouden en werd dan ook een erg gezellige en goed bezochte aangelegenheid.

 

Deze nieuwe Demolicious editie op Hemelvaartsdag zal qua muzikale stromingen wederom een zeer brede diversiteit aan dance-muziek bevatten; voor elk wat wils. Er zal subtiel worden opgebouwd van gezellige clubmuziek tot snoeiharde housevarianten, met alles wat daartussen ligt.

 

Op het podium zullen voor deze editie een aantal local heroes verschijnen. Zo zal Vince Porter na zijn eerdere, overtuigende performances op het MiXtream Festival 2006, in club Panama* en op Demolicious: Clubgrooves (maart 2006) ook Acte de Présence geven op deze editie. DJ Spoth meldde zich aan voor een technoset en zal aan het begin van de avond het vuurtje op de dansvloer aanwakkeren. Het duo Rockdown Superstars (uit Den Helder) besloot pas geleden, na het succes met hun productie “Rockdown”, verder uit te groeien onder de vleugels van niemand minder dan top DJ/ producer Ferry Corsten en mogen op steeds meer support rekenen sinds “Rockdown” op een Miami Winter Music Conference sampler CD terecht kwam. Verwacht een aanstekelijke vette clubsound. Aansluitend in de grote zaal; de mannen achter de succesvolle Obsession events: het DJ-trio The Rewind DJ’s (Bizar, Justin en Tense). Afgelopen Koninginnenacht draaide Art-D-Fact al op het BEATrix presents Royal Rockerz feest in de Waerdse Tempel (met DJ’s Estroë en 2000 and One). Deze Heerhugowaardse jock zal wederom laten horen dat hij niet voor één stijl te vangen is. Van het hardere werk zijn wij natuurlijk ook niet vies en dus gaan we in de loop van de avond een tandje harder met DJ’s Extreme DNA en Exin, die inmiddels bekendheid geniet, vanwege zijn beruchte stage performance en zijn vette sets, ondermeer tijdens Hardpact. Last but definately not least, gaan we met z’n allen ff lekker hakken, jumpen, whatever op de hardcore van Sam D, zodat de avond op een gepaste en krachtige wijze wordt afgesloten.

 

De nadruk zal deze dag echter niet volledig komen te liggen op de DJ’s, maar vooral op de gezelligheid, muzikale diversiteit  en meet-en-greet van bezoekers en de artiesten van de toekomst. Kortom: support your local DJ’s en komt allen naar dit gratis toegankelijke evenement!

 

Event:             Demolicious (Hemelvaartsdag).

Datum:           Donderdag 17 mei 2007.

Tijd:                Deuren open 16u, sluiting om 01u.

Entree:           Gratis.

Leeftijd:          Vanaf 16+.

DJ’s:               Rewind DJ’s, Art-D-Fact, Vince Porter, Spoth, Rockdown Superstars, Sam D, Exin en Extreme DNA.

Locatie:          De Waerdse Tempel, Strand van Luna 1, Heerhugowaard.

Website:        www.waerdsetempel.nl

 

 

 

05/05    Zaterdag 2 juni: Spectaculair Dance-Festival 'Obsession Outdoor'

 

De datum komt steeds dichterbij en er wordt dan ook al heel veel over gesproken. Op zaterdag 2 juni zal Rewind Events het dance-festival seizoen doen openen met haar tweede editie van het Obsession Outdoor Festival op het festivalterrein te Bovenkarspel. Naar verwachting zullen ruim 3000 bezoekers een bezoek gaan brengen aan dit spectaculaire festival die dit jaar een wel heel kwalitatieve line-up kent.

 

DJ’s & podia:

De DJ’s op het Obsession Outdoor Festival zullen over twee podiums verdeeld worden:

Als eerste de ‘Dirty Beat Freakz stage’ waar Erick E, Gregor Salto, Jordy Lisious, Benjamin Bates, Bart Skils, Mr Slide, Stamble, de Rewind DJ’s en mc Se-Bas voor de house, elektro en techno beats zullen zorgen. Op 12 mega plasma schermen zullen hier visuele hoogstandjes worden vertoond door één van de beste VJ’s van Nederland, die momenteel ook vaak in Japan zijn kunsten vertoont: VJ Dirty Brown Visuals. Daarnaast is er de ‘FloorFillerz stage’ waar Pavo, Dr Rude, Korsakoff, Trilok & Chiren, JP, Jon-E, K-Zero en mc J-B de hardtrance, hardstyle, jump en hardcore door de speakers zullen laten knallen. In deze tent zullen vier lasers voor een waanzinnige lichtshow gaan zorgen. Kortom: van 14:00 tot 24:00 uur non-stop vette DJ’s en visuele entertainment.

 

Route en parkeren:

Het festivalterrein is zeer gemakkelijk te bereiken. Het terrein ligt tussen Hoorn en Enkhuizen aan de N302, gelegen naast het sportpark van voetbalvereniging KGB te Bovenkarspel. Voor mensen die met de auto willen komen worden deze zowel vanuit Enkhuizen als Hoorn geadviseerd de N302 te volgen richting Bovenkarspel. Het parkeerterrein van de CNB veilinghallen, en indien deze vol is, het parkeerterrein van de Ranzijn, zullen worden gebruikt voor het festival. Deze parkeerterreinen liggen nabij het festivalterrein. Mensen die met de trein willen komen kunnen het beste uitstappen op station Bovenkarspel Flora. Vanaf dit station zullen borden de weg naar het festivalterrein wijzen.

 

Tickets en voorverkoop adressen:

De kaartverkoop is inmiddels al een tijdje van start gegaan en gaat vooral online heel erg goed. Je kan via www.rewindevents.nl tot en met 19 mei kaarten bestellen. Een kaart voor het Obsession Outdoor festival kost in de voorverkoop € 19,50 (excl. fee). Aan de kassa kosten de kaarten € 24,00. Bij de volgende voorverkoop adressen kan je kaarten kopen voor het Obsession Outdoor Festival: Alkmaar - Music Store (Europaboulevard 344), Amsterdam - Music Store (Buikslotermeerplein 253), Andijk - Primera (w.c. Belderhof), Bovenkarspel - Rheino's (w.c. Streekhof), Den Helder - Music Store (Spoorstraat 32b), Enkhuizen - Primera (Westerstraat 105), Grootebroek - Tamoil Tankstation (Raadhuislaan), Haarlem - Music Store (Generaal Cronjestraat 82), Heerhugowaard - Tabakspeciaalzaak Evers (w.c. Middenwaard), Hoogkarspel - Sumijo (w.c. Reigerspassage), Hoorn - Music Store (Grote Noord 61) en Primera (Veemarkt 30), Medemblik - G-Star Factory Outlet  (Nieuwstraat 23), Purmerend - Music Store (Hoogstraat 7e), Schagen - Music Store (GedempteGracht 13), Wervershoof - MovieMAX (Dorpstraat 84-86) en Sportcentrum De Dars (Europasingel 114-116). Verder bij alle overige Music Stores in heel Nederland.

 

Website:

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond Obsession Outdoor, kijk dan op www.obsession-outdoor.nl. Een week voor het festival zal op deze website ook de timetable te downloaden zijn!

 

 

28/04    Latin Village 2007

 

Met de zomer in het vooruitzicht kijken alle Latin-liefhebbers uit naar 1 juli 2007; dan vindt het meest gewaardeerde Latin Festival van Nederland plaats op Recreatiegebied Spaarnwoude. Al sinds de eerste editie in 2005 staat LatinVillage bekend om zijn swingende karakter en is daarmee niet meer weg te denken uit de Nederlandse festivalagenda.

 

LatinVillage bestaat uit 5 podia; Strictly Salsa presenteert verscheidende live bands zoals LA 33 uit Colombia, bij de salsaliefhebber ongekend populair door hun hit La pantera mambo. Ook zullen verscheidene dansshows, o.a. de Swin Guys uit Italië, op dit podium de revue passeren. Maar ook bij de Latinhouse stage kan weer gedanst worden op de platen van bekende DJ’s zoals Junior Sanchez (US), Benny Rodrigues en D-Rashid.  Favala Funk met o.a. Daniel Haaksman, Latin Eclectic met o.a. Mr. Wix. Sanfran Bounce met o.a. Svendex.

 

De combinatie van de bovenstaande podia zorgt voor een unieke sfeer. Het is juist deze intieme sfeer die grote indruk maakt op iedere bezoeker. De recensies zijn dan ook ieder jaar uitermate positief. Naast de verschillende podia worden er ook workshops gegeven waar iedereen de basis van Salsa aangeleerd kan worden. Beginners kunnen in 20 minuten alles leren wat ze nodig hebben om dansend de dag door te komen. Voor gevorderden zijn er ook classes van de wereldwijd gerenommeerde Super Mario (UK) en Swin Guys (IT). Met een breed assortiment van latin fusion food, een grote diversiteit aan goede hapjes en heerlijke cocktails is Latin Village een compleet outdoor event. Voor de tweede maal presenteert het festival de Latin Village 3CD, met een actuele selectie van de beste salsa, latin house en baile funk-tracks. Zo is voor de opzwepende Braziliaanse baile funk internationaal erkend expert Daniel Haaksman benaderd, een connaisseur die ook tijdens Latin Village te beluisteren is.

 

Latin Village, georganiseerd door A Venue* (bekend van de maandelijkse

SalsaLounge) is high heel friendly en regenbestendig. Ook in 2007 biedt

het festival plaats aan meer dan tienduizend bezoekers, terwijl de

gekozen opzet wederom een garantie zal zijn voor die zo gewaardeerde,

intieme sfeer.

 

Latin Village: zondag 1 juli 2007

Recreatie gebied Spaarnwoude/Terrein Houtrak

Halfweg bij Amsterdam

Tijd: 11:00 uur - 23:00 uur

Website: www.latinvillage.nl

Entree: € 32,50 presale (ex fee) bij Ticketbox, BEEP! en Amsterdam Uit

Buro (AUB).

 

12/04    BeatRix presents Royal Rockerz - Rotor Royal Edition

 

Op ‘Koninginnenach’, zondag 29 april 2007, zal in De Waerdse Tempel het ‘BeatRix presents Royal Rockerz · Rotor Royal Editionevent plaatsvinden.

 

De avond zal in het teken staan van stromingen als house, tech-house, minimal en techno. Uiteraard in combinatie met een mindblowing geluid-, licht- en lasershow. In de grote zaal gaan DJ's: Art-D-Fact, 2000 and One (headliner), Estroe, Carlos Rios & Oliver Kucera er flink het gas op de pedalen houden om de verjaardag van onze koningin te vieren.

 

In de kleine zaal zullen vette grooves, breaks, funk, jazz en hiphop de revue passeren. De DJ’s daar zijn DJ DNS die door Shit Is Bangin’ hard op weg is zijn landelijke bekendheid te verwerven, waaronder hun optredens in Panama.

 

Timetable:

23:00u - 00:00u:       Art-D-Fact
00:00u - 02:00u:       2000 and One
02:00u - 03:30u:       Estroe
03:30u - 05:00u:       Carlos Rios & Oliver Kucera

 

Tickets:

Kaartverkoop via Ticketservice, bestel online, bel 0900-3001250 (45 ct.p.m) of ga naar één van de 150 grotere postkantoren, 33 GWK stationkantoren, grotere Free Recordshops, 10 grotere VVV-kantoren of de bekende voorverkoopadressen.

Kijk op www.waerdsetempel.nl voor meer informatie.

 

12/04    Bebel Gilberto brengt derde album uit via Ziriguiboom

 

Het derde album van de koningin van de nieuwe Braziliaanse muziek, “Momento” genaamd, is een mix van samba, pop, bossa en elektronica en vormt de perfecte balans tussen de kristalheldere, elektronische eenvoud van haar debuut “Tanto Tempo” en de akoestische verfijning van haar tweede, zelf getitelde opus “Bebel Gilberto”. De tracks voor dit nieuwe album werden opgenomen in Rio de Janeiro, Londen en New York. Vier werden geproduceerd door Guy Sigsworth (van Bomb the Bass en bekend vanwege zijn kwaliteitswerk voor artiesten als Björk, Madonna en Imogen Heap). De productie van drie andere tracks komt uit de handen van Brazilian Girls (de in New York gevestigde band, gevormd rond Bebel’s ex-keyboardman Didi Gutman en zangeres Sabina Sciubba), terwijl Gilberto zelf de rest produceerde of co-produceerde. Met uitzondering van het levendige “Tranquilo”, dat werd opgenomen met Orquestra Imperial. Bebel heeft het merendeel van de nummers van “Momento” geschreven of meegeschreven, met uitzondering van 3 opmerkelijke cover versies: “Caçada” (een lied geschreven door haar oom Chico Buarque), een betoverende versie van Cole Porter's “Night And Day” en het hierboven genoemde “Tranquilo”. Voor de release van dit album worden een aantal bewerkingen van de track “Bring Back The Love” (door up-and-coming remixers als Prins Thomas, Mungolian Jetset, Bombay Dub Orchestra, Brazilian Girls, Shrift etc.) gemaakt, die zowel digitaal als op limited-edition vinyl worden uitgebracht. Kijk op www.bebelgilberto.com of www.crammed.be voor meer informatie.

 

25/03    Presentatie line-up Indian Summer Festival 2007

Indian Summer is zeven jaar geleden opgestart met als intentie een onderscheidend festival in de markt te zetten, met een muzikale mix van pop-rock en dance. In 2006 ging de organisatie van Indian Summer Festival een samenwerking aan met ID&T, zodat zij het evenement naar een nog hoger plan konden tillen en het regionale festival een landelijke uitstraling mee te geven.

Het leukste muziekevenement van de kop van Noord-Holland onderscheidt zich van andere festivals door zijn intieme sfeer en de hoge kwaliteit die het biedt. En dat betekent niet alleen in muzikaal opzicht, maar ook wat betreft de logistiek en service als gratis toiletten en geen lange wachtrijen bij de horeca.

Met trots presenteert de organisatie van het Indian Summer Festival de volgende namen:

 

Line up 2007:
Ilse de Lange, Audio Bullys, Within Temptation, Marco V, The Scene, Fedde le Grand, Chuckie, Wipneus en Pim, Heideroosjes, Ben Liebrand, Mason, RetrodeLuxe, 90’s Now, Victor Coral, Alex van Oostrom, Johan, Marnix, Stevie Ann, Oôs Joôs en Jasper Wolff.

Event: Indian Summer Festival
Datum: 23 juni 2007
Tijd: 12.00 - 1.00 uur
Kaartverkoop: Start 17 maart via ticketonline.nl, 24 maart start de kaartverkoop via ticketbox en de vaste voorverkoopadressen.
Ticketprijs: 39 euro ex. fee, aan de deur 45 euro
Locatie: Recreatiegebied Geestmerambacht, Broek op langedijk
Website:
www.indiansummerfestival.nl

 
21/03	Daft Punk komt naar Amsterdam voor 5 Days Off

Op woensdag 4 juli 2007 komt Daft Punk naar Amsterdam voor een optreden
in de Heineken Music Hall. Het concert is meteen de officiële
openingsact voor 5 days off, het meerdaagse indoor dance evenement dat
dit jaar plaatsvindt van 4 tot en met 8 juli in Melkweg, Paradiso en
het Nederlands Instituut voor Mediakunst in Amsterdam. De kaartverkoop
voor het concert van Daft Punk start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

Het Franse duo Guy-Manuel de Homem-Christo en Thomas Bangalter zijn met
recht twee van de grootste vernieuwers van housemuziek van de late
jaren ‘90 te noemen. Na een minder succesvolle start als de
indie-coverband ‘Darlin’ verschoof het duo de aandacht naar de
dansvloer, wat resulteerde in de eerste hits onder de naam Daft Punk:
‘The New Wave’ en ‘Da Funk’. In 1996 tekenden ze bij Virgin, 
waar hun eerste album Homework uitkwam.

Homework, en vooral de clubhit ‘Around The World’, ontketende een ware
French-house hype en Daft Punk veroverde met hun mix van progressieve
house, funk, electro, techno en hiphop in korte tijd een plek tussen de
grote namen van de dancemuziek. Vier jaar later volgde in 2001 het
langverwachte maar even succesvolle album Discovery met als grootste
hit ‘One More Time’. Hun voorlopig laatste studioalbum Human After 
All zag het daglicht in 2005.

Daft Punk was voor het laatst in Nederland te zien op het New Frontier
festival in 1998. Vorig jaar maakte het duo grote indruk op
Pukkelpop in België en het Coachella Festival in Californië.

Aanstaande vrijdag gaat alleen het concert van Daft Punk in de
voorverkoop. De kaartverkoop voor de rest van het programma van 5 days
off start half april. Het ticket voor Daft Punk in de Heineken Music
Hall geeft 50% korting op een 5 days off toegangsbewijs voor Melkweg of
Paradiso op woensdag 4 juli, tenzij de zalen op voorhand zijn
uitverkocht.

 

08/12    Gotan Project, 10 februari 2007 in Vredenburg te Utrecht

 

Op zaterdag 10 februari presenteren Tivoli en Vredenburg Gotan Project

in Vredenburg. Twee jaar geleden betoverden de heren een vol Tivoli met

hun electronische tango. In Vredenburg brengen zij opnieuw hun warme

sound ten gehore!

 

Niemand had gedacht dat de oude Argentijnse tango ooit weer hip zou

worden. Toch is het Gotan Project gelukt miljoenen mensen in beweging

te krijgen door de tango te vermengen met elektronische beats, samples

en breaks. Het internationale trio (de bandleden komen uit Argentinië,

Frankrijk en Zwitserland) openbaarde hun nieuwe geluid aan de wereld in

2001 met het album La Revancha Del Tango. Vijf jaar en een wereldhit

(Diferente) later is er een opvolger: Lunático. Hierop gaat het trio

terug naar de organische roots van de tango, om die wederom te vertalen

in warmbloedige neo-tango! Rond kerst komt er nog een bonus EP uit: ‘El Norte’.

 

De voorverkoop is al begonnen bij Tivoli Oudegracht, Plato, Boudisque

en alle voorverkoopadressen bij Ticketservice (web: www.ticketservice.nl).

 

28/11    Line-up Extrema New Year’s Eve bekend!

De oude Philips-fabriek in Eindhoven is wederom de locatie voor het nieuwjaarsevenement Extrema New Year’s Eve. Om meer ruimte te creëren worden er echter ook andere zalen in het Klokgebouw in gebruik genomen dan voorgaande jaren. Vier uiteenlopende ruimtes in het Klokgebouw bieden de bezoekers van Extrema NYE veel meer bewegingsruimte en een gevarieerde muziekprogrammering in een intieme sfeer. De area’s zijn genaamd Industry, Sneakerz, ExtremaMusic en 100%Disco Shit.

In de eerste zaal, Industry, voert vooral techno de boventoon.  Ben Sims, Marco Bailey, Michel de Hey, Josh Wink en Warren Fellow vertegenwoordigen een breed spectrum in de techno; van de diepe, techy variant tot het stoerdere werk. Uniek aan deze area is dat deze ‘verpakt’ is in een blackbox waar geluid en licht nog beter tot hun recht zullen komen. Voor de tweede area meldt de organisatie met trots dat ze een samenwerking is aangegaan met Sneakerz. Het erg populaire concept staat op Extrema NYE garant voor een warme clubsfeer met de Nederlandse house-aanvoerders, zoals Fedde le Grand, Erick E en Roog met hun Housequake, Lucien Foort, Gelazer! en Gregor Salto. 

Vanwege de uitbreidingen van Extrema Music is niet verwonderlijk dat ook deze tak van Extrema een zaal host op Extrema New Year’s Eve. Naast de dj’s Remy en Joris Voorn staan er natuurlijk alleen Music-artiesten achter de decks. Darko Esser, René Amesz, Nuno dos Santos en Eva Maria betekent: warme techno, minimal en electro. En dan is er nog 100%Disco Shit. In deze area kun je ongedwongen losgaan en daar is eigenlijk ook alles mee gezegd. Bekende Nederlanders zullen hier afwisselen en je de lekkerste disco en funk voorschotelen in een relaxte sfeer! Natuurlijk zijn er dit jaar weer speciale hotelarrangementen en VIP-kaarten beschikbaar. Daarbij komt dat het online kopen van een ticket via Extrema.nl gepaard gaat met allerlei extra voordelen! Hierover en de andere acties zal Extrema binnenkort meer melden op haar homepage en de speciale site van Extrema New Year’s Eve: www.nye.extrema.nl. Deze zal maandag 13 november worden gelanceerd.

Line-up Extrema New Year’s Eve:

INDUSTRY

Ben Sims / Michel de Hey / Josh Wink / Marco Bailey / Warren Fellow

SNEAKERZ

Fedde le Grand / Housequake: Roog vs Erick E & MC Gee / Lucien Foort / Gelazer! / Gregor Salto

EXTREMAMUSIC

Joris Voorn / Remy / René Amesz / Darko Esser / Nuno Dos Santos / Eva Maria

100%DISCO SHIT

Special guests!!!

 

 

15/11    Awakenings pakt uit in Gashouder met superieure line-up

 

Op 24 en 25 november is het weer tijd voor twee ijzersterke edities van Awakenings van 2006. Dit zijn de laatste twee afleveringen in de Gashouder tot april 2007. Awakenings maakt wederom indruk met een line-up van oude helden en debutanten, waaronder Alex Under, Alexander Kowalski, Joey Beltram, Piet van Dongen, Magda, Der Dritte Raum en de British Murder Boys. In de eerste nacht zal Alex Under, dé techno man van het moment, de Gashouder in een live set voor het eerst verhitten met zijn Spaanse temperament. Terug op Awakenings is Alexander Kowalski! Hij maakte met zijn schitterende live-act deze zomer nog veel indruk op het Awakenings festival, en zal nu ook de Gashouder op zijn kop zetten. Technolegende Joey “Energy Flash” Beltram komt terug na zijn ronduit vlammende set deze zomer, en ook de eveneens uit New York komende Dylan Drazen vliegt weer over. De vrijdag brengt tevens een aantal veelbelovende debutanten; het hard scratchende en bruut mixende Britse duo Ben Long & Jamie Bissmire a.k.a. Space DJ'z en de getalenteerde Hollandse nieuwe Warren Fellow. Op de zaterdag opnieuw een gevarieerde avond met Magda, de minimalkoningin, die terug is na haar broeierige set op Awakenings festival. We vieren ook de terugkeer van The Advent, met hun energieke liveset van stevige electro en techno. Piet van Dongen, groot Nederlands technotalent met een release op Wolfskuil maakt zijn debuut, net als super live-act Der Dritte Raum – bekend van hun tijdloze klassieker “Hale Bopp”. De italiaanse tandem Markantonio & Rino Cerrone zullen samen op 6 decks hun perfecte techniek etaleren in een swingende en funky set. Preach is ook weer terug na zijn knallende debuut in de Gashouder begin dit jaar. De uit Birmingham afkomstige British Murder Boys (Surgeon & Regis) zullen met hun donkere innovatieve combi van live-act en dj-set deze editie onvergetelijk afsluiten. De voorverkoop is begonnen! Kaarten kosten 35 euro ex fee, een combiticket voor twee dagen is 65 euro ex fee. Kijk op www.awakenings.nl voor meer informatie.

 

15/11    Kindred Spirits Weekender, 10 en 11 november 2006

Tijdens deze derde jaarlijkse editie van het Kindred Spirits Weekender is het weer tijd om opkomend en gevestigd underground talent een plaats in de spotlights te bieden. Één weekend lang louter kindred spirits in Paradiso!

Vrijdag 10 november 2006 ESG is, samen met tijdgenoten als Public Enemy, Marley Marl and Grandmaster Flash, een van de meest gesamplede groepen in de hiphop geschiedenis. De drie zussen die de legendarische groep vormen, zijn afkomstig uit de Bronx, New York. Renee, Valerie en Marie Scroggins, die allen de vocalen en percussie voor hun rekening nemen, worden tegenwoordig bijgestaan door hun dochters. De muzikale mix waarin hiphop verrassend wordt verweven met punk, house en soul blijft de nieuwe generatie inspireren en beïnvloeden.

Theo Parrish: “Love of the music should be the driving force of any producer, performer or DJ. Everything else stems from that core, that love. With that love, sampling can become a method of tasteful assembly, collage, as opposed to a creative crutch, plagiarism. Using this same understanding openly & respectfully, can turn DJing into spiritual participation. It can turn a few hours of selection into essential history, necessary listening through movement." Deze filosofie staat voor het persoonlijke geluid dat Theo Parrish produceert.

Flowriders featuring Colonel Red en Nia Saw (Zapmama): het tweede album R.U.E.D.Y van de Nederlandse band Flowriders komt in november uit bij Kindred Spirits. De getalenteerde groep van eigen bodem brengt een originele mix van elektronische en akoestische soul, jazz en broken beat. De oprichter van de band is producer, pianist Vincent Helbers. Enkele jaren geleden maakte hij de eerste nummers van de band nog op een oude pc. Toen de reacties daarop zeer positief waren groeide de Flowriders al snel uit van een vier tot een tien-koppige band volledig met een blazers groep en drie zangers.

Documentary Rednose In Cuba plus Rednose live: Kindred Spirits, Rednose Distrikt en Mamamess in Cuba, gewapend met een digitale camera, een laptop en een visie; om de unieke mix van muziek, beeld en persoonlijke levensverhalen vast te leggen van de beste artiesten van het eiland.

Nodd Navigators featuring MwësLee: Nod Navigators is een nieuwe tak van het Kindred Spirits label waarop de jongste generatie producers hun talent kunnen laten horen. De Spaanse MwësLee is een van deze producers en deel van de Arkestra crew uit Vigo. Hij is op zoek naar die ene beat die een glimlach op iemands gezicht
tovert of juist een traan....

Zaterdag 11 november 2006
Nicole Willis & the Soul Investigators: recentelijk heeft de Finse soulzangeres Nicole Willis samen met haar tien-koppige band Soul Investigators haar derde album "Keep Reachin' Up" uitgebracht. De muziek van Willis steekt met kop schouders uit boven de meeste hedendaagse soul en R&B platen, omdat gebruikelijke beats en trends nauwkeurig worden vermeden om plaats te maken voor een alternatievere benadering. Muzikant Jimmy Tenor, de echtgenoot van Nicole Willis, zal tijdens het optreden de band versterken op tenor saxofoon, fluit, hoorn.

 

DJ Spinna: Vincent “DJ Spinna” Williams’ kunnen evenaart dat van vele collegae DJ’s en toch blijft hij een echte underground artiest. Hoewel de talentvolle DJ/producer voornamelijk bekend werd om zijn hiphop producties, is zijn
gebied veel breder; als DJ staat hij bekend om zijn warme, eclectische sets. Hij mixt met gemak het werk van zowat alle grote en kleine namen in de wereld van nu-jazz, hip hop, housebreakbeats en downtempo. Het nieuwste album “InterGalactic Soul” werd afgelopen zomer uitgebracht en weerspiegelt zijn drang om nieuwe hoogtes te bereiken in de zoektocht naar muzikale harmonie.

Chico Mann: Marcos "Marquitos" Garcia is één van de Amerikaanse Afrobeat-pioniers uit de band Antibalas. In zijn vrije tijd experimenteerde Marquitos met afrobeats op het Casio keyboard uit zijn jeugd. Het resultaat is minder kinderachtig; ‘Manifest Tone Vol.1’ is een collectie van rauwe, hypnotiserende Lo-Fi tracks, die het moeilijk maken stil te blijven staan. De muziek brengt beelden naar boven van Marquitos’ jonge jaren, die hij doorbracht in een kantoortje in NYC’s Hell’s Kitchen, waar zijn vaders Latijns- Amerikaanse platenlabel gevestigd was.

Een demo van de frisse electro-afrofunk beats valt in de handen van DJ en vinylverzamelaar Rich Medina, die hem weer doorgeeft aan zijn muzikale gelijkgezinden bij het Amsterdamse Kindred Spirits label. Dankzij de hulp van Medina en Kindred Spirits versmelten het Latin geluid van Garcia's jeugd en het vocabulaire van Fela Kuti's Afrobeat samen tot Chico Mann’s debuutalbum, ‘Manifest Tone Vol. 1


Chin Chin: "Funky, dance beats with bits of electronica, jazz, rock and anything else that moves to a groove."
Dat is waar het trio Chin Chin uit Brooklyn, NY voor staat.

With Kindred Spirits DJ’s Mr Wix, Tom Trago, KC, Antal, Allout K, Taco Fett, Cinnamon, O Boogie Kindred Spirits MC’s Gee, Melodee, Jimmy Rage, Lyrical Tie.

FRIDAY NOVEMBER 10th
ESG // Theo Parrish // Flowriders featuring Colonel
Red en Nia Saw (Zap Mama) // Screening of "Rednose In Cuba" plus
Rednose live // Nodd Navigators featuring MwÎsLee

SATURDAY NOVEMBER 11TH
Nicole Willis & the Soul Investigators // Dj Spinna //
Chico Mann // Chin CHIN // + Kindred Spirits resident djís Mr Wix,
Tom Trago, KC, Antal, Allout K, Taco Fett, Cinnamon,
O Boogie //Kindred Spirits resident mc's MC Gee,
Melodee, Jimmy Rage, Lyrical Tie

Kindred Spirits Weekender, 10 en 11 november 2006
PARADISO Amsterdam

Beide dagen: open 23.00 uur, prijs: 15,- inclusief lidmaatschap

 

Kindred Spirits http://www.kindred-spirits.nl
Kindred Spirits presenteert sinds 2000 diverse artiesten in de grote en
kleine zaal van Paradiso. Als clubavond overschrijdt Kindred Spirits
muzikale en culturele grenzen door muziek en beats met een universele
dimensie samen te brengen; muziek uit diverse genres, uit verschillende
tijdperken en van alle werelddelen: van upbeat Latin tot melodieuze
Afrobeat, van soulvolle Hiphop tot de meest a-syncopische Broken Beat. Om
een wereldwijd publiek te bereiken wordt het Kindred Spirits label
opgericht. Zowel nationale als internationale artiesten worden getekend
met als criteria dat ze Kindred Spirits zijn; gelijkgezinden met eenzelfde

muzikale visie.

 

 

15/10    Innercity 2006: ‘music is the answer’, zaterdag 16 december 2006

Op zaterdag 16 december vindt Innercity 2006 plaats in de RAI te Amsterdam.‘ Music is the answer’ is het motto van deze editie. Innercity biedt opnieuw een divers en vooruitstrevend programma op vijf podia - Red, Green, Blue, Yellow en Orange - waarbij muziek van dj’s en live-acts worden gecombineerd met audiovisuele kunst. De nieuwe richting die met Innercity 2005 werd ingeslagen is dit jaar verder doorgevoerd in het programma, met de meest spraakmakende namen in techno, electro, house en minimal.

De Red area is het domein van de electro-getinte sounds met ondermeer
publieksfavoriet en partyanimal Felix Da Housecat, Benny Rodrigues, Rauw-voorman Joost van Bellen en beatmaker Kubus. Green presenteert de stevige techno, met het Braziliaanse Pet Duo en Miss Djax (weer helemaal terug), Technasia, Dave Ellesmere en Dimi Angelis. Yellow is de de area met de nieuwste minimal en techno, vertegenwoordigd door toppers als Bart Skils, Loco Dice, Marc Houle live, Monika Kruse, 2000 and One en Mal Borrowed & Frei Bauwerker. Orange staat in het teken van de ‘Recorded in Rotterdam’ cd van Michel de Hey, een fraaie collectie nieuwe Nederlandse producties, waarvan een aantal artiesten in de Rai zullen aantreden. Naast Michel de Hey (nog altijd de nummer 1 techno DJ van de Lage Landen) zullen ook Shinedoe - inmiddels uitgegroeid tot een internationale ster - Dexter live, Aardvarck, Coming Soon en Warren Fellow aantreden. De Blue area staat in het teken van house en electro-house, met de Zweedse Sebastian Ingrosso, Erick E featuring MC Gee, Loveland-voorman Marnix, Victor Coral en Fedde ‘Put your hands up for Detroit’ Le Grand.

Het complete programma:

RED
Felix Da Housecat, Benny Rodrigues, Joost van Bellen, Kubus ft BangBang, Coburn

GREEN
Pet Duo, Miss Djax, Technasia, Dave Ellesmere, Dimi Angelis

YELLOW
Loco Dice, Bart Skils, Marc Houle live, Monika Kruse, 2000 and One, Mal Borrowed & Frei Bauwerker

ORANGE
Michel de Hey, Shinedoe, Dexter live, Aardvarck, Coming Soon, Warren Fellow

BLUE
Sebastian Ingrosso, Erick E ft Mc Gee, Fedde Le Grand, Marnix, Victor Coral

 

FACTS
Naam:             Innercity 2006, Music is the answer
Locatie:           Amsterdam RAI
Datum:            16 december 2006
Organisatie:    ID&T Innercity BV
Tijden:             22:00 - 07:00 uur
Tickets:           47,50 euro (ex.
Fee)
Online:            www.ticketonline.nl
Presale:          Tickets zijn verkrijgbaar bij alle 1.000 filialen vanTicketbox, Free Record Shop, Primera, Zigger 

en de bekende voorverkoopadressen

Min. Leeftijd:     18 jaar
Website:            http://www.innercity.nl // http://www.id-t.com

 

15/10    ExtremaMusic neemt Dilanta over

ExtremaMusic heeft zojuist bekendgemaakt dat ze per direct Dilanta Artist Management overneemt. Het boekingskantoor van onder anderen Nuno Dos Santos, Lauhaus, Le Clic en Darko Esser is "de aanvulling die ExtremaMusic compleet maakt", vertelt Music-directeur Roger Dassen.

Een jaar geleden richtte Adriaan Veldhuizen Dilanta Artist Management op, een boekingskantoor voor zowel Nederlandse als internationale DJ's en producers. Dilanta Artist Management groeide binnen een jaar uit tot een succesvol boekingskantoor en vertegenwoordigt op dit moment Darko Esser, Nuno Dos Santos, Lauhaus, Le Clic, Quince, Kirk DeGiorgio en SCSI-9. Het was een bewogen jaar, zowel voor Dilanta als voor haar artiesten. Zo tekende Nuno dos Santos samen met T.J. Kong bij het Duitse Compost Black label en draaide hij op drie verschillende dagen van het Lowlands 2006. Ook maakte hij zijn uitstekende reputatie waar op dertien andere zomerfestivals, waaronder Dancevalley, 05 Days Off, Extrema Outdoor en Mysteryland. Darko Esser liet van zich horen op Audiomatique, het label van Steve Bug, en tekende bij Underwater. Een samenwerking met Benny Rodigues kwam terecht op het meest recente mixalbum van Underwater-oprichter Darren Emerson. Binnenkort brengt Darko Esser een plaat uit op Josh Wink's label Ovum. Ter promotie hiervan zal hij samen met Josh Wink draaien op het Ovum labelweekend, dat op 19 en 20 oktober zal worden gehouden en zich zowel in Nederland als België afspeelt. Naast zijn activiteiten als DJ mocht Darko Esser als programmeur van poppodium Doornroosje dit jaar de Nachttempel Award in ontvangst nemen. Ook voor Lauhaus was het een vruchtbaar jaar, met als belangrijkste wapenfeit zijn samenwerking met David Labeij onder de naam Polder. Hun plaat, die werd uitgebracht op Intacto, kreeg wereldwijd goede kritieken. Naast zijn producersactiviteiten heeft Lauhaus gelukkig genoeg tijd gehad om te draaien: hij stond onder andere op Awakenings en op Lowlands. Ook organisatorisch is hij nog steeds actief: hij is mede-organisator van de succesvolle Traffic en Mono feesten, die plaatsvinden in topclubs als 11 en de Melkweg in Amsterdam en Doornroosje in Nijmegen. Het drietal van Le Clic bracht het afgelopen jaar hun eerste plaat uit op Darko Esser's label Wolfskuil. Le Clic, bestaande uit Julien Chaptal, Noah Pepper en Aron Friedman, was te zien in clubs en festivals door het hele land. Julien Chaptal tekende ook bij Remote Area, het label van Dylan Hermelijn, tevens de eigenaar van Intacto en 100% Pure. Quince liet de technowereld zien wat hij in huis had met zijn "No More Drama EP" en "America", beide uitgebracht op Delsin. Hij komt echter pas net op gang: in de nabije toekomst staan onder andere een release op Ovum op stapel. Adriaan Veldhuizen is tevens voor de helft eigenaar van Full Spectrum, een Utrechts collectief dat de uitgaanswereld een gevarieerde mix van progressieve techno biedt. In september viert de organisatie haar tweejarig bestaan. In deze twee jaar organiseerde Full Spectrum feesten op 27 locaties in 11 steden en bracht artiesten als Michael Mayer, James Holden, Chris Liebing, Dominik Eulberg, Plump DJ's en Robert Hood naar Nederland. De muziek blijft hierbij vaak niet alleen binnen de zaal, vele feesten werden al live uitgezonden op 3FM en Radio538.

Dilanta Artist Management heeft zich in een jaar tijd verzekerd van een solide basis om de komende jaren op voort te bouwen. Oprichter Adriaan Veldhuizen is ook samen met Dj Nuno dos Santos, bezig met het oprichten van een recordlabel. Verwacht wordt, dat Dilanta Kollektiv Recordings in 2007 het levenslicht ziet.

 

 

18/09    Column en stelling: het nut van de DJ Mag top 100

Het is weer september en de mailtjes vliegen je om de oren met ‘vote for me’ en ‘vote for us’. De ‘#1 DJ’ verkiezing van het Engelse DJ Mag staat al jaren ter discussie. Vragen als ‘hoe kun je nou een DJ als allerbeste beoordelen’ en ‘gaat het stemmen en tellen wel eerlijk’, hoorde je keer op keer terugkomen. Nu zijn wij als online magazine niet echt bezig met het aanwijzen van een winnaar, maar ook wij vragen ons af hoe we DJ Tiësto moeten vergelijken met een turntablist als DJ Spinna of de spatzuivere mixskills van drum & bass jock LTJ Bukem met die van onze eigen DJ Roog. Dat is simpelweg niet te doen!

Onze stelling: heeft deze verkiezing eigenlijk wel zin? Noem de lijst voortaan: ‘the most popular DJ of the world’, want blijkbaar kan men alleen door middel van een stemmentelling opmaken wie de 'allerbeste' is. Zelfs per categorie lijkt het me onmogelijk om winnaars aan te wijzen. In dit vak zijn veel winnaars en veel goede vakmensen. That’s it!

Ps. detail: bij het votingsysteem kun je zelfs je eigen DJ naam invullen, waardoor het kon gebeuren dat ook ondergetekende 5 punten kon behalen op de wereldranglijst. En da’s erg veel voor een hobbymatige DJ! (zelfspot) ;-)

Web: www.art-d-fact.NL

 

17/09    Subtronics presents Hospitality 

Na een geslaagde editie in juni presenteert Subtronics op vrijdag 15 september de tweede editie van Hospitality. 
Deze editie staat geheel in het teken van het debuutalbum van Logistics, genaamd "Now more than ever". Dit komt op 25 september uit op Hospital Records. Hospitality is de vaste internationale clubavond van Hospital Records. Naast residentie in o.a. Heaven en Herbal in London, Watergate in Berlijn is Club Rotterdam de vaste uitvalsbasis voor het label. Deze editie staat in het teken van het debuutalbum van Logistics. De uit Cambridge afkomstige dj/ producer is een bezige bij. Hij levert zoveel goede producties af dat Hospital besloten heeft die op een dubbel cd uit te brengen. Op maar liefst 24 tracks bewijst Logistics dat hij de toekomst van drum & bass is. Van funky melodieuze tot techno georiënteerde waar zelfs Ed Rush & Optical jaloers op zouden zijn. Logistics wordt deze avond bijgestaan door peetvader London Elektricity. Als oprichter van Hospital Records drukt hij al 10 jaar zijn stempel op de scene. Vorig jaar tourde hij wereldwijd alle grote festivals af met een 6 koppige band. De heren worden vocaal ondersteund door het grootste talent in de UK: MC Ruthless. In mei zette hij 11 in Amsterdam op zijn kop bij de viering van het tienjarig bestaan van Hospital Records. 15 september maakt hij zijn debuut in Rotterdam. 

Naast al het Engels geweld hebben we nog een aantal Nederlandse verrassingen in petto. Uit Leiden komt dj talent Sektor. Met zijn maandelijkse avond, Melt, belicht hij de muzikale en diepe kant van drum & bass. Hij maakt zijn debuut op Subtronics. Zoals op iedere editie zullen residents MSC & D Virus de avond openen. 

Het Café is het domein van broken beats en nu-jazz. Strange Fruit kopman zal samen met Subtronics resident Nels het café op z'n kop zetten. 

Subtronics pres. Hospitality 

“Logistics album release party” 

Line-up: 

Club: drum & bass 

London Elektricity, Logistics, MC Ruthless, Sektor, MSC & D Virus 

Café: nu-jazz & broken beats 

Thelonious & nels 

Tickets: 12 euro 

 

17/09    Speciale editie Novalectra op 28 oktober!

 

Een speciale editie van Novalectra zal de Dutch Design Week in Eindhoven feestelijk afsluiten op zaterdag 28 oktober. Dat maakte organisator Extrema vanmiddag bekend. De voorverkoop start 15 september. Het feest vindt plaats in het befaamde Klokgebouw en zal maarliefst tien uur duren! Novalectra staat in het teken van de ontwikkeling van elektronische muziek en ook deze editie staat weer bol staan van vooraanstaande acts en dj's uit binnen- en buitenland. In verband met de Dutch Design Week heeft organisator Extrema logischerwijs gekozen voor een speciale, ietwat toegankelijkere editie van Novalectra met extra veel live optredens. Volgende week wordt de programmering bekendgemaakt via Extrema.nl.

 

Het muziekprogramma van Novalectra 2006 laat zich inspireren door de straat en de cultuur daaromheen. Straatcultuur en de bijbehorende lifestyle zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de hedendaagse cultuur. Met deze editie van Novalectra wil organisator Extrema laten zien dat design ook gewoon op straat ligt! Het eerste deel van de Novalectra-avond zal voornamelijk uit bekende elektronische hiphop- en funkgerelateerde acts bestaan. Later op de avond en nacht gaat het evenement over in de wat rauwere en meer swingende house, techno en electro. Voor deze editie is vanwege de samenwerking met de Dutch Design Week gekozen voor een andere opzet van de locatie. De nadruk zal liggen op de grootste zaal van het Klokgebouw. Daar vormen een groot podium en een catwalk het middelpunt van het evenement.

Maar er is meer. Zo zal er in de Upper Room een bijzondere ruimte worden gecreëerd waar design en muziek samenkomen. Muziek ís immers design. Organisator Extrema meldt dat ze hierover binnenkort meer in detail zal treden.

 

Bij elke editie van Novalectra wordt er voor een ander thema gekozen als uitgangspunt van het evenement. Daar zal de programmering op worden samengesteld. Novalectra wil huidige ontwikkelingen binnen de elektronische muziek tonen, maar ook zeker laten zien waar het haar oorsprong vindt. Oude helden tegenover de nieuwe pioniers. Muziek uit het heden tegenover muziek uit het verleden.

 

Tijdens de Dutch Design Week komen vrijwel alle vormen van design aan bod: van industrieel ontwerp tot toegepaste kunst. Het programma van het grootste designevenement van Nederland omvat meer dan honderd onderdelen in de vorm van exposities, lezingen, workshops, congressen, bedrijfsbezoeken en een aantal feesten. Bij alle programmaonderdelen is te zien hoe het proces van design verloopt: van idee tot eindproduct.

 

Novalectra, Klokgebouw, Strijp-S - Eindhoven

Zaterdag 28 oktober 2006

Tijd: 21.00-06.00 (nieuwe tijd!)

Prijs: €25,-

Voorverkoop start 15 september via Extrema.nl en Ticketbox.

 

 

17/09    Innercity 2006: ‘music is the answer’

Zaterdag 16 december is de RAI in Amsterdam voor de negende keer het toneel voor Innercity. Vorig jaar is ID&T met dit toonaangevende evenement een nieuwe weg ingeslagen. Waar het voorheen plaats bood aan 8 zalen en een vast 'city' of 'country' thema, werd vorig jaar gekozen om juist innovatieve dancemuziek de leidraad voor de avond te laten zijn. Innercity 2006 geeft vervolg op de editie van 2005 waarbij de artiest en zijn muziek centraal stond.

Innercity biedt 5 podia; een club/house zaal welke diep geprogrammeerd wordt, een minimal podium, een techno podium waar stevigere techno ten gehore wordt gebracht, Michel de Hey host een zaal met artiesten van zijn 'Recorded in Rotterdam' cd met louter artiesten van eigen bodem en last but not least een electro/house zaal. Elke zaal zal niet alleen muzikaal, maar ook qua uitstraling, gevoel en sfeer een unieke inrichting krijgen. Zo zal de RAI op 16 december 2006 de grootste club van Europa vormen, vijf intieme clubs onder één dak. Er is gekozen voor een kleinere opzet van maximaal 12.000 man om het intieme en opzwepende club en techno gevoel vol tot z'n recht te laten komen. Innercity 2006 draait om muziek. Het gaat over stijlen die al meer dan 15 jaar de basis zijn voor alle vormen van dance. Het gaat ook over stromingen die de laatste jaren aan een serieuze opmars bezig zijn in clubs en festivals over de hele wereld. Het gaat over de 'grote namen' die hun strepen verdient hebben door jarenlang aan de top mee te draaien. Maar het gaat ook over nieuwe DJ's, die net weer een andere visie hebben op de 'sound' van nu en die van de toekomst. Op Innercity is muziek het antwoord. Als muziek en DJ's de boventoon voeren is de line-up belangrijk. Deze wordt in de eerste week van oktober op gepaste wijze gepresenteerd op ID-T.com. De kaartverkoop voor Innercity begint op 30 september.

FACTS:
Naam: Innercity 2006, Music is the answer
Locatie: Amsterdam RAI
Datum: 16 december 2006
Organisatie: ID&T Innercity BV
Tijden: 22:00 - 07:00 uur
Tickets: 47,50 euro (ex.
Fee)
Tickets online: www.ticketonline.nl
Voorverkoop: Tickets zijn verkrijgbaar bij alle 1.000 filialen van Ticketbox, Free Record Shop, Primera, Zigger en de bekende voorverkoopadressen
Reserveringslijn: 0900 - 300 6000 (45 cpm)
Min. Leeftijd:  18 jaar
Website: http://www.innercity.nl en http://www.id-t.com

 

 

20/08    MiXtream Festival 2006, evenement nieuws (DJ Corner) 

Event:         MiXtream 2006.
Datum:        Zondag 3 september.
Locatie:      Rosarium, Heerhugowaard (nabij speeltuin De Bolle Buik).
Entree:        Gratis.
Website:      www.mixtream.nl

De zesde editie van het openluchtfestival Mixtream is aanstaande. Op zondag 3 september kan het publiek, dat zonder entreegeld binnenkomt, wederom rekenen op een mooie dag in het park. Futurefunk, artcore, speedfolk, drum ‘n bass en surfrock. Het is slechts een greep in de stijlen die tijdens bij Mixtream de revue passeren. Van 13:00 tot 22:00 uur wisselen bands en dj’s op twee podia elkaar af, samen een dynamisch en veelzijdig programma vormend. Mede dankzij de garantstelling van Stichting NUT, trouwe sponsors Rabobank en H&S Druk ‘n Design, Gemeente Heerhugowaard, Ministerie OC&W en de Heerhugowaardse jongerenraad heeft de organisatie weer een dijk van een programma neer kunnen zetten. De line-up van de DJ-Corner laat deze editie wederom niets te wensen over. Wij stellen de DJ’s aan u voor.

Vince Porter is een lokaal talent met een voorkeur voor diverse dancestromingen. Eerder was het publiek van een Demolicious avond in de Waerdse Tempel al onder de indruk van zijn clubset. Wij kijken uit naar zijn mix van sfeervolle electro-house, tech-house, progressive, techno en tech-trance. DJ Duane kent zijn klassiekers als geen ander. Hij was ooit betrokken bij de Power Raving feesten die hun tijd ver vooruit waren en werden gekenmerkt door kwaliteit. Duane is een man met veel draai-ervaring en zal op Mixtream een mix van techno en houseclassics ten gehore brengen. Na een afwezigheid van twee jaar is Eclectic Art (aka Art-D-Fact) sinds Mixtream 2005 weer regelmatig op party’s en festivals achter de draaitafels te vinden. Dit jaar combineert hij in het Rosarium rave, house en techno classics met oldskool & nuskool breaks en chemical beats aangevuld met drum ’n bass.

Predator is een grootheid binnen de dancescene. Gedurende de jaren 90 was Da Predator uiterst succesvol in de hardcore scene. Voor het Ruffneck-label leverde hij met zijn unieke trancecore/ artcore sound klassieker na klassieker af. Denk aan “Mind Of A Lunatic” en “The Hood” onder zijn Predator alias, “What Is Wisdom?” onder de naam Paradox, “Bad Bwoy” en “Da 1st Power” onder de naam Nitrogen, “Jiiieehaaaa” onder de naam Diss Reaction, “Here We Go Again” onder de naam Vanugenth The 5th en “Pumpin’” onder de naam Zerox. Naast zijn hardcore-activiteiten bracht Stephan vanaf 2002 onder verschillende namen een aantal drum ’n bass 12” uit voor diverse labels. Op Mixtream 2006 zal de dj het publiek verblijden met een energieke set waarvan ‘techy’ drum ’n bass het voornaamste bestanddeel is

Het enige dj-duo op Mixtream 2006 bestaat uit Bassabuzz & Flo. Bassabuzz’ (voorheen Killer B) huidige draaistijl combineert minimal, electro en Detroit techno. Flo draait tijdens zijn sets een eclectische mix van zoete house tot roffelende techno en van minimal clicks tot ruige beats; als het maar op de heupen werkt. Bassabuzz & Flo zijn de drijvende krachten achter de houseavonden Fingerlickin’ en Funkyzeit in Atlantis, Alkmaar. Met zijn ruige, loodzware en o zo lekkere drum ’n bass weet ZoRQ ieder jaar weer het festivalpubliek in extase te brengen. Het is dan ook niet voor niets dat deze dj voor het vijfde jaar op Mixtream te zien en te horen is. Met een perfecte balans tussen harde en melodieuze tunes sluit ZoRQ ook dit jaar de DJ-Corner af. Na de uiterst dansbare set van ZoRQ gaat op de mainstage het feest nog even door. Zomerse grooves, vet knorrende bassen, geinige samples en terzake doende vocale gastbijdragen. Essent Award winnaar Kraak & Smaak LIVE! brengt Mixtream 2006 rond 22:00 uur tot een muzikaal einde en sluit daarmee ook de zonnige akantieperiode af, om een nieuw schooljaar in te luiden. Terwijl de vrijwilligers van het Mix-team aan de grote opruiming beginnen, kunnen de festivalgangers nafeesten in het Stamcafé. Het café bestaat dertig jaar en besluit de festiviteiten met een heuse Mixtream-afterparty. Onder meer ZoRQ zal daarbij zijn opwachting maken. And the party continues!   

 

13/07    Extrema Outdoor 2006 uitverkocht!

 

Extrema Outdoor is voor het vierde achtereenvolgende jaar uitverkocht! Alle 25.000 kaarten voor het dancefestival zijn over de toonbank gegaan. Dat is vrij bijzonder, omdat zaterdag 15 juli 2006 een van de drukste dagen in dit festivalseizoen is. Vanwege een nieuwe indeling van het festivalterrein is er meer ruimte gecreëerd voor de bezoeker. Zo is de befaamde FutureFunk Stage dit jaar niet meer midden op het terrein en zullen alle podia veel meer op het water gebouwd worden om terrein te winnen voor de festivalganger. Het belooft een perfecte festivaldag te worden, want ondanks allerlei negatieve geruchten heeft geen enkele artiest zich ziek gemeld. En er wordt unaniem superzomerweer voorspeld dit weekend met zo'n 26 graden. Vorige week is bekendgemaakt dat de dj-set van Dr. Lektroluv om 15.30 op de Mixed stage opgenomen zal worden en die zal Extrema als speciale compilatie-cd uitbrengen kort na het festival. Voor de mensen die dit jaar geen kaartje hebben weten te bemachtigen voor Extrema Outdoor 2006, is er nog geen man over boord. Want op 4, 5 en 6 augustus vindt er alwéér een Extrema-festival plaats: Solar Weekend. Aan het water van Roermond met verschillende artiesten uit de dance, zoals techno, electro en house. Maar Solar Weekend is meer. Extrema staat natuurlijk bekend om haar elektronische muziek, maar naast artiesten als Marco V, Don Diablo, Michel de Hey, Benny Rodrigues, Bart Skils, Billy Nasty en bijvoorbeeld Sébastien Léger zijn er ook hiphop en pop-acts geprogrammeerd op Solar Weekend! Extrema presenteert op Solar Weekend met gepaste trots eveneens een selectie van de Nederlandse hiphop-scene met Opgezwolle, Kubus, Pete Philly, Jawat! en Typhoon. En Kraak & Smaak en Wicked Jazz Sounds zorgen juist weer voor de warmere danspartijen. Uniek is dat grondlegger van de hiphop en elektronische muziek Afrika Bambaataa komt optreden en DJ Jazzy Jeff geeft eveneens acte de présence op Solar Weekend!

 

 

13/07    Soulvation* brengt nieuw album “Motivated” uit

Met een eerste, zeer succesvol album op zak is er in de Soulcave studio gewerkt aan het tweede Soulvation* album met de veelzeggende titel “Motivated”. Van het album ligt de eerste single, “I Wanna Be With You” genaamd, al in de winkels en is tevens te downloaden via iTunes.

Soulvation* staat voor een unieke samenwerking tussen muzikale grootheden en electronica. Ronald Molendijk, die zijn muzikale roots heeft liggen in de club-house, waar hij als DJ al vele jaren een van de topnamen is; Jeroen Rietbergen, die reeds tijdens zijn studie bij verschillende bands als veelgevraagd toetsenist terecht kwam, waaronder die van Candy Dulfer, Ruth Jacott, Jan Akkerman en Marco Borsato; Caroline Dest de krachtige soulzangeres die we vooral kennen van Total Touch, waar ze meer dan 10 jaar deel van uitmaakte en Marloes Nova, beter bekent als MC Nova, die als zangeres begon in de formatie Wonderland, maar inmiddels samen met DJ's als Tiësto, Armin van Buuren en Marco V optrad op alle grote dance festivals als Dance Valley, Impulz, 4Elements, Qontact en Sensation. Het album “Motivated” is ook te downloaden via iTunes. Kijk op www.soulvation.nl voor meer informatie.

 

04/07    5 Days Off ‘Minimal Camping’: kamperen in hartje Amsterdam


In samenwerking met het 3FM radioprogramma ‘Met Michiel’ en Paradiso biedt 5 days off twee winnaars de unieke kans om 4 nachten lang te kamperen in hartje Amsterdam. De actie start vanavond in de uitzending ‘Met Michiel’
tussen 20.00 en 22.00 uur. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de finale op 10 juli. Een festival is tegenwoordig natuurlijk niet meer compleet zonder camping. Daarom regelt Met Michiel in samenwerking met 5 days off en Paradiso voor 2 personen een zeer speciaal arrangement. Twee prijswinnaars mogen van 12 t/m 16 juli samen 4 nachten lang kamperen in de achtertuin van Paradiso. Uiteraard krijgen de winnaars een passe partout voor het hele festival, douchen en plassen mag in de hoofdstedelijke poptempel, en overdag is het lekker genieten van al het moois dat Amsterdam verder nog te bieden heeft.

Van 12 tot en met 16 juli 2006 vindt 5 days off plaats in Amsterdam.
Melkweg, Paradiso en het Nederlands Instituut voor Mediakunst staan 5 dagen lang in het teken van elektronische muziek, met live performances, DJ sets en mediakunst. In de line-up staan o.a. Happy Mondays, Ricardo Villallobos, Infadels, Dave Clarke, Ellen Alien, Richie Hawtin, Hot Chip, Maxïmo Park, Timo Maas en Junkie XL maar er is nog veel meer. Een uitgebreid overzicht is te vinden op de www.5daysoff.nl website. De winnaars van de 5 days off Minimal Camping worden op 10 juli in de uitzending van ‘Met Michiel’ bekend gemaakt.

3FM presents 5 DAYS OFF 2006 - Minimal Camping
Woensdag 12 – zondag 16 juli 2006
Melkweg, Paradiso, Nederlands Instituut voor Mediakunst – Amsterdam
Entree: passe-partout € 70, dagtickets € 47,50, € 35, € 27,50, € 22,50, € 20, € 18, € 17, € 16, € 14 (incl. servicekosten).

5 days off MEDIA - Netherlands Media Art Institute / Montevideo :

13.00 - 18.00 uur: gratis, 18.00 - 23.00 uur: gratis voor passe-partouthouders of houders van een geldig dagticket, € 4 voor overage bezoekers

Kaartverkoop:
Ticket Service: www.ticketservice.nl, 0900 – 3001250 (45 cpm), grotere
postkantoren, GWK’s and Free Record Shops, Uitburo: 0900 - 0191 (40 cpm), Interactive Teletext SBS 6, page 699 / Amsterdam: Melkweg (www.melkweg.nl or 020 - 5318181), AUB ticketshop, Boudisque, Concerto, Get Records, Fame, VVV.


5 days off komt tot stand in samenwerking met: Melkweg, Paradiso, Nederlands Instituut voor Mediakunst, DJ Broadcast, VPRO 3voor12, Steim, SNS Bank, Go Fast en Nokia.
Het MEDIA programma van 5 days off wordt mede mogelijk gemaakt door de Mondriaan Stichting, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

 

 

04/07    This Is Sensation,…..This is Ibiza,…..This is Sander kleinenberg!

Afgelopen lente rockte Sander Kleinenberg’s nieuwe single “This Is Miami” de Winter Music Conference en was de onbetwiste nummer 1 in  de daarop volgende DMC Buzzchart. Er zijn al verschillende versies  van “This Is” in omloop, voor Nederland is het This Is Sensation  geworden, de officiele tune voor “Sensation White”. De track is  inmiddels als download verkrijgbaar via dance-tunes.com. “This Is Ibiza” zal komende zomer hoge ogen gaan gooien. Gedraaid en gesupport door onder andere Deep Dish, Erick Morillo en hoogtepunt van Kleinenberg’s eigen sets. Naast de nieuwe single wordt ondertussen hard gewerkt aan de volgende  compilatie, “This is Sander Kleinenberg”. Verwachte release datum  van de CD/ DVD compilatie is medio oktober. Kijk op www.sanderkleinenberg.com voor meer informatie.

 

 

 

 

Komende releases op Sander Kleinenberg’s Little Mountain label:

LMR024 - Low End Specialists feat. Gay Joy: “It Comes From Inside”
LMR025 - Sander Kleinenberg: “This Is Miami
LMR026 - Rene Amesz & Peter Gelderblom: “You Make Me Climb The Wall”

 

04/07    Special Edition: All is One invites Carl Craig, 19 augustus 2006

Op zaterdag 19 augustus 2006 om 0:00 uur opent All is One de poorten van
Paradiso. Voor deze bijzondere gelegenheid heeft de organisatie de wereldberoemde producer en DJ Carl Craig (us) uitgenodigd. Carl heeft dubbel en dik zijn sporen verdiend in de dance historie van de afgelopen 15 jaar. Samen met Derrick May en Juan Atkins zijn ze de hoofdrolspelers uit de Detroit scene. Zijn grote doorbraak kwam met de release van Paperclip People in het begin van de jaren negentig. Craig staat aan het roer van zijn label Planet-E. Zijn nieuwste EP, New Tres Demented, is net uit en nu al wederom een succes! Zo vaak is hij niet in Nederland, mis deze kans niet.

De grote zaal van Paradiso zal het podium worden voor een zinnenprikkelend spektakel onder de regie van de Detroit grootheid Carl Craig, Hollandse legendes Dimitri, Isis, de volledige band van Quazar (Amsterdam’s eerste houseband, jaaaa ze treden weer op!), Aroma Jockey ODO7, vj’s Seicho Kabinet Azar en Dusi. En als dat nog niet genoeg is, neem dan een uitstapje naar de kosmische bovenzaal. Daar zul je de warme beats vinden van befaamde dj en producer uit Zweden Jeff Bennett, Angelo en 16 Bit Lolita’s (ook wel de Nederlandse Deep Dish genoemd). Voor de avonturiers onder ons wordt een geheel eigen wereld gecreëerd in de kerkers van Paradiso. Daar vind je een gedurfde mix van akoestische en elektronische dansmuziek waaronder global, trance, dub en reggae. Geef je over aan de fijngevoeligheid van Egbert Jan Weeber, Tommy, Kareem Raihani en de RootsReggaeDubStylee.

 

De kaarten zijn slechts 15 euro (incl), voorverkoop via AUB Ticketshop, de grotere postkantoren en www.ticketservice.nl. Vergeet niet je ceremoniële outfit aan te doen.

 

 

 

04/07    Wicked Jazz Sounds danst met een lach! (zaterdag 15 juli, Club Rotterdam)

 

Zaterdag 15 juli laat Wicked Jazz Sounds je dansen met een lach in Club Rotterdam. In dit weekend van het North Sea Jazz Festival nemen de DJ's Phil Horneman en Leroy Rey je mee op hun reis langs alle hoeken van de warme muziekwereld. Samen met vaste Wicked Jazz Sounds live muzikanten spelen ze een dynamische mix van de warmte en diepte van Jazz met flirts richting funk, hip-hop, broken beat, soul, drum & bass, house en verder. Wicked Jazz Sounds ken je misschien van haar avonden in clubs zoals Paradiso, 013, Melkweg en Sugar Factory. Of van haar vlammende optreden op festivals als Lowlands, North Sea Jazz, Supernatural of Extrema outdoor. Ook is Wicked Jazz Sounds samen met United Recordings verantwoordelijk voor twee jazzy verzamel CD's die over de hele wereld uitgekomen is en door de `OOR' omschreven werd als: `eigentijdse jazz, rare grooves, jazzdance, bossanova en meer'.  Kom dus zaterdagnacht 15 juli naar `de kop van zuid' en dans met een lach! DJ's: Leroy Rey & Phil Horneman. Live: Jeff Hollie (sax), Berenice (vocaal), Paul van Kessel (vocaal), Laurens Priem (gitaar), Gideon van Gelder (keys). VJ's: Sense. Café: Thelonious & Diephuis Produkties.

 

 

Waar:              Club Rotterdam (Wilhelminakade 699, Rotterdam).
Tijd:                 23.00-05.00 uur.
Prijs:               8,50 euro.
Info:                 http://www.wickedjazzsounds.com

 

 

26/06    Awakenings Festival 2006 uitverkocht!

Ruim een week voordat het festival losbarst was Awakenings helemaal uitverkocht, dat betekent dat er aanstaande zaterdag ook aan de deur geen kaarten meer te verkrijgen zijn. Op 1 juli gaat het Awakenings festival weer helemaal los met een line up om je vingers bij af te likken. Het Awakenings team gaat er voor zorgen dat dit de beste, leukste, verfrissendste en gevarieerde editie tot nu toe wordt! Als je er niet bij kunt zijn dan kun je het festival toch goed volgen. Of online via 3VOOR12, of via de radio waar 's avonds vanaf 20:00 tot 00:00 het festival rechtstreeks uitgezonden op 3FM (die daarna trouwens tot 02.00 doorgaan met de uitzending rondom Awakenings). 
Op http://www.awakenings.nl vind je de timetable en verder alles over de line up van het festival.

VPRO's internetmagazine 3VOOR12 doet de hele dag in audio, tekst en beeld live verslag verslag van alles wat er voor en achter de schermen gebeurt en neemt natuurlijk alles sets op die je achteraf weer kunt beluisteren de site. Om nu alvast in de stemming wil komen, surf je naar 3VOOR12 waar alle sets van de afgelopen Awakenings Indoor en festivals te vinden zijn. Beluister op http://3voor12.vpro.nl/awakenings sets van dj’s als Adam Beyer, Ricardo Villalobos en DJ Rush en bereid je voor op een knallende 2006 editie.

Awakenings is zoals ieder jaar visueel sterk en zet behalve de nieuwste lichttechnieken ook Video, Plasma en LED-schermen om live shows en dj-sets nog magnifieker te maken. Ook de lasershow en het inmiddels traditionele afsluitende vuurwerk mag natuurlijk niet ontbreken. Tijdens editie '06 is er ook veel aandacht voor deco en aankleding van het terrein.

In vier area's biedt Awakenings een dwarsdoorsnede van wat techno vandaag de dag te bieden heeft. Ook zal er dit jaar op het festivalterrein in Spaarnwoude een aantal interessante veranderingen plaatsvinden op muzikaal gebied. Er is veel aandacht voor de populaire minimal techno stroming en ook electro heeft opnieuw een rol in de line up van deze editie. Grote namen als Richie Hawtin, Wighnomy Brothers en Adam Beyer zullen worden afgewisseld met up and coming acts als Cave & Ortin Cam (live), The Attack People (live) en Nederlandse live acts Orgue Electronique, Geigercounting en Funckarma & Cane.

Awakenings Festival, alom geroemd als het gezelligste dance-festival van
Nederland, presenteert in totaal zo'n 35 dj’s en live-acts uit 14 landen,
verspreid over vier area’s. Voor meer informatie, check
http://www.awakenings.nl

 

26/06    Brotherhood the Funky Family, zaterdag 22 juli, Paperdome Utrecht

 

De tas met ‘feelgood’ artikelen is nog altijd goed gevuld bij Supernatural. Zoals elke zomer willen we je nu ook weer meenemen in een Funky trip naar alle delen van de zwarte muziek om het lijf eens flink te laten schudden. Er zijn dit jaar 3 area's: Boemklatsch Hip Hop, Blending Supernatural & Jazz It Up. DJ's zijn onder andere Kraak & Smaak, Maestro, Svendex, Bossa Boogie, Wicked Jazz Sounds, Leroy en niemand minder dan Marley Marl komt over uit de USA om een vette oldschool Hip-Hop set te doen. Naast al dit prikkelend geluid biedt Supernatural de heerlijkste supersapjes, Soulfood, Blaxploitation theater, hangouts, luchtkussens en fun voor kinderen. Supernatural roept de funky family bijeen om het ultieme saamhorigheidsgevoel in een warme sferische retro omgeving tot je te nemen.  

 

Voorverkoop begint op 12 juni. Kaarten kosten in juni € 12,50 (+ 5 voor de prijs van 4) en in juli € 17,50. Meer info vind je op www.brotherhood.nu

 

 

 

 

21/06    Australische dance-band Loonaloop houdt van Nederland

 

In het jaar dat Nederland en Australië hun 400-jarige vriendschapsbanden vieren, tourt de Australische dance-formatie Loonaloop voor de vierde achtereenvolgende zomer door Nederland. Guus Hiddink had het niet beter kunnen bedenken: zet vijf vrolijke levensgenieters van de prachtige stranden van Bondi Beach in Sydney bij elkaar en je krijgt een wervelende live show met uplifting house, drum & bass, trance en global beats. Dit alles veroorzaakt door een unieke combinatie van zang, drums, electronica, viool en didgeridoo. Loonaloop regelt het allemaal. Bij hun vorige tournees zorgden de Australiërs voor feestjes van Heerlen tot Heerhugowaard en van Amsterdam tot Spijkenisse. Dit jaar zijn onder andere Vlissingen, Scheveningen, Dance Valley in Spaarnwoude en Lowlands aan de beurt. Loonaloop heeft twee albums op zak: “Cleared for take off” (2003) en “Images of flying” (2005), beide verkrijgbaar via Didgeridoo records/ Hot records. Naast reeds bekende hoogtepunten zal de band op de komende tournee ook nieuwe nummers spelen. Zelf omschrijven ze hun live show als `een audio-trip rond de wereld'.

 

Bezetting Loonaloop live:

Shiney LeFai: zang, synths, samples

Andrew Byrnes: drums, percussie

Dougal Hallowes: bas, zang

Sarah Beattie: viool, keyboards

Greg Ardill: didgeridoo

 

Loonaloop live-data in Nederland:

Zat 1 juli: Kelder (afterparty festival Etcetera), Amersfoort (24.00) (www.dekelder.org)

Wo 5 juli: Straatfestival Vlissingen (23.00) (www.straatfestival.nl)

Vrij 7 juli: Blijburg, Amsterdam (21.30) (www.blijburg.nl)

Zat 8 juli: Psychedelic Circus, Lage Weide Utrecht (19.30) (www.groovements.com)

Vrij 14 juli: Dance Valley live stage (17.00) (www.dancevalley.com)

Zat 15 juli: Waerdse Tempel, Heerhugowaard (na 24.00) (www.tempelmusic.nl)

Zon 16 juli: Woodstock 69, Bloemendaal aan Zee (avond) (www.woodstock69.nl)

Wo 2 aug: Winston, Amsterdam (21.00) (www.winston.nl)

Zat 5 aug: Schollenpop, Scheveningen (22.00) (www.schollenpop.nl)

Zat 19 aug: Lowlands Silent Disco, Biddinghuizen (21.00) (www.lowlands.nl)

 

Meer data volgen nog. De band zal van juli tot en met september ook andere Europese landen aandoen. Festivals waar ze ondermeer zullen optreden zijn World body painting festival (Oostenrijk), Piozzo (Italië), Love Planet (Tsjechië), Solfest (UK) en Knockengorroch (UK).

 

 

 

11/06    Indian Summer Festival 2006, vrijdag 16 en zaterdag 17 juni 2006

 

De 2006 editie van Indian Summer Festival is aanstaande. Dit festival, dat in Recreatiegebied Geestmerambacht (nabij Alkmaar) gehouden wordt, is inmiddels uitgegroeid tot een favoriet partymoment voor vele muziekliefhebbers uit de regio en daarbuiten. Grootste verandering is het dancepodium dat dit jaar door ID&T gehost zal worden, waar dit jarenlang met veel succes door Extrema gedaan werd. Met topnamen als Benjamin Bates, Ricky Rivaro, Tim Deluxe, Erick-E en Lucien Foort op het dancepodium, DJ Maestro en de succesformatie Kraak & Smaak live in de Supernatural tent en ten slotte Anouk, Kane, Van Dik Hout, Racoon en De Dijk op het poppodium, zal er dit jaar weer genoeg te beleven zijn gedurende de twee dagen. Op de zaterdag zal Art-D-Fact: Online Magazine verslag uit brengen van de diverse podia.  

 

Vrijdagavond:
Dance: Chuckie, Gregor Salto, Erick-E en Joe Ici.
Pop-Rock: Van Dik Hout, Kane en Iedereen Zoo Jotje 
80's-90's podium: DVD-DJ Alex van Oostrom (vanaf 18.00 uur Nederland-Ivoorkust).

 

Zaterdag:
Dance: Tim Deluxe, Benjamin Bates, Real El Canario, 6 deck ratpack (Brain S + Victor Coral + Hitmeister D), Ricky Rivaro, Lucien Foort, Lin en R-K.

Pop-rock: Anouk, De Dijk, Racoon, Winnaar Rob Acda Award, Opgezwolle, Mark Foggo, Zzz.

Supernatural: DJ Maestro, Pornbrothers, Kraak & Smaak Live, Svendex, Lefties Soulconnection, Wicked Jazz Sound.

 

Prijzen tickets:

Vrijdag 16 juni                                   € 27,50 euro, excl. fee. 
Zaterdag 17 juni                               € 37,50 euro, excl. fee.
Combiticket voor beide dagen      € 55,- euro, excl. fee. 

 

Website Indian Summer Festival 2006: kijk op www.indiansummerfestival.nl voor meer informatie.

 

 

11/06    Supernatural presents ‘One Night Samba’, zaterdag 24 juni 2006

 

Supernatural laat de kontjes weer ouderwets schudden in een nieuwe Latin Brasil special. De zwartste muziek van het heetste continent staan op het menu. Van Rio naar Havana, Pleno hasta Carnaval, Latin Jazz, Bongo Funk en boogaloo. Svendex & Edo Salgado trekken de meest percussieve platen uit de kast om die ultieme bewegingen uit het lijf te krijgen. Dit alles in een omgeving van trommels, Sangria, fruit, cocktails, latino kappers & Mama Martha y sus hermanos. VJ Out Of Order kleurt de schermen met fruit, Latijns-Amerika en tropische verrassingen. En die MC doet al heel lang zijn ding zo te horen. Supernatural Latin Brasil, la combinacion perfecta. Bovenop al dit exotische schoon komt CD4 van Supernatural deze avond officieel uit. Verwacht wederom een mooie collectie van Supernatural dansvloer hoogtepunten. De CD zal deze avond tegen gereduceerd tarief zijn te verkrijgen , de maandag erna ligt hij in alle winkel. Hasta la fiesta Supernatural. Kijk op www.supernatural.nu voor meer informatie.

 

 

 

11/06    Alkmaar XPosed, zaterdag 9 september 2006

Alkmaar XPosed is een concept waar al lange tijd over gepraat wordt. XPosure Events koos voor een terrein aan de Olympiaweg in Alkmaar om een uitgebreid aanbod van muziek de revue te kunnen laten passeren. De organisatie legt uit: “het streven is om 50% van de kaartverkoop te doneren aan het KWF, kanker bestrijding. 50% is alleen haalbaar als we voldoende sponsoren aantrekken, anders wordt het iets lager”. Inmiddels zijn de area’s en DJ’s bekend gemaakt, hieronder volgt een opsomming.

Line up van de diverse area’s:
Hardstyle: Chop-E, Crisis, Exin, Extreme DNA, Jeroom, Malika, Nagoom, Pila, Raffi, Tommy Pulse en Veezz One.
Mix: Robbert Dobber, Rydon, Steve Carta en Void.
Techno: Dimi Angélis, Dr. Simon, Joel Mull, Joris Voorn en Kaufmann.
Breakbeat: Art-D-Fact, Black Sun Empire, Killer B, Klute, Predator, Skid Solo en ZorQ.
Hip-Hop: The Opposites, TLM en Waxfiend.

Gegevens Alkmaar XPosed:
Datum: Zaterdag 9 september 2006
Tijden: 12.00 uur - 00.00 uur.
Locatie: Olympiaweg, Alkmaar.
Prijzen: Voorverkoop € 28,- // deurverkoop € 35,-.
Kaarten: Voorverkoop start op donderdag 8 juni 2006.

 

06/06    Pete Philly & Perquisite op vrijdag 7 juli 2006 in De Waerdse Tempel

 

In De Waerdse Tempel (te Heerhugowaard) krijg je op vrijdag 7 juli aanstaande de kans op Pete Philly & Perquisite live aan het werk te zien. Het duo is hard op weg naar de top, niet in de laatste plaats door hun unieke sound. Pete Philly & Perquisite brengen hip-hop in de breedste zin van het woord, met referenties naar jazz, broken beats, soul en zelfs klassiek. Deze veelzijdigheid komt ook tot uitdrukking in hun live shows. Ze treden op in hybride formatie bestaande uit een dj, contrabassist, saxofonist en cellist. En natuurlijk Pete Philly op vocals. Pete Philly & Perquisite werkten voor het eerst samen in 2002 voor het North West Metropolis project. In maart 2005 traden Pete Philly & Perquisite op tijdens het Cape Town International Jazz Festival in Zuid-Afrika. In juni 2005 ontvingen ze een Essent Award. Een maand later stond het duo op 5 Days Off in de Melkweg en op North Sea Jazz en in augustus op Lowlands. In februari 2006 nemen Pete Philly & Perquisite een Zilveren Harp in ontvangst en treden tijdens het Harpengala op met het Metropole Orkest. Het album Mindstate wordt genomineerd voor een Edison en hiermee is 2006 eigenlijk al een succesjaar voor het duo. Het duo treedt samen op met: Kasper Kalf op de basgitaar, Remco Keijzer op de saxofoon en Misha van der Winkel achter de draaitafels. De bekende single “Grateful”, met Benjamin Herman als gast, werd lange tijd op 3FM gedraaid en het album “Mindstate” is door de (internationale) pers zeer lovend ontvangen en wordt nu ook in andere landen uitgebracht. Kijk op www.ourmindstate.com voor meer informatie.  

 

Locatie:        De Waerdse Tempel, Heerhugowaard.

Website:       www.waerdsetempel.nl

Zaal open:    20.00 uur (kleine zaal).

Entree:          10 euro.

 

30/05    Laatste nieuws Obsession Outdoor, zaterdag 3 juni 2006

 

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover. Zaterdag 3 juni 2006 zal Bovenkarspel dan op haar grondvesten gaan schudden. Inmiddels hebben we al bijna 1.000 kaarten in de voorverkoop verkocht en dat is een verkoop record voor wat betreft Obsession. Afgelopen donderdag is begonnen met de opbouw van het festival en binnenkort zal de tent worden opgebouwd. Foto’s van de opbouw zullen ook op de website van Obsession Outdoor worden geplaatst. Zie www.obsession-outdoor.nl voor een impressie. De timetable van het festival is inmiddels officieel bekend gemaakt. DJ Art-D-Fact, initiatiefnemer van dit Online Magazine, zal zelf ook plaatsnemen achter de draaitafels en zal een set verzorgen op de mainstage (open air) tussen 22.15u en 23.30u. Laidback Luke zal dit podium vervolgens afsluiten! Het weer was niet echt om over naar huis te schrijven de laatste weken, maar daar komt (gelukkig) verandering in. Vanaf aankomende donderdag zal het weer omslaan naar zonnig en droog. Zaterdag 18 graden en maar 5% kans op regen! Kaarten voor deze eerste editie van het Obsession Outdoor Festival kostten in de voorverkoop € 18,50 en zijn tot en met vrijdag 2 juni te koop bij de volgende voorverkoop adressen: Alkmaar (Art of Sound), Andijk (Primera), Bovenkarspel (Diskoland), Enkhuizen (Diskoland), Grootebroek (Tankstation Tamoil), Heerhugowaard (Spotter Media Outlet), Hoorn (Marcus Records), Hoogkarspel (Movie Max), Medemblik (G-Star Factory Outlet), Schagen (Diskoland) en Wervershoof (Movie Max). Aan de deur worden ook zeker nog tickets verkocht. Kom dan echter wel op tijd want op=op!! Aan de kassa kosten de tickets € 23,00.

 

29/05    Solar Weekend: cross-over festival biedt dance, hiphop, pop en zoveel meer!

De muziekprogrammering van Solar Weekend is rond! Samen met radiozender 3FM en MTV organiseert Extrema ook dit jaar hét crossoverfestival aan het water. Solar Weekend staat garant voor het ultieme vakantiegevoel. Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 5 en zondag 6 augustus bij het prachtige recreatiewater `De Weerd' in Roermond. In een relaxte sfeer kan de bezoeker twee dagen genieten van een superbrede programmering. Zo heeft Solar Weekend vijf muziekarea's met house, techno, electro, hiphop en pop. Maar het festival is veel meer dan dat. “Solar Weekend is een meerdaagse ontdekkingsreis en dat wordt blijkbaar opgepikt, want er worden duidelijk meer weekendkaarten dan dagkaarten verkocht”, aldus een woordvoerder van organisatie Extrema. Solar Weekend heeft een heuse strandcamping en er kan op elk moment van de dag een frisse duik in het meer gemaakt worden. Natuurlijk is er ook dit jaar weer veel ruimte en aandacht voor creativiteit. Zo worden er bijvoorbeeld workshops graffiti-bombing, hiphop, schilderen en percussie gegeven en staat Cindy Pielstroom haar mannetje met Globalicious. Tevens is er een heuse theaterboulevard, een kinderdroompaleis, Het Zeteltje is van de partij en waan je in zuidelijke sferen bij de Italian Food, Art & Music Area! Ook tijdens deze tweede editie van Solar Weekend worden er weer veel creatievelingen gezocht om hun ding te komen doen op het Solar Weekend-terrein. Als het je iets lijkt om hier een bijdrage aan te leveren, kun je hier vanaf juni meer over lezen op de festivalsite Solarweekend.com! Omdat Solar Weekend meerdere dagen plaatsvindt, is er natuurlijk weer een gezellige camping aanwezig bij het terrein voor de optimale festivalbeleving! De camping is van alle gemakken voorzien en bevindt zich op het prachtige strand van recreatiegebied `De Weerd'. De kampeerders die vrijdag al aanwezig zijn worden getrakteerd op de Solar preparty met bekende DJ's! De strandcamping is geopend van vrijdagmiddag tot maandagmiddag. Uiteraard heeft Extrema dit jaar weer de watertaxi die je gratis van de camping naar het festivalterrein vaart!

Zaterdag 5 Augustus

Afrika Bambaataa (US) // Marco V // Kraak & Smaak LIVE // Marcello // Don Diablo // Valentino Kanzyani (SI) // Billy Nasty (UK) // Roog // Tasha's World LIVE // Benny Rodrigues // Wicked Jazz Sounds LIVE // Marco Passarani (IT) Sharam Jay (DE) // Sébastien Léger (FR) LIVE // Kubus dj set // Gregor Salto // Brian S // Josz LeBon vs. Monica Electronica // Nuno Dos Santos // Typhoon LIVE // Bart Skils // Estroe // Alexis Tyrel // Oliver Way (UK) // Jefferson // Ricky Rivaro // Funkerman // Fedde le Grand // Dave Lambert (BE) // Base // Eldit LIVE // Jim Aasgier // Infinitize // Gordon Howard // DJ Sarna (CH)

Zondag 6 Augustus

DJ Jazzy Jeff (US) // Michel de Hey // Opgezwolle LIVE // Tom Novy (DE) // Umek (SI) // Erick E // Dave Angel (UK) // Pete Philly & Perquisite LIVE // Benny Rodrigues // Jawat! LIVE // Eric de Man // Remy // Glimmers (BE) // Nathan Coles (UK) // Sébastien Léger (FR) // Shinedoe // Handel LIVE // 16 Bit Lolita's // Josz LeBon vs. Monica Electronica // René Amesz // GrooveXpress LIVE // Joachim // Rho // Jesse Voorn // Lost Orchestra // Gelazer! // David Gilmore Girls LIVE // Dexter G // Caz // Ari Daily // Born to Funk // Dominggus // Sam o' Neall // Kontakt // Dansa // Yaiza-di-Jockey // Richelle Soigni //

3FM Stage 
Het hoofdpodium wordt gehost door 3FM. Met optredens van onder meer Pete Philly & Perquisite, Opgezwolle, Michel de Hey, Kraak&Smaak… en jou! 3FM is namelijk op zoek naar nieuw muzikaal talent: Serious Talent welteverstaan. 
Meld je aan als Serious Talent en maak kans om zelf op te treden op de 3FM Stage tijdens het Solar Weekend. Meer info? Check Serioustalent.nl. 
3FM zendt ook live uit vanaf Solar. Check: 3fm.nl 

SOLAR WEEKEND 2006 
5 & 6 augustus 2006 
Recreatieplas `De Weerd', Roermond 
Voorverkoop via www.extrema.nl, TicketBox en FNAC (België) 
Info: www.solarweekend.com 
Weekendticket € 49,- (ex. fee) 
5 & 6 augustus, beide dagen van 11.00 tot 23.00 uur 
Combiticket € 59,- (ex. fee) 
2 dagen + camping van vrijdag 4 t/m maandag 7 augustus 
vrijdagavond preparty op de festivalcamping 
Dagticket € 39,- (ex. fee) 
zaterdag 5 of zondag 6 augustus.

 

 

22/05    ReFix @ Club Magazijn: do you want to give our birthday boys some love?

 

Voor sommige was het even zoeken, die nieuwe locatie voor ReFix waar iedereen zo nieuwsgierig naar was. Verrast door het vriendelijke ontvangst en de gemoedelijke sfeer die de eerste bezoekers als een warme deken verwelkomde was de regen trotseren meer dan waard. The ReFix Crew kan niets anders zeggen dan dat de eerste editie in club Magazijn voelde als een lang uitgesteld thuis komen; de muziek, de omgeving, het personeel en een enthousiast publiek hebben er voor gezorgd dat we hebben besloten om aan de samenwerking met Club Magazijn een vervolg te geven. The ReFix Crew staat er om bekend dat zij elke gelegenheid met beide handen aangrijpt om een feestje te vieren of het nou gaat om het aanbreken van de lente, een lange zwoele zomernacht, verjaardagen van vrienden en de crew. Op zaterdag 3 juni trekken we alle registers weer open om er voor te zorgen dat twee geliefde zeer gewaardeerde “creative brains “ van de ReFix crew in het zonnetjes worden gezet. Upcoming Talent Karimo is al sinds dag een degene die de huisstijl bepaald van het promotie materiaal voor ReFix. De flyers, posters en toekomstige website zijn allemaal door deze student van de kunst academie in Arnhem eigenhandig getekend en in elkaar geknutseld. Groovemaster Johnson is al jaren een zeer gewaardeerde muzikale vernieuwer in het Amsterdamse uitgaansleven. Hij stond aan de wieg van de house scène in Nederland, zorgde voor een ware hype toen hij Garage introduceerde in ons kikkerlandje en inspireerde een aantal zeer populaire DJs het vak in te gaan. The Master that knows his Groove is nog lang niet van plan zijn draaitafels in de wilgen op te hangen en op te houden met zijn missie om de liefde voor muziek door te geven aan de nieuwe generatie die de clubs deze dagen onveilig maken. Naast deze legendarische muzikale drijfkracht zijn natuurlijk aanwezig op deze tweede editie van ReFix in Club Magazijn het duo Moska en Andy Sherman beter bekend als Funk Mode. Twee muzikale wonderkinderen die met hun uitstraling en opzwepende beats de vrouwen op de dansvloer in extase brengen. Joelende meiden, schuddende billen en spontane liefdesverklaringen niets is deze heren vreemd, na Paradiso, Off Corso, Club Red en de ZebraLounge lijkt de race de meest luidruchtige aanhang van Amsterdam gewonnen. Dat dit slechts het begin is van zoveel meer dat nog moet komen laten we buiten beschouwing. Om deze redenen en nog zo veel meer willen jullie uitnodigen om op zaterdag 3 juni in Club Magazijn to show our Birthday Boys Groovemaster Johnson en Karimo some love. Precies om twaalf uur zullen wij proosten op hun inzet en bijdrage aan ReFix en nog vele jaren vol geluk, liefde en inspiratie toe te wensen. The ReFix Crew would be honored to celebrate this with you.

 

17/05    Gotan Project treedt op in Paradiso, vrijdag 30 juni 2006

Tango was een van de eerste Latijns-Amerikaanse dansvormen die een grote indruk maakte op het Europese publiek. De tango waaide over van Buenos Aires naar Parijs in het begin van de 20e eeuw en dat was het begin van een grote liefde voor deze dans. In de afgelopen decennia is de populariteit van tango als een muziekgenre opgebloeid en overschaduwd. Rudolph Valentino maakte er een kortstondig internationaal fenomeen van, Astor Piazolla maakte een crossover met jazz. Maar het in Parijs gevestigde Gotan Project heeft de warmbloedige tango uit zuid Amerika verplaatst naar de Europese clubs en cafés in de 21ste eeuw. Gotan Project speelt vrijdag 30 juni in de grote zaal van Paradiso om het nieuwste album "Lunatico" te presenteren. Dit is het tweede studioalbum, nadat de band in 2001 met het debuut "La Revancha del Tango" de wereld liet kennismaken met hun prachtig mengsel van tango en elektronica. Afgelopen zomer verzamelde gitarist Eduardo Makaroff en zijn mede-Gotan producers; Philippe Cohen Solal en Christoph H. Müller, zich in Buenos Aires om het album, “Lunatico“, op te nemen in de prestigieuze Studio ION, waar tangogrootheden als Astor Piazzolla ook ooit hun muzikale kunsten vastlegden. De titel verwijst naar het winnende racepaard van tangoheld Carlos Gardel in 1930. Tijdens de opnames werd de hulp ingeroepen van verschillende lokale sessiemuzikanten en gastvocalisten waaronder Caceres, Jimi Santos, Koxmoz en Cristina Vilallonga. De lokale muzikanten die meespelen op de plaat worden begeleid door de Argentijnse pianolegende Gustavo Beytelmann, een oude bekende die op alle Gotan Project platen te horen is.

Zaal open: 19.00 uur, aanvang: 20.30 uur, prijs: € 27,50 + lidmaatschap.

Kijk op www.paradiso.nl voor meer informatie.

 

11/05    The best things in life are free

Oftewel het FreeFunk Festival komt er weer aan. Op zondag 2 juli is het zover en zal het Julianapark in Venlo wederom zinderen van de funky beats, de vrolijke mensen en positieve sfeer waar het festival om bekend staat. Het wordt al weer de derde editie van het FreeFunk Festival dat ondertussen uitgegroeid is tot het grootste GRATIS dance festival van Zuid-Nederland! Op het hoofdpodium zal de middagprogrammering bestaan uit soul, funk, eclectic-house en een vleugje disco. Onder andere de live act `The Funktransplant' en dj's de `Penotties' zullen de dag opstarten om later uit te komen bij de nu al live sensatie van 2006; `Kraak & Smaak'! Vervolgens zal er ruime aandacht zijn voor house van de beste soort. Regionale held `Sam `o Neall' neemt het stokje van `Kraak en Smaak'. Hierna volgt `DJ Mes'. Deze uit San Francisco komende dj is een van de toonaangevende house-jocks van de westkust van de Verenigde Staten. Uiteindelijk zal het begin van de avond ingeluid worden door wederom een act met internationale allure. Nederlands “hardsoul” grootmeester: `Roog'! Gooi je alle muziek die de hele dag voorbijgekomen is op een hoop en doe je er een dosis gitaren en electro bovenop dan heb je de sound van de avond. Eerst `Jesse Voorn' waarna `Joost van Bellen' het festival "RAUW" zal afsluiten. Nieuw dit jaar is een tweede area (in een tent) die ook volwaardig geprogrammeerd is. De line-up is een mix van locale, nationale en internationale acts. Van house tot electro, van tech-house tot funky techno… oftewel de “Electrofunk” tent! Ook deze line-up is er een waar we trots op zijn. Onder andere komen voorbij: Ex-resident van de Nightlive `Base'. Internationaal gerenommeerd producers duo `16 Bit Lolita's'. Uit de Extremamusic stal René Amesz. Locale toppers met natuurlijk onze enige echte resident `Dominggus'. Een van de hoogtepunten van vorig jaar, `Sebastien Leger (FR)' maar nu met een live optreden. De belichaming van tech-house; `Funk D' Void (UK)' en `Remy' is de man die de tent in de late uurtjes zal laten zweten. Er worden voor de derde editie 10.000 bezoekers verwacht tijdens de piekuren en over de hele dag een veelvoud daarvan. Wat de organiserende stichting, die volledig uit vrijwilligers bestaat, betreft kunnen dat er nooit genoeg worden. Het FreeFunk Festival heeft er namelijk voor gekozen om “Dance4life” te steunen. Deze organisatie heeft zich als doel gesteld om de bewustwording van het groeiende aids probleem in deze wereld onder de aandacht te brengen van de generatie die er straks mee van doen kan hebben. Namelijk de onze! Omdat het FreeFunk Festival dit streven een warm hart toedraagt zal van elke verkochte consumptiebon een klein bedrag gedoneerd worden aan de founding partners van Dance4Life (STOP AIDS NOW! en MYBODY/WPF). Tevens zal rond het optreden van Dance4life dj `Jesse Voorn' aandacht gevraagd worden voor de aids problematiek die deze wereld kent. Het FreeFunk Festival is trots te kunnen zeggen “We support Dance4life”! Het festival is meer dan muziek alleen. Er komt een uitgebreide festivalmarkt en tevens zal er ook dit jaar weer een friends area zijn voor de personen die het festival een warm hart toedragen. Wil je meer weten over wat het festival allemaal omvat, hoe je er komt of hoe het terrein er uit ziet. Bezoek dan de website www.freefunkfestival.nl

De feiten: 
Evenement: FreeFunk Festival 
Datum: 02-07-2006 
Locatie: Julianapark, Venlo 
Tijd: van 11.00 tot 01.00 uur 
Entree: GRATIS 
Bezoekers: Maximaal 10.000 (dus kom op tijd) 
Reisduur: 1 minuut lopen vanaf NS station of parkeergarage Arsenaal 
Line-up: Hoofdpodium: Kraak & Smaak (live), Roog, Joost van Bellen, DJ Mes (US), The Funktransplant (live), Penotties, Jesse Voorn, Sam `o Neall, Yaiza-di-Jockey, Boy Born. 
Electrofunk tent: Funk D' Void (UK), Remy, Sebastien Leger (FR) (live), 16 Bit Lolita's, René Amesz, Dominggus, Base, Placid Vs. Hotshower, The FunkFreakerz. 
Website: www.freefunkfestival.nl 
Informatie: info@freefunkfestival.nl 
 

 

11/05    Volledige line-up Extrema Outdoor 2006 bekend!

Dance-promotor Extrema heeft zaterdag de volledige line-up van haar dancefestival Extrema Outdoor 2006 bekendgemaakt. Met gepaste trots presenteerde creatief directeur Marcel Mingers op de Supperclub Cruise de programmering van het festival aan een selecte groep pers en E-friends. Velen lijken blij verrast als bekend wordt wie er zaterdag 15 juli zullen optreden. De opzet van Extrema Outdoor is dit jaar gedurfder en gevarieerder. De bezoeker staat dit jaar nog meer centraal dan voorgaande jaren op Extrema Outdoor. Zo is de indeling van het festivalterrein veranderd, zodat het minder druk is op populaire plekken. En om Extrema Outdoor nog luxer te maken is de Lucky Rush area bijvoorbeeld gewoon toegankelijk voor iedereen. Deze extra `VIP' is in het leven geroepen om elke festivalganger letterlijk en figuurlijk te laten baden in weelde… Daarbij komt dat er dit jaar extra bars over het hele festivalterrein verspreid staan waar je kunt genieten van een breed drankassortiment aan onder andere diverse mixdranken. Grande finale met Close Act! Elke editie van Extrema Outdoor wordt afgesloten met de speciale theatershow Close Act. Dit jaar zal echter alle jaren overtreffen. Om 22.40 uur zal er twintig minuten lang een `grande finale' plaatsvinden. Onder het motto `RE:connect' worden namelijk alle stages rond het water aan elkaar verbonden. Geniet en sluit een onvergetelijke festivaldag af met een spectaculaire theatershow op het water en een heuse battle tussen twee Extrema Outdoor-hoofdacts!

*************LINE-UP EXTREMA OUTDOOR 2006 RE:CONNECT*************

Mixed 
Sasha (UK) // Timo Maas (DE) // Hyper (UK) feat. Leeroy Thornhill (ex-Prodigy) // Dr. Lektroluv (BE) // Kraak & Smaak live // Benny Rodrigues // 16 Bit Lolita's // Base // Kruh 
Visuals: Micha Klein 

Future Funk 
Deep Dish (US) Dubfire & Sharam // Martin Solveig (FR) // Sandy Rivera (UK) // Steve Angello (S) // Erick E // Fedde Le Grand // Nick-K // Bart van Wissen 

Lakeside 
Steve Lawler (UK) // Dave Seaman (UK) // Desyn Masiello (UK) // Hybrid (UK) // Kosmas Epsilon (GR) // Audiofly (UK) // Lucien Foort // Envotion 

Dome 
Chris Liebing & Speedy J (DE/NL) Collabs Session // MBC // Marco Carola (IT) // Misstress Barbara (CAN) // Oscar Mulero (ES) // The Advent *live (UK) // Shinedoe // Darko Esser 
Visuals: Photonic 

Garden 
Sander Kleinenberg *exclusive DVDJ set // Josh Wink (US) // John Acquaviva (CAN) // Funk D'Void (UK) // Remy // René Amesz // Isis // Rho 
Visuals: Eye Supply 

Lucky Rush 
Roog // Marcello // Brian S // Eric de Man // Victor Coral // Jefferson // Thomson // Jaziah 

Novalectra 
DJ 3000 (US) // Alexis Tyrel // Francisco (IT) // Joost van Bellen vs Aardvarck // Laidy Aïda // Petter (S) // Seutek // Aron Friedman 
Slides in Motion: Judocus 

Foodvillage 
Robob // I.N.T. feat. Melodee // Nuno Dos Santos // The Flexican // Caz // Yaiza Di Jockey

Extrema Outdoor 2006 heeft 8 area's. Naar aanleiding van Extrema's jaarthema RE:connect is besloten de namen van de area's niet meer te koppelen aan een bepaald muziekgenre, maar aan een bepaalde feeling.

Om verwarring te voorkomen, staat hieronder nog eens de area-indeling:

1. Mixed (hoofdpodium), 2. Future Funk (op een ruimere plek met betere doorstroom), 3. `Dome': techno zoals vanouds, 4. `Garden': techhouse onder de reuzenparasol, 5. `Lakeside': progressive in een nieuw jasje, 6. `Lucky Rush': housy, luxe met zwembad en een grote boulevardlounge op het strand, 7. Novalectra: voorproefje op het Novalectra-festival met de nadruk op het vroeger…, 8. Foodvillage: hiphop, funk, 80's, pop.

EXTREMA OUTDOOR 2006 
`RE:CONNECT' 
15 juli 2006 
10:00-23:00 
8 Area's 
Recreatiewater Aquabest, Best (bij Eindhoven) 
Vvk via e-ticketing www.extrema.nl en TicketBox.

 

22/04    Tweede editie LatinVillage festival 2 juli in Spaarnwoude

Met de zomer eindelijk in zicht is het tijd voor goed nieuws over het LatinVillage festival. Op zondag 2 juli keren de salseros en latinhouse liefhebbers terug naar recreatiegebied Spaarnwoude voor de tweede editie van het swingendste festival van Nederland! Kaartverkoop start zaterdag 22 april, bij TicketBox, BEEP! en bij de bekende voorverkoop adressen. Na het succes van LatinVillage in 2005 presenteert A Venue*, organisator van de SalsaLounge, op 2 juli 2006 de tweede editie van het swingendste festival van de zomer. De eerste zonovergoten LatinVillage trok in 2005 al zo'n 8000 latin lovers naar recreatieterrein Spaarnwoude en werd in de pers bejubeld als een sfeervol, passievol en opwindend feestje met leuke mensen. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat kunnen bezoekers genieten van een groot aantal top artiesten die zich in vijf area's van hun zonnigste kant laten zien. De elementen die centraal staan op de verschillende podia zijn: latinhouse, strictly salsa, latin eclectic en reggaeton. Vol trots maakt de organisatie vandaag de line up bekend. De focus zal in 2006 naast toppers uit de verschillende genres nog meer liggen op live muziek in de vorm van diverse binnen- en buitenlandse salsa bands. En er is weer veel aandacht voor de eclectische mix van hiphop, r&b en reggaeton, één van de populairste crossover vormen van dit moment. LatinVillage 2006: uitnodigende muziek, betoverende dansers en een geweldige sfeer. Kijk op www.latinvillage.nl voor meer informatie en de line-up!

 

22/04    Solar Weekend op 5 & 6 augustus 2006

 

De datum staat vast. Het Solar Weekend festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 5 en zondag 6 augustus bij recreatiewater ‘De Weerd’ in Roermond. Dat maakten de organisatoren Extrema , MTV en 3FM vanmiddag bekend. Brede programmering Solar Weekend is een multicultureel festival met een erg brede programmering. In de vier area’s zullen topacts uit veel verschillende muziekgenres aanrukken. Omdat Extrema in de organisatie zit, zal natuurlijk een hoop elektronische muziek aan bod komen, zoals techno, techhouse, house en electro. Maar ook rock, pop, hiphop, jazz, reggae en latin worden vertegenwoordigd tijdens deze tweede editie van Solar Weekend. Het festival biedt een gezonde muziekmix met een gegarandeerd feestgehalte. Vier stages, de 3FM Stage, de open air House Stage een technotent en de zeer speciale spiegeltent waar spannende, verrassende acts geprogrammeerd zullen worden. Ook kan je tijdens je ontdekkingstocht verschillende kleinere area’s tegenkomen met de meest uiteenlopende muziekstijlen, verzorgd door hartverwarmende creatievelingen. Voor en door de bezoeker: Solar Weekend is een festival voor en door de bezoeker. Naast veel muziek is er op het festival heel veel ruimte voor expressie, interactiviteit en creativiteit van de festivalgangers. Ook daarom worden er weer veel creatievelingen gezocht om hun ding te komen doen op het festivalterrein in Roermond. Lees hier meer over op de site Extrema .nl.

Camping: omdat Solar Weekend meerdere dagen plaatsvindt, is er natuurlijk een gezellige camping aanwezig bij het terrein voor de optimale festivalbeleving! De camping is van alle gemakken voorzien en bevindt zich op het prachtige strand van recreatiegebied ‘De Weerd’. De kampeerders die vrijdag al aanwezig zijn worden getrakteerd op de Solar preparty met bekende DJ’s! De strandcamping is geopend van vrijdagmiddag tot maandagmiddag. Uiteraard hebben we dit jaar weer de watertaxi die je gratis van de camping naar het festivalterrein vaart! De voorverkoop van Solar Weekend start zaterdag 6 mei bij de reguliere adressen en een week eerder online via Extrema .nl speciaal voor Extrema ’s e-friends. Een weekendticket kost  € 49,-. Je hebt dan beide dagen toegang tot het festival. Een combiticket bedraagt  € 59,- en is inclusief camping. Natuurlijk kun je ook gewoon een dagticket kopen. Die kosten € 39,- per dag. Alle bedragen zijn exclusief reserveringskosten.

 

SOLAR WEEKEND 2006

5 & 6 augustus 2006 // Recreatieplas ‘De Weerd’, Roermond // Voorverkoop via TicketBox en FNAC (België) start 6 mei en e-ticketing op www.extrema.nl gaat een week eerder van start // web: www.solarweekend.com

 

Weekendticket         € 49,- (ex. fee)

5 & 6 augustus, beide dagen van 11.00 tot 23.00 uur

Combiticket              € 59,- (ex. fee)

2 dagen + camping van vrijdag 4 t/m maandag 7 augustus

vrijdagavond pre-party op de festivalcamping

Dagticket                   € 39,- (ex. fee)

zaterdag 5 of zondag 6 augustus.

 

18/04    CONNECTED, bevrijdingsdag, vrijdag 5 mei 2006

 

Het nieuwe album van Gerd “Perspectives” ligt vanaf vandaag in de winkel en is verkrijgbaar bij de betere platen- en cd-winkels. Voor de MP3 junks onder ons is het album te downloaden via www.itunes.com (check de banner op de itunes homepage!). Paulo en Gert hebben het druk gehad in de studio en samen met gastvocalisten als Guida de Palma (Da Lata, Kyoto Jazz Massive), Marilyn David (4hero/ Shade of Soul), Ernesto (Swell Session, Marc de Clive-Lowe), Dee Ferguson (Krewcial, Heavenly Social), Vanessa Freeman (Reel People), Twana Rhodes en Natalie Gardiner. Te samen hebben zij een top album afgeleverd. Check it out! Dus na deze drukke periode is het nu eindelijk weer eens tijd om de dansvloer onveilig te maken met lekkere soulvolle dansmuziek. Na een korte DJ-tour in Duitsland en Frankrijk eind april, zal Gerd op 5 mei aanstaande acte de présence geven in Club Waas tijdens een nieuwe editie van Connected. En omdat wij dan Bevrijdingsdag vieren, is de entrée geheel gratis! Lokatie: Land van Waas, Westelijk Handelsterrein, v Vollenhovenstraat 15c, Rotterdam (www.landvanwaas.nl). Connected 5 mei a.s.: zet ‘em alvast in je agenda!

 

 

 

 

 

 

13/04    PANAMA* enige Nederlandse club in DJmag’s “TOP 50 BEST CLUBS IN THE WORLD”

 

DJmag, hét toonaangevende blad in dance music, heeft onlangs in de april editie bekend gemaakt dat Panama* een plek veroverd heeft in de TOP 50 CLUBS IN THE WORLD. De lijst werd samengesteld nadat 600 DJ’s over de hele wereld hun top 3 bekend gemaakt hadden aan de hand van hun ervaringen als internationale DJ. Het is dan ook zeker noemenswaardig dat Panama als enige Nederlandse club in de DJ MAG Top 50 staat! DJmag staat al jaren bekend om hun jaarlijkse Top 100 met de beste DJ’s ter wereld en dit jaar introduceren zij een Top 50 met de beste clubs ter wereld. Dit van oorspong Engelse magazine is wereldwijd het meest gelezen blad in de uitgaanswereld. Het volgende stuk werd naast Panama’s rank # 36 geplaatst:

When René Vidal and his two business partners took over Panama in Amsterdam 18 months ago, they had a plan. The club was too far outside the city centre to be a success cynics said, but Panama ’s new owners understood the age-old rule of club promotion: if clubbers are prepared to travel to a venue, the parties will always be better. Now Panama has just been voted the best club in The Netherlands in Djmag’s Top 50 Clubs. Panama ’s line-ups are some of the best in windmill land, with Deep Dish, Tiësto, Danny Howells, Armin van Buuren, Nick Warren, Sasha, John Digweed and Erick Morillo having played at the club in the last year. Panama* heeft ook dit jaar weer heel wat grote namen op de planning staan: Sasha (FAMOUS - 29 april), Danny Howells (9 juni), Erick Morillo (Erick Morillo - 11 juni) , Deep Dish, Steve Lawler e.v.a. Kijk op www.panama.nl voor meer informatie.

 

 

 

13/04    The Well: “net even anders“
 
Zaterdag 15 april is de derde editie van The Well. Het feest waar muziek uit alternatievere muziekbronnen zijn plek vindt. Lees: geen house! DJ's Djinn & Pathless zullen dan opnieuw trachten de voeten van de vloer te krijgen met een mix van soul, funk, broken beats, disco, hip hop, jazz, deep-house, latin & related music. Kan jij stil blijven staan op super groovende mid-tempo danskrakers en heerlijk swingende up-tempo latin plaatjes? Wij niet en iedereen met een beetje soul in zijn flikker ook niet. Ben je al die house plaatjes ook wel beu ieder weekend? Get off your fat and move with the groove! Bovendien krijgen de bezoekers op 15 april wederom extra ‘value for money’. Voor hetzelfde geld een tweede zaal erbij, alwaar dj Double J zijn jazzy & funky muziek ten gehore brengt.
 
The Well
Datum            :  Zaterdag 15 april 2006.
Lokatie:          Paard van Troje.
                        Prinsegracht 12, Den Haag.
Tijd:                 23.00 - 04.00 uur.
DJ’s:               Djinn & Pathless (grote zaal), DJ Double J (kleine zaal).
Website:        www.paard.nl  
Prijs:               € 10,- (excl. fee).
Concept:        The Well brengt de meest funky muziek uit het heden, verleden en

toekomst naar de dansvloer. Een super dansbare selectie van de beste tunes, tracks, songs & grooves uit de rijke muziekhistorie van de jazz, soul, funk, latin, disco, hip hop, house, broken beats, enz. Stijl en klasse zijn terug! The Well is een nieuw, fris concept wat zeer goed aan blijkt te slaan bij iedereen die het leuk vindt om ‘net even anders’ uit te gaan. Muzikaal gezien brengen dj’s Djinn & Pathless een keur aan bijzondere muziek. Getrokken uit de rijen dikke platenverzameling van beide heren. Alleen de allermooiste en meest dansbare juweeltjes uit de creatieve muziekhistorie vanaf de jaren ’60 tot ‘06 worden ‘ouderwets’ op de draaitafels gelegd. Naast de muziek onderscheid The Well zich met theatrale performances van het uitgaansleven van alledag. Als de dj’s stoïcijns hun muziek blijven draaien speelt er achter hen een ludiek schouwspel af. In een prachtig decor spelen acteurs scènes die tot de verbeelding spreken. Het is mogelijk dat hun inspiratie voortkomt uit herkenbare bronnen, maar dat laten we graag tot de verbeelding over van de toeschouwer. Het publiek mag immers ge-entertaint worden!

 

13/04    Awakenings Festival vernieuwt en verrast!

Op zaterdag 1 juli pakt Awakenings op festivalterrein Spaarnwoude weer uit met een prachtige programmering die breder en tegelijk dieper gaat dan ooit! Naast de absolute techno wereldtop is er veel aandacht voor minimal, electro en experiment. De complete line up is nu bekend! Na de uitverkochte en zonovergoten editie '05 presenteert het Awakenings Festival dit jaar in de zesde editie opnieuw in vier area's de top van de hedendaagse techno. Met Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Adam Beyer en DJ Rush is Awakenings er wederom in geslaagd de grootste helden van het moment binnen te halen. Ook zal er dit jaar op het festivalterrein een aantal interessante veranderingen plaatsvinden op muzikaal gebied en qua indeling, waardoor zelfs de geoefende Awakenings bezoeker uitgedaagd zal worden. Awakenings 2006 wordt de meest verfrissende en gevarieerde editie tot nu toe! Awakenings volgt de ontwikkeling van de verschillende stromingen binnen de techno altijd op de voet. De minimal techno blijft zich steeds vernieuwen en zal daarom een belangrijke rol spelen tijdens deze editie. Ook electro is na een korte afwezigheid terug in de line up met onder andere live sets van Hollandse bodem, waaronder Orgue Electronique en Geigercounting. Awakenings, alom geroemd als het gezelligste dancefestival van Nederland, presenteert op 1 juli in totaal zo'n 35 dj's en live acts, verspreid over vier area's. Organisator Monumental werd begin deze week nog verkozen tot beste partyorganisatie tijdens de Gouden Kabouter-awards. De complete line-up is terug te vinden op de website http://www.awakenings.nl

Awakenings Festival 2006 // Festivalterrein Spaarnwoude // zaterdag 1 juli (10.30 - 00.00 uur) // kaarten à 36,75 euro // voorverkoop start op 8 april 2006.

 

 

06/04    Geen Supernatural Festival 2006
 
Door een teleurstellende kaartverkoop van ‘Space in the Place’ vorig jaar besloot (ex)partner Extrema de stekker uit de samenwerking te trekken. Daardoor leek het erop dat het gedaan was met een Supernatural festival 2006 totdat de geruchten gingen dat de organisatie in zee zou gaan met ID&T. 

Helaas blijken er toch teveel financiële addertjes te zijn waardoor het Festival nu afgeblazen wordt. Financieel gezien zijn Extrema en Supernatural er nog steeds niet uit. “Er moet eerst schoon schip gemaakt worden door alle openstaande rekeningen die Supernatural nog heeft te betalen. Pas dan heeft het zin om naar de toekomst te kijken en een nieuwe partner te zoeken licht Supernatural organisator Michel Matthijssen toe. Het soul/funk-festival zou dit jaar op 22 juli plaatsvinden op het Amsterdamse Westergasterrein. De clubavonden in Tivoli, Sugar Factory en Club Rotterdam gaan gewoon door.

 

 

 

06/04    Nieuwe editie van Rotor op zaterdag 22 april 2006

 

In de gloednieuwe Waerdse Tempel te Heerhugowaard zal op zaterdag 22 april 2006 een nieuwe editie van het Rotor evenement plaatsvinden. In maart vonden de eerste Rotor avonden plaats met DJ’s als legende Pierre (Phuture), James Ruskin en Oliver Ho. In april zal niemand minder dan Samuel Geiser aka Deetron achter de draaitafels plaatsnemen. Deetron heeft al vele geliefde techno track gemaakt voor bekende labels als Music Man, Intec, Phont en SLS. Zijn gedreven techno sound, waarbij tribal percussie vaak een belangrijk kenmerk is, zal het publiek ongetwijfeld aan het dansen krijgen. Chinedum Nwosu aka Shinedoe is zowel als DJ en producer een geliefde naam binnen de technosector. Ze brengt al jaren een funky techno sound die ze ook internationaal vertolkt. Haar eerste eigen producties belandde direct in de platenkoffers van internationale sterren als Sven Väth, Laurent Garnier, Richie Hawtin, Steve Rachmad en Ricardo Villalobos. Ook DJ Art-D-Fact en de live act Oliver Kucera zullen op 22 april hun opwachting maken. Het beloofd een topavond te worden om naar uit te kijken.

 

Datum:                       zaterdag 22 april 2006.

Locatie:                     De Waerdse Tempel (Strand van Luna 1, Heerhugowaard).

DJ’s/ acts:                 Deetron, Shinedoe, Art-D-Fact, OIiver Kucera.

Aanvang:                   22.00 uur.

Entree:                       € 10,00 (€ 8,00 met membercard).

 

Websites:

Waerdse Tempel:    www.waerdsetempel.nl

Shinedoe:                  www.shinedoe.com

Deetron:                     www.deetron.com

Art-D-Fact:                www.art-d-fact.nl

Oliver Kucera:           www.flatlandrecords.nl

 

 

 

06/04    DJ data van Art-D-Fact (april update)

 

Art-D-Fact heeft sinds vorig jaar september (2005) het draaien weer opgepakt. Na een afwezigheid van zo’n 2½ jaar ging de live set op MiXtream 2005 (website: www.mixtream.nl) naar meer proeven. Art-D-Fact zal de komende maanden onder andere draaien op het Rotor event in dat op zaterdag 22 april in De Waerdse Tempel (website: www.waerdsetempel.nl) gehouden wordt. Op dit evenement draaien onder andere de bekende DJ’s/ producers Shinedoe en Deetron (aka Procreation). Ook zal hij zijn opwachting maken op de open air stage van Obsession Outdoor Festival in Bovenkarspel (website: www.obsession-outdoor.nl). Obsession Outdoor zal op zaterdag 3 juni plaatsvinden en hier worden zo’n 3.500 bezoekers verwacht.

 

Het interview met de SeeYouDance portal is nog altijd beschikbaar via http://www.seeyoudance.nl/nieuws.php?ID=225

 

 

06/04    Presentatie line-up Extrema Outdoor wordt bijzondere happening

 

De programmering van Extrema Outdoor 2006 wordt zaterdag 6 mei op een speciale manier bekendgemaakt. Extrema presenteert dan op een geheime locatie in Amsterdam met gepaste trots de line-up aan de pers én aan haar leden, de E-friends. Geen saaie persconferentie, maar een exclusief, interactief presentatiefeest zal de programmering wereldkundig maken. Uiteraard is er tijdens het feest een aantal van de artiesten te bewonderen die op zaterdag 15 juli weer op Extrema Outdoor 2006 geprogrammeerd staan. Voor deze bijzondere presentatie worden dus eveneens E-friends uitgenodigd! Omdat Extrema's aanhang bijna dertigduizend E-friends telt, is het onmogelijk om ruimte te bieden voor iedereen. Daarom deelt organisator Extrema de uitnodigingen alleen uit aan de E-friends die online hun ticket voor Extrema Outdoor hebben verkregen. Dit als blijk van waardering voor het vertrouwen dat de E-friends in Extrema hebben gesteld. Uiteindelijk zullen 1000 mensen de gratis invitatie ontvangen middels een ludieke actie via de homepage van Extrema. Op 10 april om klokslag 16.00 uur zet organisator Extrema de lijnen open en kan online gereageerd worden via Extrema.nl. De eerste vijfhonderd reacties worden beloond met twee gratis uitnodigingen voor de presentatieparty ergens in Amsterdam op zaterdag 6 mei. Per sms krijgen de genodigden te weten op welke bijzondere locatie het feest gaat plaatsvinden. Voor diegenen die geen uitnodiging hebben weten te bemachtigen is de avond live te volgen via allerlei media, zoals onder andere radiozender 3FM en de homepage van Extrema. Vorig jaar was Extrema Outdoor ruim van tevoren uitverkocht. De officiële voorverkoop van Extrema Outdoor 2006 start op zaterdag 1 april, maar via Extrema.nl zijn nu al de zogemaande e-tickets te koop. Met deze speciale `Early Bird Actie' worden momenteel al veel kaarten verkocht. De vroege koper krijgt namelijk de dvd van Extrema Outdoor 2005 gratis bij het online verkregen ticket! Wegens succes zal deze actie gewoon doorlopen tot 1 april, zolang de voorraad strekt natuurlijk. Vanaf 1 april start de normale voorverkoop via TicketBox.

 

EXTREMA OUTDOOR 2006 // ‘RE:CONNECT' // 15 juli 2006 // 10:00 u - 23:00 u // 8 Area's // Recreatieplas Aquabest, Best (bij Eindhoven) // Vvk: 49,- (excl. fee) via e-ticketing www.extrema.nl (reeds gestart ) en TicketBox (start 1 april).

 

06/04    Eerste editie van Très Chique, 8 april 2006

                                                                                                                                        
Met trots presenteert Bloomspot de eerste editie van Très Chique in de Kasteeltuinen van Arcen! Bloomspot, bekend van o.a. FreeFunk Ferry en Porte de la Meuse, heeft het kasteel in Arcen bereid gevonden om de deuren te openen voor de hotste en chique-ste party van zuid Nederland. In deze eerste lente editie zullen drie Nederlandse top dj’s hun opwachting maken in de supersfeervolle ridderzaal van dit prachtige kasteel. Te midden van de middeleeuwse inrichting zullen de zomerse houseklanken zorgen voor een onvergetelijke avond. De dj´s die met ieder een twee uur durende set het podium zullen betreden zijn niemand minder dan Jesse Voorn, Miss Nine en René Amesz. Check de websites van deze dj´s om te zien wat jullie te wachten staat! Vanuit eclectische house zal worden opgebouwd naar groove en progressive waarna René Amesz met zijn stevige sound de avond zal afsluiten. Wie het even rustiger aan wil doen kan terecht bij de speciaal ingerichte cocktailbar in de entreezaal, de champagnebar in de ridderzaal of genieten van een van de hapjes die de koks van het kasteel speciaal voor deze gelegenheid zullen bereiden en die te nuttigen zijn in het speciaal hiervoor ingerichte restaurant. Wil je méér? Dan bieden wij dat ook, want wanneer je door de verschillende kasteelkamers de trap naar beneden hebt gevonden wacht je daar nóg een verassing. In de kelder van het kasteel zal namelijk onze eigen resident DoMinggus zorgen voor een spetterende set van 4 uur, bijgestaan door verschillende local dj´s zullen zij de sfeer hier tot een hoogtepunt te brengen. Vervoer naar Très Chique is geen enkel probleem, bij het kasteel is voldoende plaats om gratis te parkeren en tevens zullen er bussen rijden tussen Venlo en Arcen, een retourtje kun je voor EUR 5,-  regelen, Hoe?, dat lees je op het toegangsticket. Kaarten zijn te verkrijgen bij poptotaalzaak Sounds in Venlo of bij de organisatie door een mailtje te sturen naar info@bloomspot.nl


Facts

Evenement:                Très Chique.    
Organisatie:                Bloomspot.      
Datum:                         8 april 2006.
Locatie:                       Kasteeltuinen Arcen.
Tijd:                             21.00 u – 04.00 u.
Line-up:                      Jesse Voorn, Miss Nine, René Amesz en Dominggus & guests.
Prijs:                           € 20,-.
Voorverkoopadres:   Sounds Venlo en via info@bloomspot.nl
Website:                     www.bloomspot.nl
Dresscode:                Très Chique en Sexy.

 

 

06/04    Extrema op Paaspop 2006

 

Als opwarmer voor haar zomerfestivals Extrema Outdoor en Solar Weekend host Extrema wederom de dance-tent op Paaspop. Zaterdag 15 en zondag 16 april wordt in Schijndel het festivalseizoen geopend met veel rock, pop, theater en natuurlijk dance in maar liefst vijf area's. Met artiesten als Nathan Fake, T. Raumschmiere, Rachmad, Bailey en ‘special act' De Jeugd Van Tegenwoordig is dance-promotor Extrema wederom goed vertegenwoordigd op het festival in Schijndel.

 

Line-up Extrema op Paaspop, zaterdag 15 en zondag 16 april:

Jamie Anderson / Steve Rachmad / Nathan Fake / T. Raumschmiere / Remy / Marco Bailey / Base / Le Clic / Jay Samuel / De Jeugd Van Tegenwoordig / Handel / Infinitize / Eric de Man / 16 Bit Lolita's / Kraak & Smaak / Michel de Hey.

 

Maar Paaspop is natuurlijk veel meer. Naast de bovengenoemde dance-acts zijn er nog vier area's met rock, pop en theater. Onder anderen Anouk, Vive la Fête, Racoon, Gabriel Rios en natuurlijk Peter Pan Speedrock maken Paaspop tot dé opener van een dik festivalseizoen. De voorverkoop van Paaspop is inmiddels gestart.

 

Paaspop 2006 // Zaterdag 15 & zondag 16 april 2006 // 5 Area's // Schijndel, Noord-Brabant // Vvk: zaterdag 42 euro, zondag 52 euro // Combiticket beide dagen: 62 euro.

 

 

17/3    Obsession Outdoor: Nieuw Dance Festival in Kop Noord-Holland

 

Er zijn maar weinig delen in Nederland die nog niet hun eigen dance festival in de buurt hebben. Vreemd genoeg in de regio waar toch relatief heel veel kleinschalige feesten en vele rock festivals worden georganiseerd was een dance festival echter nog altijd niet te vinden. Zaterdag 3 juni 2006 komt daar verandering in. Rewind Events, bekend van haar evenementen Obsession en FloorFillerz, komt dan met een primeur: het Obsession Outdoor Festival. Het festival zal om 14:00 uur beginnen en duurt tot 01:00 uur.

 

Rewind Events:

Inmiddels al meer dan 13 jaar organiseert Rewind Events haar evenementen in de kop van Noord Holland met als paradepaardje ‘Obsession’ in De Dars te Wervershoof waar al 5 jaar meer dan 3000 bezoekers op af komen. Naast Obsession is Rewind Events vorig jaar een nieuw concept gestart genaamd FloorFillerz. Hier zijn het vooral de hardere stijlen die vertegenwoordigd worden. Afgelopen 11 maart was de tweede editie zelfs al bijna uitverkocht. De bakermat van Rewind Events is altijd Cultura te Andijk geweest maar helaas is deze locatie niet meer geschikt bevonden voor dergelijke evenementen. In de 13 jaar dat Rewind Events inmiddels bestaat heeft het altijd een droom gekoesterd en dat is het organiseren van een grootschalig outdoor evenement. Al twee keer eerder werd in een park in Andijk een gratis outdoor feestje georganiseerd maar Rewind Events wilde meer. Aanstaande 3 juni lijkt deze droom dan eindelijk uit te komen met het Obsession Outdoor Festival.

 

Locatie:

Na een paar jaar flink gezocht te hebben naar een geschikte locatie en een welwillende gemeente is het dan eindelijk zover. Op zaterdag 3 juni zal op het evenemententerrein Bovenkarspel (nabij recreatiegebied Het Streekbos) het eerste pure dance festival in de kop van Noord Holland door Rewind Events worden georganiseerd. Het terrein, waar deze eerste editie circa 3500 bezoekers kunnen komen, is verdeeld over twee area’s: een open-air mainstage en een harddance tent. Het terrein bied daarnaast ook veel toekomst perspectief. Obsession Outdoor kan de komende jaren groeien tot een capaciteit van 5000 bezoekers. Het festival terrein ligt nabij treinstation Bovenkarspel Flora en ligt direct aan de weg tussen Hoorn en Enkhuizen (N302).

 

Line-up:

Bij de open-air mainstage zullen Don Diablo, Laidback Luke, Randy Katana, Jean,  Rewind DJ’s, Tijn, Mr Slide en Art-D-Fact een opbouwende mix van house, breaks, trance, techhouse en techno neer gaan zetten. De nieuwe Nederlandse breakbeats helden, U-Monks (Dutckbreakz.com), zullen op de mainstage live on stage gaan.

 

De harddance tent is bedoeld voor het hardere werk; hardtrance, hardstyle, jump, classics en hardcore zullen door de speakers geblazen worden door de DJ’s Promo, Gizmo, Alpha Twins, Bas & Ram, Tommy Pulse, Ron & Bika en Jon E.

 

Tickets:

De entree voor deze eerste editie van het Obsession Outdoor Festival is in de voorverkoop €18,50 (excl. reserveringskosten). Inmiddels kan je tickets online bestellen via www.rewindevents.nl en www.obsession-outdoor.nl. Online kopen kan je voordeel opleveren want indien je online besteld geldt er een maximum bedrag voor de reserveringskosten van 5 euro. Kortom: des te meer tickets je tegelijk besteld des te goedkoper je ticket uiteindelijk wordt.

Aan ‘de deur’ kosten de tickets €23,00.

 

Speciale actie: tot 10 april betaal je helemaal geen reserveringskosten indien je online je tickets besteld!

 

Website:

Momenteel wordt er keihard aan een speciale website voor het Obsession Outdoor Festival gewerkt. Naar verwachting zal www.obsession-outdoor.nl eind maart geheel functioneel zijn. Het bestellen van tickets is uiteraard al wel mogelijk.

 

 

9/3    Dancefestival Extrema Outdoor op 15 juli 2006

 

De elfde editie van dancefestival Extrema Outdoor vindt wederom plaats in de derde week van juli. Ondanks dat er ook dit jaar meerdere festivals plaatsvinden op deze datum, heeft organisator Extrema na nader onderzoek besloten haar datum, zaterdag 15 juli 2006, te behouden. Hoofdreden voor het bovengenoemde besluit is het feit dat Extrema Outdoor al tien jaar op dezelfde datum plaatsvindt. Maar de échte doorslag werd gegeven door de reacties op een enquête onder 25.000 danceliefhebbers. Het overgrote deel van de respondenten reageerde namelijk ontsteld op de vraag of het gewaardeerd zou worden als van datum veranderd werd. Extrema durft er daarom simpelweg niet meer aan te denken om de festivaldatum te verruilen. Maar liefst 87% van de ondervraagden houdt immers nu al rekening met vakantie vanwege Extrema Outdoor en 91% is sowieso van plan dit jaar naar Extrema Outdoor te komen. Het is duidelijk dat Extrema in haar veertienjarig bestaan een sterke achterban heeft opgebouwd en daar is ze ontzettend trots op! Vorig jaar was het festival ruim van tevoren uitverkocht. De officiële voorverkoop van Extrema Outdoor 2006 start op zaterdag 1 april, maar via Extrema.nl zijn nu al de zogemaande e-tickets te koop. Met deze speciale Early Bird Actie worden momenteel al veel kaarten verkocht. De vroege koper krijgt namelijk de dvd van Extrema Outdoor 2005 gratis bij het online verkregen ticket. Wegens succes zal deze actie gewoon doorlopen tot 1 april, zolang de voorraad strekt natuurlijk. Vanaf 1 april start de voorverkoop eveneens bij TicketBox. Kaarten kosten euro 49,-. Extrema Outdoor 2006 heeft 8 area's. Het festivalterrein wordt knus ingedeeld met wederom een nieuwe, verrassende look en feel. Extrema heeft naar aanleiding van haar jaarthema `RE:CONNECT' besloten de namen van de area's niet meer te koppelen aan een bepaald muziekgenre, maar om verwarring te voorkomen, staat hieronder nog eenmaal de area-indeling op genre: 1. Mixed (hoofdpodium), 2. Future Funk (op een ruimere plek met betere doorstroom), 3. Techno (zoals vanouds), 4. Techhouse (onder de reuzenparasol), 5. Progressive (in een nieuw jasje), 6. Lucky Ibiza Boulevard (housy, met een grote boulevardlounge op het strand), 7. Foodvillage (hiphop, funk, 80's, pop), 8. Secret Area (geheim…). Ondertussen is men op Extrema's kantoor drukbezet met het samenstellen van de kwalitatieve line-up, performances en visuele effecten. Maar het gaat Extrema om meer dan uitsluitend de artiesten. De sfeer, de komst van alle happy people en natuurlijk de eindeloze inzet van de medewerkers zijn dé factoren die Extrema Outdoor al 10 jaar tot een succes maken! Voorverkoop start zaterdag 1 april.

 

9/3    Awakenings pakt zwaar uit in de Graansilo

Awakenings keert weer terug naar de Graansilo en zoals wel vaker is deze Rotterdamse editie niet bestemd voor tere kinderzieltjes. Ook deze keer hebben we niet de minste van stal getrokken; o.a. DJ Rush, Frank Kvitta, de
Acid Junkies, Pounding Grooves, Remy en maar liefst 7 debutanten zullen act de présence geven. In de Gashouder zal Awakenings in de toekomst beide dagen muzikaal meer op één lijn gaan zitten; niet extreem hard of minimal, maar gewoon lekkere stevige techno zoals het hoort bij zo'n industriële locatie. Dit biedt perspectieven voor de Graansilo, waar we ruimte hebben om verschillende techno stromingen en een aanzienlijke hoeveelheid debutanten te programmeren in de drie zalen. Room 1 zal het stevige werk bevatten; gevestigde stoomtreinen DJ Rush en Frank Kvitta zullen daar de kar trekken. Debutanten hier zijn de Rotterdamse Jay Samuel van Michel de Hey's EC label en de jonge Spark Taberner die zelfs de eer heeft om af te sluiten. Verder zullen Bas Mooy en Vincent de Wit dit keer niet hun fameuze live act neerzetten, maar achter de decks plaats nemen voor een onvervalste battle. Room 2 zal meer funky zijn en debutant DJ Size zal met zijn sfeervolle mix van minimal en techno de avond openen. Alleskunner Remy die op de vorige editie van Awakenings in de Graansilo zeer veel indruk maakte neemt het hierna over, waarna levende legendes Acid Junkies een piepende en knarsende live set zullen weggeven waarin vast hun nieuwe release (die in April uitkomt) verwerkt zal worden. Koning van Hispanje en 3-decks-wizzard uit Madrid Cristian Varela doet ook een muzikale duit in het zakje en Pounding Grooves - die vorige maand de Gashouder veroverde - zal nu ook de Graansilo op zijn grondvesten doen schudden. Onze vrienden van het befaamde Audiosculpture label, Damian Keane en Dave Miller zullen de nacht een passend slot geven. Ook hebben we deze keer de basement er weer bij betrokken, waar het ongetwijfeld goed vertoeven zal zijn op de wat minimalere beats. De Haagse Confused boys Branz & Sander Baan - die met hun Phonocult feesten vaak onontdekte minimal talenten naar Nedeland halen - zullen hier openen, waarna 2 andere debutanten; de wonderschone Eva Maria - bekend van Electronation - en de live act Kabale und Liebe het roer over zullen nemen. Cupatec zal uiteindelijk zorgen voor de laatste klanken in deze sfeervolle en op-en-top Hollandse minimal kelder. Nog even alles op een rijtje, inclusief tijden:

Room 1
22:00 - 00:15 Jay Samuel
00:15 - 01:45 Bas Mooy & Vincent de Wit
01:45 - 03:45 DJ Rush
03:45 - 05:15 Frank Kvitta
05:15 - 06:30 Spark Taberner

Room 2
22:00 - 00:00 Size
00:00 - 01:30 Remy
01:30 - 03:00 Cristian Varela
03:00 - 03:45 Acid Junkies (live)
03:45 - 05:15 Pounding Grooves
05:15 - 06:45 Damian Keane & Dave Miller

Basement
22:00 - 01:45 Branz & Sander Baan
01:45 - 03:15 Eva Maria
03:15 - 04:15 Kabale und Liebe (live)
04:15 - 06:00 Cupatec

De kaartverkoop start vandaag - woensdag 8 maart - en kaarten kosten euro 21,75 ex fee. Je kunt natuurlijk ook je profiel op de website van Awakenings volledig invullen en kans maken om 2 kaarten te winnen.

 

9/3    Veel Nederlanders genomineerd voor Dance Music Award

Tiësto, Ferry Corsten, Sander Kleindenberg, Armin van Buuren en organisaties UDC en ID&T zijn dit jaar genomineerd voor een International Dance Music Award, een van de belangrijkste prijzen in de dancemuziek. De prijzen worden uitgereikt tijdens de jaarlijkse muziekconventie Winter Music Conference, die van 24 tot en met 28 maart in Miami wordt gehouden. De winnaars van de Dance Music Awards worden op 26 maart bekend gemaakt. Tiësto is genomineerd in de categorieën Best Progressive House / Trance Track, de Ortofon Best Global DJ Award en Best Producer. Ferry Corsten, Sander Kleinenberg en Armin van Buuren maken alle drie kans op de Ortofon Best European DJ Award. De laatste dj is daarnaast nog genomineerd in de categorieën Best Dance Radio Mixshow DJ en Best Full Lenght DJ Mix CD. De Nederlandse festivals Dancevalley (UCD) en Sensation (ID&T) doen mee in de strijd om Best Dance Event. ID&T is bovendien ook nog kanshebber op de prijs voor Beste Promotor.  De Winter Music Conference is de grootste en belangrijkste muziekconventie op het gebied van dance en trekt jaarlijks enkele duizenden mensen naar Miami. De Dance Music Awards worden voor de 21ste keer uitgereikt. De uitslag wordt bepaald door het publiek. Je kunt tot 17 maart hier stemmen.

 

http://www.wmcstore.com/idma/ballot.asp

 

 

26/02    Knock Out 3, zaterdag 11 maart 2006

 

Extrema Music, EC Records en HotKitchen slaan de handen op zaterdag 11 maart wederom ineen voor een nieuwe editie van "Knock Out!". Alsof een samenwerking tussen deze drie partijen al niet een verzekering is om het 013-dak eraf te blazen, is er nu zelfs een vierde partij gevraagd om mee te dingen in de feestvreugde. Hiervoor is de keuze gevallen op de Bredase organisatie `In Vuur En Vlam'. Deze derde editie van Knock Out zal een 100% Nederlands aangelegenheid worden met Bart Skils, Remy, Michel De Hey en Benny Rodrigues in de ring. Keer op keer blijkt dat deze Nederlandse zwaargewichten toch degenen zijn die voor het grootste spektakel zorgen in tegenstelling tot de vele internationale `heavy weights'… Aangezien het de organisatie van Knock Out is gelukt om tijdens de vorige editie de waterdruppeltjes letterlijk van het 013-plafond te laten vallen, zal de upcoming organisatie `In Vuur en Vlam' samen met o.a. Eric De Man en Marcello (classics!) ditzelfde effect proberen te bewerkstelligen in de Kleine Zaal! Let op: als je je ticket(s) voor Knock Out nu bestelt via Extrema.nl krijg je maar liefst 7,50 euro korting op de gloednieuwe dubbel-cd van 16 Bit Lolitas! Je betaalt dan 12,50 euro voor deze must-have. ExtremaMusic is de thuisbasis voor artiesten als Funk d'Void, René Amesz, 16 Bit Lolitas, Gene Farris, Kosmas Epsilon, Gideon en Bart Van Wissen. Daarnaast zijn er de labels Extrema Records, Industry Recordings en inmiddels ook HotKitchen ondergebracht. Michel de Hey richtte al in 1993 zijn label EC Records op, omdat hij de wereld wilde laten zien dat er andere muziek uit Rotterdam komt dan de destijds heersende clubmuziek. Door de jaren heen heeft EC Records zich ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende techhouse/techno-labels wereldwijd. Organisatie HotKitchen staat vooral bekend om haar vooruitstrevende feesten in de exclusieve mergelgrotten van Kanne in de periode 1998 t/m 2004. `In Vuur En Vlam' is de nieuwkomer in deze samenwerking en heeft sinds 2003 een zeer populaire en steevast uitverkochte reeks feesten neergezet in de regio Breda-Tilburg.

Knock Out 3

The Choice: Bart Skils / Benny Rodrigues / Michel De Hey / Remy

Kleine Zaal: Gordon Howard b2b Dansa / Eric De Man / Marcello (classics set) 
Visuals: Maarten & Arnold (Photonic)

Datum: Zaterdag 11 maart
Locatie: 013 / Veemarktstraat 44 / Tilburg
Tijd: 22.00 - 04.00 h 

Prijs: 15 Euro / Presale: 013 en E-ticketing via Extrema.nl

 

20/02    Derde editie Maison Royale op 14, 15 en 16 april 2006

 

Het sfeerrijke, stijlvolle en succesvolle festival Maison Royale is toe aan haar derde hoofdstuk. Na een eerste editie in Amsterdam (Westergasterrein) en een tweede editie in Rotterdam (Van Nelle fabriek), is nu wederom Amsterdam het decor van dit unieke concept. Docklands is de nieuwe locatie waar het evenement neerslaat. Artiesten die optreden/ draaien op Maison Royale zijn onder andere Buscemi, The Young Sinatras, Phil Martin, The Jazzinvaders, PR Soundsystem, Five Corners Quintet, Maestro, Room Eleven en Phil Horneman (Wicked Jazz Sounds). Kortom: wederom een top line-up, waarbij vele moderne, dansbare muziekvarianten onder de loep worden genomen. Bezoekers die in 2005 de beide eerdere edities hebben bezocht, weten wat ze te wachten staat; goede muziek, heerlijk eten en veel nadruk op gezelligheid. Voor meer informatie over Maison Royale kun je www.maison-royale.nl bezoeken. Let op: ook het internet radio station Radio Royale is vanaf te beluisteren via www.radio-royale.nl (met onder andere een top 10 playlist).

 

16/02    Awakenings maakt indruk met 2 allstar line-ups

Op 7 en 8 april aanstaande vindt het tweede Awakenings Gashouder weekend van2006 plaats. Op vrijdag hebben we onze persoonlijke favorieten geprogrammeerd, terwijl op zaterdag Steve Rachmad de line-up voor zijn rekening heeft genomen! Steve heeft al 8 jaar een special plekje in ons technohart. Hij is er al bij vanaf het prille begin en nog steeds staat hij aan de top van de internationale techno scene. Omdat Steve viert dat hij 25 jaar in de muziek zit nodigt deze Awakenings-resident alle partyheads uit om samen met hem op een muzikale reis te gaan. Van melodische naar diepe, via Detroit minimal langs electro naar wat snellere en hardere techno; Steve's muzikale voorkeur is divers, net als de artiesten die hij uitnodigt voor deze speciale editie van Awakenings. Zijn muzikale respect gaat onder andere uit naar de volgende vrienden; Joel Mull, die zal openen met zijn soul- en sfeervolle versie van techno met ongetwijfeld veel eigen werk. Daarna Pelacha, die met haar charme, kwaliteit en populaire clubavond een sleutelrol speelt in de Spaanse techno scene. Het duo Technasia zal hun spiksplinter nieuwe, exclusieve live-set ten gehore brengen ter promotie van hun nieuwe album. Dave Clarke, sinds kort Amsterdammer en bekend om zijn  ongeëvenaarde mixtechnieken en zijn compromisloze sets op eerdere edities van Awakenings is ook van de partij. The Advent zal zijn lang verwachte come-back maken op Awakenings met zijn zeer energieke liveset van stevige electro en techno. Gastheer Steve Rachmad zal zelf deze unieke nacht op passende wijze afsluiten. Omdat organisator Rocco natuurlijk niet kon achterblijven heeft ook hij zijn allstar line-up van dit moment samengesteld. Met deze samenstelling zijn de grote verschillen in de programmering tussen de vrijdag en de zaterdag bij Awakenings verleden tijd. 2000 and One en Joris Voorn hebben zichzelf in 2005 volledig waargemaakt en zijn er mede voor verantwoordelijk dat het Nederlandse techno geluid zich snel over de hele wereld verspreidt. Adam Beyer moest natuurlijk ook gestrikt worden. Hij kan als geen ander het Gashouder-technogevoel overbrengen, evenals onze andere Zweedse vriend Cari Lekebusch, die al jaren als één van de favorieten van de échte techno liefhebbers geldt. Misstress Barbara (volgens Rocco op dit moment de beste vrouwelijke dj) heeft net haar nieuwe, ijzersterke album "Come With Me" gelanceerd en heeft Awalkenings opgenomen in haar worldtour. Als afsluiter hebben we onze Duitse beuker Marco Remus uitgenodigd, die een iets subtielere set zal draaien dan je normaal van hem gewend bent.

De complete timetable ziet er als volgt uit:

Vrijdag 7 april
22:00 - 23:45             2000 and One
23:45 - 01:00             Joris Voorn
01:00 - 02:45             Adam Beyer
02:45 - 04:15             Cari Lekebusch
04:15 - 05:45             Misstress Barbara
05:45 - 07:00             Marco Remus

Zaterdag 8 april
22:00 - 00:00             Joel Mull
00:00 - 01:30             Pelacha
01:30 - 02:30             Technasia (live)
02:30 - 04:15             Dave Clarke
04:15 - 05:15             The Advent (live)
05:15 - 07:00             Steve Rachmad

Zoals je kunt zien zijn beide dagen qua hardheid gelijk en ligt de kwaliteit op zowel de vrijdag als zaterdag erg hoog. Kaarten gaan op 14 februari in de voorverkoop, uiteraard zullen er ook weer combitickets beschikbaar zijn zodat je niets hoeft te missen!

 

16/02    CD presentatie The Jazzinvaders (Social Beats), vrijdag 17 februari 2006

 

Aanstaande vrijdag 17 februari zal de Nederlandse formatie The Jazzinvaders hun debuut-cd 'Up & Out' presenteren in Tivoli de Helling te Utrecht. U bent van harte uitgenodigd! The Jazzinvaders is een formatie met Phil Martin en de Nederlandse jazz-goeroes De Houdinies. Hun eerste 12 inch op Social Beats, genaamd 'Go Ahead' was internationaal een grote hit op de jazzy dansvloeren en verscheen op vele verzamel-cd's. Nu is er dan het eerste echte album, Up & Out! Phil Martin begon na zijn studie met het produceren van dansmuziek met zijn favoriete ingrediënten zoals Funk, Latin en Afro en begon te draaien als DJ in deze genres. Begin 2002 kwam hij in contact met Rolf Delfos en Erwin Hoorweg van Nederlandse beste hard-bop formatie The Houdini's. "We deden een project in het Bimhuis en kwamen er toen achter dat hun strakke blazerspartijen perfect samen gingen met mijn afro en latin beats." Het duurde toch nog enige tijd voor dat we daadwerkelijk de studio ingingen om dit vast te leggen. Maar de plaat kwam er, verteld een tevreden Phil Martin: "Dit is de ideale muziek voor mij, het is ongecompliceerd en wars van technisch gepiel. Het gaat om sound en groove, maar wel met inhoud. Zo moet jazz voor mij zijn, stijlvol, diep, goed te volgen. Niet van die schooljazz waar alleen schooljazzmuzikanten en hun leraren op kicken". Het doel was om een plaat te maken die goed voelt, die in iedere situatie zijn werk doet. Of je nu thuis op bank zit, in de auto rijdt of in een club wil dansen". De stukken zijn geschreven door Phil Martin (beats), Erwin Hoorweg (piano) en Rolf Delfos (saxofoon). Samen vormen zij de basis van The Jazzinvaders. "Eigenlijk hebben we allemaal ons ding er in kunnen leggen. Erwin is een fantastische pianist en harmonisch echt ongelofelijk. Ik begrijp niets van akkoorden en zeker die van hem niet, maar het klinkt allemaal te gek". Rolf is weer de man van de groovy licks. Mijn bijdrage zit hem in de ritmes en baslijnen, mijn afro en latin invloeden". Op de plaat spelen verder een aantal bekende jazzmusici uit Nederland mee, zoals Tom Beek (sax), Jan van Duikeren (trompet),
Marius Beets (bass) en een aantal gastvocalisten zoals Linda Bloemhard en de Deense Mette Burild. Phil Martin was naast de beats ook verantwoordelijk voor de sound en arrangementen. Hij heeft bewust gezocht naar een authentiek geluid, maar wel met de technieken van nu. "De muziek is opgenomen en bewerkt met een Mac G5 in mijn kleine studio. De piano en contrabass hebben we in een andere studio opgenomen. Alle geluiden komen van echte instrumenten, er is geen sampler of synthesizer aan te pas gekomen", aldus Phil. Live gaan The Jazzinvaders spelen met een 6 mans formatie, waarbij de laptop gebruikt zal worden voor de beats, loops en baslijnen. De thema's staan vast, maar er kan volop geïmproviseerd worden met de vorm van een stuk. De groep zal voornamelijk stukken spelen die op dansen gericht zijn. "Het is ons doel om jazz te laten swingen, bewegen, te verrassen en te entertainen." De cd 'Up & Out' van The Jazzinvaders verschijnt eind februari op het Nederlandse label Social Beats.

 

17 februari: CD presentatie The Jazzinvaders, met Gerardo Frisina (Schema records) en DJ Brownie (Supernatural).
Aanvang: 23.00 uur.

 

16/02    Supernatural presents Discotheque Deja Nu, zaterdag 18 februari 2006

 

In de Utrechtse Winkel van Sinkel zal aanstaande zaterdag 18 februari een nieuwe editie van Discotheque Deja Nu plaatsvinden. Op deze avond, een Valentijnsspecial, zullen DJ’s Gregor Salto en Madskillz achter de knoppen/ draaitafels plaatsvinden. Zij zullen hun kunsten vertonen in de ‘upstairs’ area. In de ‘downstairs’ area zijn het de Porn Brothers die de muziek verzorgen. Entree zal € 10,- bedragen. Op www.dejanu.nl kun je meer informatie vinden over dit feest. 

 

 

13/02    Marco V’s nieuwe single “False Light” verschijnt 27 februari 2006

Momenteel toert hij de wereld rond ter promotie van zijn onlangs verschenen album “200V”. De binnenkort te verschijnen single “False Light” is alweer de 4de single van Marco V zijn album en zoals het zich laat aan zien, met de grootste hype er omheen. De UK ligt al aan Marco’s voeten, want na wekelijkse support van onder andere radiojocks Pete Tong, Judge Jules en Dave Pearce is de plaat toegevoegd aan de BBC Radio 1 dag playlist en heeft ook Galaxy FM de plaat op haar playlist gezet. De single staat gepland voor UK release op 20 februari en momenteel is de plaat al terug te vinden in de bovenste regionen van de UK Dance charts. Het album zal in UK uitkomen op 6 maart en de pers is er, met lovende kritieken, inmiddels al over uit dat “200V” een innoverend, verfrissend en uitdagend album is. Behalve in de UK komen zowel de single “False Light” als ook het album “200V” uit in de volgende landen: Canada, US, Mexico, Brazilië, Spanje, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw Zeeland, Japan, Rusland, Polen, Tsjechië, Roemenië, Oekraïne, België, Italië en Azië. In Nederland staat de single gepland voor release op 27 februari. Naast de single zal ook het “200V” album als een “audio only” format verschijnen. Eerder verscheen de special edition met daarbij een DVD en vanaf 6 maart zal het album ook verkrijgbaar zijn als CD only. EN alsof het niet genoeg is zal er eind maart ook een “200V UK E.P.” verschijnen, met daarop 2 exclusieve bonus tracks afkomstig van de UK release van het “200V” album.

 

06/02    Eerste Awakenings-weekend in 2006 weer om te smullen

Tokio, Berlijn, London, New York, Sao Paulo, Madrid, Montreal, Kalamazoo, Lubljana, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Voor de eerste twee afleveringen van Awakenings in 2006  hebben we weer de hele wereld afgezocht voor de meest geschikte vogels om om mee op te stijgen. Dit worden weer 2 bijzondere edities voor de boeken! Laten we maar meteen met de line-up in huis vallen, aangezien we weer blinken van trots!

Vrijdag 10 februari 2006
22:00 - 00:00             Metroline
00:00 - 01:00             Go Hiyama (live)
01:00 - 02:30             Dylan Drazen
02:30 - 04:00             Oscar Mulero
04:00 - 05:00             Pounding Grooves
05:00 - 06:00             Pet Duo
06:00 - 07:00             Rude Awakening

Zaterdag 11 februari 2006
22:00 - 00:00             Remy
00:00 - 01:00             Paul Kalkbrenner (live)
01:00 - 02:30             Mark Broom & Bart Skils
02:30 - 03:45             Preach
03:45 - 05:30             Umek & Valentino Kanzyani
05:30 - 07:00             Jay Denham


Zoals je ziet wederom een aantal debutanten, we lopen ze even langs. Metroline uit Rotterdam draait al sinds begin jaren 90 en staat juist op het punt om zijn eigen label te starten, genaamd Stainless Audio Works. Zijn juist verschenen mix album “Turbulence Mix Series” bevat tracks van onder andere Patrik Skoog, Robert Natus, Lars Klein en Glenn Wilson. Hij zal de eerste avond openen voor iemand waar vaak om wordt gevraagd op de Awakenings website; Dylan Drazen. Deze vriendelijke New Yorker is vooral bekend geworden in Europa door zijn online mixen en natuurlijk zijn populaire labels Remains, Ascend, Blueline en Internal Error. Een ander nieuw gezicht is de japanner Go Hiyama die de Gashouder zal vullen met zijn pittige japanse off-beat, zoals we die niet kennen hier in Europa. Tevens iemand die al lang op ons verlanglijstje staat is de engelsman Lawrie Immerson oftewel Pounding Grooves die op zijn gelijknamige label talloze knallers heeft uitgebracht, alsmede remixen voor Kne’Deep en Fine Audio Recordings. Uniek is de set van Mark Broom en Bart Skils, die voor deze gelegenheid voor het eerst samen zullen draaien. Houdt Bart trouwens in de gaten de komende tijd, er komen releases van hem uit op het Amsterdamse 100% Pure label, alsmede op Pure Plastic (met remixes van Mark Broom). Na een paar verpletterende sets op o.a. Dance Valley ontkwamen we er ook niet aan om de Canadese DJ Preach uit te nodigen voor deze editie. Met releases op Carl Cox’s Intec label, Session, Primate, Zync en vele anderen kunnen we met recht stellen dat deze man behalve een reizende ster, al een gevestigde naam is in de hedendaagse techno scene. Tel buiten deze debutanten helden als Remy (wie herinnert zich nog zijn afsluitende set op 9 december 2000?!), Oscar Mulero, Paul Kalkbrenner, het maffe Pet DUO, de r_AuWe Rude Awakening, Oostblokhelden Umek en Valentino Kanzyani (op 6 decks!) en natuurlijk Jay Denham (ook een oude Gas-held) op en dit wordt er weer één voor de boeken!

 

20/01    The Well ‘Net even anders’, zaterdag 18 februari 2006

Niet geheel onverwacht blijkt het nieuwe, frisse concept The Well goed aan te slaan bij iedereen die het leuk vindt om `net even anders' uit te gaan. Muzikaal gezien brengen DJ's Djinn & Pathless een keur aan bijzondere muziek. Getrokken uit de rijen dikke platenverzameling van beide heren. Alleen de allermooiste en meest dansbare juweeltjes uit de creatieve muziekhistorie vanaf de jaren '60 tot `06 worden `ouderwets' op de draaitafels gelegd. Muziek die afkomstig is of voortkomt (lees: gesampled) uit de (nu) soul, (nu) jazz, funk, latin, deephouse, hip hop, broken beats, enz. Muziek met een ziel, niet enkel ‘four-to-the-floor' en met genoeg swing om de avond dansend door te brengen. Naast de muziek onderscheid The Well zich met theatrale performances van het uitgaansleven van alledag. Als de DJ's stoïcijns hun muziek blijven draaien speelt er achter hen een ludiek schouwspel af. In een prachtig decor spelen acteurs scènes die tot de verbeelding spreken. Het is mogelijk dat hun inspiratie voortkomt uit herkenbare bronnen, maar dat laten we graag tot de verbeelding over van de toeschouwer. Het publiek mag immers entertaint worden! Bovendien krijgen de bezoekers op 18 februari extra `value fo rmoney'. Voor hetzelfde geld een tweede zaal erbij, alwaar DJ Maestro zijn jazzy & funky muziek ten gehore brengt.

Datum:           Zaterdag 18 februari 2006.

Lokatie:          Paard van Troje, Prinsegracht 12 - Den Haag.

Tijd:                24.00 uur - 04.00 uur.

DJ's:              Djinn & Pathless (grote zaal), dj Maestro (kleine zaal).

Website:        www.paard.nl

Prijs:             € 10 (excl. fee).

Concept:       The Well brengt de meest funky muziek uit het heden, verleden en toekomst naar de dansvloer. Een super dansbare selectie van de beste tunes, tracks, songs & grooves uit de rijke muziekhistorie van de jazz, soul, funk, latin, disco, hip hop, house, broken beats, enz. Stijl en klasse zijn terug!

 

 

17/01    Report Yonderboi live in Paradiso, woensdag 11 januari 2006

 

Hordes enthousiaste mensen stonden voor de poorten van de muziektempel Paradiso, voor een avondje ongecompliceerd vermaak. Yonderboi was voor deze missie gecharterd. Dat men op een regenachtige woensdagavond in zulke grote getale kwam opdagen deed ons vermoeden dat dit wel eens een geslaagde avond zou kunnen worden, het kwartier wachten voor de deur en bij de garderobe ten spijt. Eenmaal binnengedrongen in de muziektempel kwamen electro-achtige tonen ons tegemoet, waar wij in eerste instantie onze vraagtekens bij plaatsten. Toch gaven wij Yonderboi het voordeel van de twijfel, mede ingegeven door de goede sfeer die er altijd binnen de muren van de Paradiso heerst. Op het podium stond een drietal, een van hen verzorgde de vocalen, een ander speelde gitaar en in het midden stond een man aan het elektronische klavier. Al snel was de man in het midden de enige resterende artiest op het podium, na later blijkt zou het elektronische klavier de rode draad van hun optreden vormen - dit was toch een live optreden? -. Bovendien werd er weinig aan gedaan om het goed gemutste publiek verder te enthousiasmeren, iets wat op zich geen ramp hoeft te zijn maar dan moet de muziek wel goed zijn. En daar ontbrak het helaas ook aan. Al gauw begon het deplorabele niveau van de muziek ons dan ook uit de keel te hangen. Na een uur in de muziektempel was onze conclusie eensluidend, het was monotoon gereutel zonder enige diepgang. Dus wat ons betreft: Yonderboi min min, een min voor het optreden en een min voor de matige Atari-muziek.